Wellness en topwijn op boerderijen in Zuid-Tirol

Overheerlijk eten, wijnen van topkwaliteit, een schitterende omgeving en een goede nachtrust: op de Roter Hahn boerderijen in de Italiaanse regio Zuid-Tirol staat genieten op de eerste plaats. Boerderijhoppen langs de speciale wijn- en wellnessboerderijen is een ideale manier om ontspannen terug te keren van je vakantie.

Wijnboerderijen verwennen je niet alleen met wat ze in huis hebben, maar ook met de omgeving.

Wijnboerderijen verwennen je niet alleen met wat ze in huis hebben, maar ook met de omgeving.

Proeven en overnachten op wijnboerderijen
De regio Zuid-Tirol, bij wijnliefhebbers ook wel bekend onder de naam Alto Adige, heeft zichzelf als wijngebied al een hele tijd op de internationale kaart gezet. De Weinstraße, de oudste wijnroute van Italië, slingert hier door het sfeervolle landschap en neemt de wijnliefhebber langs de mooiste wijndomeinen.

Op de wijnboerderijen van de Roter Hahn vakantieboerderijen die aan deze route liggen, laat de wijnboer graag het productieproces van A tot Z zien. Hij neemt bezoekers mee in de wijngaard om uitleg te geven over de groei van de druiven, de soorten en de oogst, om vervolgens trots zijn product te laten proeven in de wijnkelder. Hoe kleinschalig de boerderijen en de productie ook zijn, het kwaliteitsniveau ligt er eenzaam hoog en de gastvrijheid van de wijnboer maakt een verblijf hier uitermate charmant.

 • Weinberghof (boerderij die ook aan wijnbouw doet)
  Fam. Christian Bellutti | In der Au 4/a | 39040 Tramin a. d. Weinstraße | Tel +0471 863224
  Internet : www.weinberg-hof.com | Email : [email protected]
 • Dissertorihof (gecertifieerd als biologische wijnboerderij)
  Fam. Paul Dissertori | St. Anton, Malga 8/a | 39052 Kaltern a. d. Weinstraße | Tel/Fax. 0471 963350
  Internet: www.dissertorihof.com | Email: [email protected]
Relaxen in de achtertuin van de boerderij

Relaxen in de achtertuin van de boerderij

Genieten en relaxen op Wellnessboerderijen
Het geheime recept voor ontspanning is de combinatie van genieten, hernieuwde vitaliteit en een dosis puur natuur. Op deze boerderijen wordt de over generaties overgebrachte kennis van de geneeskrachtige werking van planten gecombineerd met de nieuwste inzichten voor een gezonde levensstijl. En deze kennis willen de boer en boerin maar al te graag delen. Typische wellness behandelingen zijn de hooi- of melkbaden, massages, schoonheidsmaskers, ontslakkingskuren, druiven- of Kneippkuren en ontspanningsoefeningen.

 • Stegerhof (wellness boerderij met o.a. Kneipp grot, boerensauna en hooibad)
  Fam. Busin | Naturoase Stegerhof 10 | 39040 Truden im Naturpark | Tel. 0471 869211 | Fax 0471 869700
  Internet: www.naturoase-stegerhof.com | Email: [email protected]

Culinair genieten
Op de culinaire boerderij, ook wel Buschenschank genoemd, worden heerlijke typische gerechten als Schlutzer (deegenvelopjes met spinazievulling), Graukäse (typische alpenkaas op basis van melkwei) en Kaminwurzen (gerookte worstjes) geserveerd met de zelfgemaakte smaakvolle wijnen. Deze wijnen worden hier niet alleen bij de gerechten geserveerd, maar ze worden ook gebruikt als ingrediënt in gerechten als de Terlaner wijnsoep.

 • Föhrnerhof (heerlijke lokale gerechten en eigen wijnen)
  Fam. Bracchetti | Glaningerweg 19 | 39100 Bozen | Tel. 0471 287181 | Fax 0471 287181
Maak kennis met verschillende wijnen die je ook mee naar huis kunt nemen

Maak kennis met verschillende wijnen die je ook mee naar huis kunt nemen

Neem de smaak van Zuid-Tirol mee naar huis
Voor de levensgenieters die niet genoeg kunnen krijgen van de smaak van Zuid-Tirol, is een bezoek aan een van de Roter Hahn boerderijen waar zelfgemaakte producten te koop zijn, zeker de moeite waard. Bij deze boerderijen is het mogelijk om bijvoorbeeld de productie van grappa te volgen, deze te proeven en mee naar huis te nemen.

 • Fischerhof (boerderij die grappa stookt)
  Fam. Martin Mauracher | Schreckbichl 12 | 39050 Eppan a. d. Weinstraße / Girlan | Tel. 0471 660627 | Fax 0471 673756
  Internet: www.fischerhof-mauracher.it | Email: [email protected]

Over Roter Hahn
Onder het merk Roter Hahn groepeert de Südtiroler Bauernbund 1350 authentiek gevoerde boerderijen. Met hun producten ‘Vakantie op de Boerderij’, ‘Bäuerliche Schankbetriebe’ en ‘Qualitätsprodukte vom Bauern’ zijn de Zuid-Tirolers trendsettend voor het toerisme van de toekomst. Roter Hahn is synoniem voor kwaliteit en een onvergetelijke vakantie. Vakantie op de boerderij in Zuid-Tirol staat voor lokale gastvrijheid, voor fijne traditionele keuken en kennismaken met het echte leven op een boerderij.

MEER INFO

Foto’s: © Toerisme Zuid-Tirol

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *