Adler Lounge: bijzondere après-ski in Oost-Tirol

Te midden van de spectaculaire bergwereld van de Großglockner zorgt moderne architectuur voor een samenspel van stijl en genot. Met uitzicht op meer dan 60 drieduizenders kun je in de Adler Lounge eten, slapen en genieten. De sterren van de hemel plukken is hun belofte, die ze hier volledig waarmaken.

Hoog onder de vleugels van de adelaar
De Adler Lounge troont bovenop de Cimaross, op een hoogte van niet minder dan 2.621 m. Met de geluidsloze en comfortabele kabelbaan vanuit Kals am Großglockner ben ik in geen tijd in het bergstation. Vanop de panoramabrug lijk ik te zweven boven de afgrond. Hier word ik getrakteerd op een subliem panorama van bijna 300 graden over Oostenrijks hoogste bergtoppen. Aan mijn voeten ligt het grootste skigebied van Oost-Tirol.

De strakke en luxueuze uitstraling van Adler Lounge © Adler Lounge

De strakke en luxueuze uitstraling van Adler Lounge © Adler Lounge

Futuristische glazen kubus
Verwacht hier geen traditionele berghut maar moderne architectuur gecombineerd met stijl en luxe. Ik zie grote glazen gevels, strakke lijnen, houten vloeren en veel ruimte. Dit maakt van de après-ski een echte belevenis. Middenin de lounge staat een reus van een adelaarachtige sculptuur, gemaakt van houten balken. Op de muren prijken moderne kunst en foto’s uit de oude doos. Buiten ontdek ik een groot terras met zicht op een adembenemend landschap. Net iets anders toch dan de typische Oostenrijkse berghutten.

De houten constructie doet denken aan een adelaar. © Adler Lounge

De houten constructie doet denken aan een adelaar. © Adler Lounge

Een jong en dynamisch team vol ideeën
In de Adler Lounge kun je proeven van de uitstekende keuken van Walter Hartwegen. Samen met gastvrouw Katharina en het ganse team weten zij hoe ze hun gasten kunnen verwennen. Op de kaart staan lekkere, betaalbare specialiteiten uit de lokale keuken, perfect om helemaal op krachten te komen na een sportieve inspanning. De kaiserschmarnn, een typische Oostenrijkse pannenkoek smaakt meer dan goed in deze berghut, dankzij het uitzicht op meer dan 60 drieduizenders.

Het restaurant verwent met sterreneten. © Adler Lounge

Het restaurant verwent met sterreneten. © Adler Lounge

Culinaire hoogstandjes
Dit restaurant mag terecht pronken met een prestigieuze GaultMillau ster. Nooit eerder heb ik in Oostenrijk beter getafeld dan in de Adler Lounge. Helemaal sprakeloos was ik na de op en top verzorgde 4-gangen lunch, absoluut niets op aan te merken. Regionale specialiteiten in een eigentijds, modern jasje kreeg ik op mijn bordje geserveerd, die enkel met inheemse ingrediënten bereid werden. Je betaalt € 40, exclusief wijn, en dat is niet overdreven duur. De Oostenrijkse topwijnen vind je terug op de kaart.

Bijzondere plek met een bijzonder verhaal
De Adler Lounge is een plek die charmeert en inspireert. De rust en de kracht van de bergen voel ik daadwerkelijk. Wanneer, na een dag op de latten, de skiërs teruggaan naar het dal, keert hier de rust weer. Wil je na al dat genieten niet meer naar huis, blijf dan gerust. Je kunt hier overnachten in een tweepersoonskamer of in één van de appartementen. De kamers zijn prachtig en stijlvol ingericht met designmeubelen.

PRAKTISCHE INFO
Adler Lounge
| Großglockner Resort | 9981 Kals am Großglocker Nr. 81
Tel. +43 (0) 4876 823 32 50 | +43 (0) 650 522 5180
E-mail: [email protected] | Internet: www.adlerlounge.at

Coverfoto: © Barbara Nussbaumer

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *