Zeldzame edelgesteentes komen aan bod In Lüsnerhof Naturhotel © Hotel Lüsnerhof

Zuid-Tiroolse wellness kiest voor het milieu

Duurzaamheid is niet alleen ecologisch bouwen of biologische landbouw. Ook wellness heeft in Zuid-Tirol een uitermate kleine ecologische voetafdruk. Door het gebruik van streekgebonden producten is er geen transport nodig om ze tot in de spa te brengen en kan ook het volledige proces van veld tot spa gecontroleerd worden.

Appels doen je goed
Kies voor een duurzame, unieke en lokaal getinte wellnesservaring met producten op basis van lokaal geteelde appels en kastanjes. Theiner’s Garten Bio Vitalhotel biedt verschillende behandelingen aan op basis van appelextracten, die weldadig zijn voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Laat je verwennen met een volledige gezichtsbehandeling met producten op basis van appels. Of kies voor een ‘appelbad’ met hydromassage, waarbij de toegevoegde appelextracten vooral de meer rijpere huid extra elasticiteit en frisheid geven.

 

In Theiner's Garten Bio Vitalhotel staan appels centraal. © Theiner’s Garten Bio Vitalhotel

In Theiner’s Garten Bio Vitalhotel staan appels centraal. © Theiner’s Garten Bio Vitalhotel

Kastanjes voor de huid
Ook kastanjes, vooral bekend als lekkernij, kunnen een extra boost geven aan de huid. Voor behandelingen met de Castanea cosmeticalijn, die dankzij het actieve bestanddeel escina je huid voedt en vitaliseert, kun je terecht in het Unterwirt Aktiv & Vitalhotel. Er is keuze tussen een Castanea kastanjewijnbad voor twee, detox Castanea voetbad of een Castanea kastanjewijnpakking.

De oerkracht van zilver kwartsiet
De Dolomieten in Zuid-Tirol zijn de enige plaats ter wereld waar het oergesteente zilver kwartsiet gewonnen wordt. Dit samengestelde gesteente, dat bekend staat om zijn heilzame invloed op het menselijk lichaam, bevat mineralen als muskoviet en zeldzame edelgesteentes als zirkoon, titanium en rutiel. Deze verschillende elementen helpen het lichaam te ontzuren, het bindweefsel te versterken en het metabolisme en het spijsverteringsstelsel te bevorderen.

Zeldzame edelgesteentes komen aan bod In Lüsnerhof Naturhotel © Hotel Lüsnerhof

Zeldzame edelgesteentes komen aan bod In Lüsnerhof Naturhotel © Hotel Lüsnerhof

Heilzame massage
Omwille van zijn heilzame werking wordt het zilver kwartsiet in Zuid-Tirol steeds vaker gebruikt voor een ontspannende en verkwikkende massage. In combinatie met traditionele Zuid-Tiroolse oersteengezangen en wierookbranding helpt een zilver kwartsietmassage het lichaam om alle stress en spanning los te laten. Zelf uitproberen kan in Lüsterhof Natürhotel, waar alles in het teken staat van de balans met de natuur.

Meer info: www.suedtirol.info

Coverfoto: © Hotel Lüsnerhof

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *