Rust, rustig, rustiger op wintervakantie in Krumers Alpin Resort

Spreek je over een wintervakantie dan hoor je te skiën of te langlaufen. Maar kan het wat rustiger? Reisreporter Bruno kiest voor een trage sneeuwvakantie en bij voorkeur met een vlotte vliegverbinding. Zijn zoekwoorden: wellness, gastronomie, zon en wandelen. Ze leiden hem naar het gemoedelijke en sfeervolle wellnesshotel Krumers Alpin Resort.

Verwenvakantie in Krumers Alpin resort
De boog moet niet altijd gespannen staan. Een mooi gezegde dat je wat mij betreft ook wel eens mag toepassen op een wintervakantie, bijvoorbeeld na de eindejaarsdrukte! Daarom koos ik voor een goede uitvalsbasis waar verwennerij centraal staat: Hotel Krumers Alpin in Seefeld nabij Innsbruck. Toch zin in actie? Dan sta je hier in geen tijd op de latten om te skiën of te langlaufen. Wie nog langzamer wil, kiest voor de winter- of sneeuwschoenwandeling.

Wellnesshotel Krumers Alpin Resort. © Krumers Alpin Resort & Spa

Wellnesshotel Krumers Alpin Resort. © Krumers Alpin Resort & Spa

Snelle vliegverbinding vanuit Eindhoven
Een directe ochtendvlucht vanuit Eindhoven Airport brengt me op anderhalf uur naar Innsbruck. Nog eens twintig minuten later schuif ik de benen onder tafel voor een uitgebreid ontbijt. Het is dan precies 9 uur. De combinatie van een vroege heen- en een late retourvlucht garandeert een optimale benutting van je vakantietijd! Zo verblijf ik vier volle dagen in het resort. Lang genoeg voor een indruk van het hotel en de ‘Olympia regio’ Seefeld.

Op de skipistes leven gezinnen en families zicht uit. © Toerisme Seefeld

Op de skipistes leven gezinnen en families zich uit. © Toerisme Seefeld

Grootste langlaufgebied van Oostenrijk
Seefeld geniet bekendheid door zijn ruim 270 kilometer langlaufpistes en wordt daarom het langlaufmekka van Oostenrijk genoemd. De omgeving ligt 1.200 meter boven zeespiegel en laat zich mooi omboorden door de bergen. Het aantal kilometer skipistes zijn beperkt maar ideaal voor families en beginnende skiërs. De skilift bevindt zich op amper 200 meter van het hotel. ’s Avonds ski je als het ware bergafwaarts het hotel binnen. Nachtskiën kan van woensdag tot en met zaterdag.

De imposante kroonluchter bij het binnenkomen. © Bruno Loockx

De imposante kroonluchter bij het binnen komen. © Bruno Loockx

Oogstrelende gastronomie op je bord
Op weg naar het restaurant imponeert de enorme glazen kroonluchter elke gast waarna je de rijkelijk gevulde wijnkasten passeert. De internationaal gerenommeerde chef Martin Büchele en zijn rechterhand, zaalchef Vedran, weten vast je smaakpapillen te prikkelen! De culinaire verwennerij start steevast aan het uitgebreid maar wisselend buffet waarop heerlijke ‘amuses’ fotogeniek staan uitgestald. Vervolgens heb je telkens de keuze tussen een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht. Ga niet te gretig van start zodat je nog een plaatsje hebt voor de onweerstaanbare desserts.

Eten2

Het rijkelijk versierde buffet van het hotel, want het oog wil ook wat! © Bruno Loockx

Het rijkelijk versierde buffet van het hotel, want het oog wil ook wat! © Bruno Loockx

Met de zon naar de berghutten
De weergoden lachen me toe tijdens mijn verblijf. Meteen goed voor een moeilijke keuze: toch op stap gaan, rustig aan doen op het zonovergoten terras of meteen gaan voor de spabehandeling? Ik besluit de pittige wandeling naar de Rosshütte te maken die aanvangt nabij het hotel. Het eerste traject voert me door een dennenbos naar de eerste berghut op de Hochegg alm. Ik heb er alle tijd om te genieten van de prachtige panorama’s.

De wandeling naar de Rosshütte durft soms wel pittig te zijn. © Bruno Loockx

De wandeling naar de Rosshütte durft soms wel pittig te zijn. © Bruno Loockx

Geen zin om zelf af te dalen? Spring op het bergtreintje! © Bruno Loockx

Geen zin om zelf af te dalen? Spring op het bergtreintje! © Bruno Loockx

Zoete verpozing in de wintertuin
Het tweede deel naar de Rosshütte voert langs de skipistes. Minder leuk maar niet minder pittig. Het eindeloos vergezicht over de bergtoppen garandeert gelukkig een wauw-gevoel. Heb je daarna, net als ik, geen zin om de afdaling te voet te doen? Dan neem je gewoon het kleurrijk bergtreintje dalwaarts. Ik had een andere, goede reden om tijdig in het hotel te zijn. In de namiddag wacht je in de wintertuin een buffet van heerlijke huisgemaakte cakes en taartjes!

Na de inspanning volgt de ontspanning! © Bruno Loockx

Na de inspanning volgt de ontspanning! © Bruno Loockx

Knisperende wandeling
De volgende dag kies ik voor een lusvormige wandeling die me langs de meest zonnige zijde van het dal naar Leiten leidt. Wandelend over knisperende sneeuwpaden doorheen dennenbossen en langs eenzame dalen voel ik me zowaar Chris McCandless uit de filmklassieker ‘Into the Wild’. Onderweg staan educatieve infoborden over de lokale flora en fauna. Bijenhotels onderweg maken duidelijk dat de imkers hier actief zijn. Het meegenomen drankje en lunchpakket maken de picknick in alle stilte genietend van het blikveld compleet.

Gespot onderweg: een winters bijenhotel. © Bruno Loockx

Gespot onderweg: een winters bijenhotel. © Bruno Loockx

Lekker luieren in de sauna
De regio Seefeld telt vele geprepareerde lichte tot zware wandelingen. Een leuk alternatief, waar ik te weinig tijd voor had, is om een lange tocht te maken naar één van de volgende dorpen waarna je terugkeert met de trein. Naar verluidt loont het landschap waar je doorrijdt de moeite. Mijn actieve dagen sluit ik steevast af met een plons in het zwembad en een heerlijk saunabezoek. Niets beter om je spieren te ontspannen en te relaxen!

Uitrusten met een picknick en genieten van het panorama, zalig! © Bruno Loockx

Uitrusten met een picknick en genieten van het panorama, zalig! © Bruno Loockx

Deugddoende dennenoliemassage
De vakantie afsluiten doe ik met een andere huisspecialiteit: de zirben of dennenkuur. De geur van dennenhout heeft een kalmerende werking. Dennenolie ontspant dan weer lichaam en spieren. De behandeling start met een scrub op basis van zout en dennenolie. Daarna spoel je je af om je vervolgens te laten masseren met warme dennenolie. Ruim 20 minuten soes ik met zachte achtergrondmuziek in een ‘zirbenpakking’. Opnieuw moet ik me ‘reinigen’ waarna ze me insmeren met een dennencrème.

De spa in het resort is voorzien van alle comfort en zelfs een heuse dennenbehandeling. © Krumers Alpin Resort & Spa

De spa in het resort is voorzien van alle comfort en zelfs een heuse dennenbehandeling. © Krumers Alpin Resort & Spa

Charmant wellnesshotel bekoort bon vivant
Als herboren ben ik klaar voor een laatste lunch en mijn terugreis. Krumers Alpin Resort & Spa heeft alle troeven in huis om zowel de actieve als passieve levensgenieter te charmeren. Het hotel heeft een zonnige ligging, vriendelijk onthaal en personeel. Zowel het gastronomische gedeelte met aandacht voor streekproducten als de wellnessformule beveel ik met veel plezier aan. Een bijkomende extra troef is de (niet inbegrepen) shuttledienst naar de luchthaven van Innsbruck. Neem je de trein, spendeer dan een dagje in de Tiroolse hoofdstad!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Krumers Alpin Resort & Spa | Internet: krumers-resort.com/en
Seefeld toerisme | Internet: www.seefeld.com
Toerisme Tirol | Internet: www.visittirol.nl
Oostenrijkse dienst voor toerisme | Internet: www.innsbruck.info/nl
Tip | combineer stadsbezoek (één of twee dagen) aan Innsbruck
Bereikbaarheid
Met het vliegtuig vanuit:
Eindhoven | Met Transavia vlieg je rechtstreeks naar Innsbruck.
Brussel | Brussels Airport biedt geen rechtstreekse vluchten. Je vliegt dan best via München of Wenen. Via München kan je perfect per trein of taxi naar je bestemming. Kies je voor Wenen dan ben je het langst onderweg omdat je nog een binnenvlucht nodig hebt naar Innsbruck.
Tip: Vanuit de luchthaven Innsbruck spoor je met de trein comfortabel naar Seefeld. Het is bovendien één van de mooiste treintrajecten in Oostenrijk.
Vliegtickets kopen? Check dan zeker deze vergelijkingssites: Cheaptickets.be | Vliegtickets.be
Met de trein | Vanuit Brussel Zuid spoor je in iets minder dan 8 uur naar Seefeld. Wij vonden tickets vanaf € 49,90 via Deutsche Bahn
Met de auto | Brussel – Seefeld = 835 kilometer

Coverfoto: © Krumers Alpin Resort & Spa

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *