Actief herbronnen in kastanjehotel Unterwirt

Nooit gedacht dat actief herbronnen zo zalig kon zijn! Met het oog op enkele zonovergoten dagen bergavontuur, wellness en heerlijke gastronomie reist reisreporter Bruno naar Zuid-Tirol. Aan de voet van de Dolomieten vindt hij voor enkele dagen onderdak in kastanjehotel Taubers Unterwirt.

Jezelf overtreffen maakt het leven de moeite waard
In het vredige Zuid-Tiroolse dorpje Feldthurns vind je het familiehotel Taubers Unterwirt. Al vijf generaties staat de familie Tauber aan het roer van het ruim 150 jaar oude Aktiv- und Vitalhotel. Onder het motto van de Ierse schrijver Oscar WildeSich selbst zu überraschen ist, was das Leben lebenswert macht”,  wat vertaald zoveel betekent als ‘zichzelf blijven verrassen is hetgeen wat het leven de moeite waard maakt’, bewerkstelligen uitbaters en personeel alles om hun gasten volledig te laten herbronnen. Ondergetekende onderwierp zich met genoegen enkele dagen aan de regels van het huis.

Kamer met panoramisch zicht
Het hotel onderging anno 2006 een volledige renovatie, rekeninghoudend met energiezuinige en milieuvriendelijke technieken. Veel kastanjehout uit het lokale Eisacktal geeft het interieur een natuurlijke, gezellige en warme uitstraling. De ruime kamers beschikken haast allemaal over een balkon met een weids zicht over de vallei en de Dolomieten. Deze laatste zijn ondertussen UNESCO Werelderfgoed! In de suites kun je tijdens koele nachten genieten van een haardkachel. Een aanrader voor romantische koppeltjes, die zich graag neervlijen voor een knetterend vuur.

Bijna alle kamers beschikken over een balkon met een knap uitzicht.

Bijna alle kamers beschikken over een balkon met een knap uitzicht.

Wellness met kastanjemelk
Omdat ik dat gevoel van herboren te zijn ook eens wil beleven, laat ik me gedwee overhalen tot een kastanjebehandeling. In de wellnessruimte kun je er naast de lichaamsverzorging ook terecht voor een duik in een binnen- en buitenzwembad, een bezoek aan de diverse sauna’s en een fitnessruimte. Het massageslipje voelt wat onwennig aan, maar eens gestart met de peeling is dat gauw vergeten. Daarna mag ik me douchen, flink afdrogen en ben ik klaar om ingesmeerd te worden met kastanjemelk.

Wie geen behandeling prefereert, kan ook gewoon relaxen aan de ligzetels bij het zwembad.

Wie geen behandeling prefereert, kan ook gewoon relaxen aan de ligzetels bij het zwembad.

Gewoon relaxen en genieten
Als een mummie word ik ingewikkeld en mag ik 20 minuutjes soezen op een warm luchtbed bij gedimd licht en klassieke achtergrondmuziek. Minstens een uur moet ik de kastanjemelk laten trekken vooraleer ik de sauna in mag. Met een kopje verse thee en een goed boek is dat geen straf en trek ik me terug in de relaxruimte. Na enkele sauna’s en rustige pauzes begrijp ik het begrip herbronnen en loop ik op wolkjes terug naar de kamer om me klaar te maken voor het avondeten.

Herboren huiswaarts keren
De keuken hanteert streekproducten, zoals kastanjes in de herfst, die zich smakelijk presenteren in heerlijke gerechten. Ook het uitgebreid ontbijt mag gerust gezond genoemd worden. Die krachtvoeding zal ik de volgende dagen kunnen gebruiken, wanneer ik met de sportieve uitbater Helmut Tauber op pad mag. Net zoals de andere ervaren berggidsen begeleidt hij me tijdens wandel- en mountainbiketochten en een afdaling met een rugzakfiets Bergmönch. Maar de inspanning loont want wanneer ik enkele dagen later uitcheck, voel ik me echt herboren.

PRAKTISCHE INFO
Taubers Unterwirt
| Josef-Telser-Straße 2 | 39040 Feldthurns | Zuid-Tirol – Italië
Internet: www.unterwirt.com
Extra service
Fietsen, e-bikes en mountainbikes zijn te huur in het hotel.

Lees meer over Zuid-Tirol: www.reisreporter.be/tag/zuid-tirol

Foto’s: © Hotel Unterwirt

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *