winterwandelen-in-innsbruck

Winterwandelen in Innsbruck: 3 nieuwe wandelroutes

Hoe schoon kunnen winterwandelingen zijn? Krakende sneeuw onder je wandelschoenen. Kleine beekjes kabbelend onder een ijslaag. De winterzon die zachtjes maar zeker de grijze ochtendnevel doorprikt. Zevenenzestig kilometer winterwandelen in Innsbruck voeren je door een romantisch winterlandschap en adembenemende bergpanorama’s. Drie nieuwe (kindvriendelijke) wandelroutes vervolledigen het aanbod aan idyllische wandelingen.

Beleef een magische winteridylle
Voor velen behoren ze tot de mooiste manier om de winter te ontdekken, die heerlijke ‘koude’ wandelingen door de winterlandschappen. In de regio Innsbruck beleef je deze vredige winteridylle in sprookjesachtige landschappen van de Stubaier Alpen. Je wandelt er hoog in de bergen, maar over een glooiend traject in de Bergsteigerdörfern (bergbeklimmersdorpen). Zelfs op het hoogste punt van het Sellraintal, het skiresort Kühtai op 2.020 meter, vinden wandelliefhebbers bewegwijzerde winterwandelroutes.

winterwandelen-in-innsbruck

Bewegwijzerde routes voeren je door idyllische winterlandschappen

Winterwandelen in Innsbruck
Veertien eerder bewegwijzerde routes brengen je op het Mieminger Plateau en het hoog alpiene landschap, omringd door drieduizend meter bergtoppen in het Sellraintal. Vanaf de winter ’20-’21 gaat het nog hogerop met drie nieuwe winterwandelroutes in Oberperfuss:

 1. een vijf kilometer lange panoramaronde die ook door het charmante bergdorp voert;
 2. vanuit het duizendvierhonderd meter hoge bergstation gaat het ruim vier kilometer (+ twee uur) over de zonovergoten winter-Sonnrainweg;
 3. De wandelweg naar het stuwmeer, vanaf hetzelfde bergstation, is weliswaar drieënhalf kilometer korter, maar een beetje steiler en vereist ruim tweeënhalf uur wandeltijd.

Onderweg is voldoende gelegenheid tot pauzeren met een drankje en iets lekkers. Daarvoor heb je de keuze tussen ofwel het Panoramarestaurant ofwel, op de route naar het stuwmeer, Gasthaus Stiglreith.

De winterwandelroutes in de regio Innsbruck voldoen aan volgende officiële criteria:

 • een in de sneeuw aangelegd pad;
 • voldoende breed, slechts matig steil en veilig;
 • gemarkeerd;
 • onderhouden, gecontroleerd en tegen alpiene gevaren beveiligd;
 • met geschikt schoeisel gemakkelijk begaanbaar;
 • ook bij slecht weer en sneeuwval relatief zonder gevaar.

Gratis begeleide winterwandelingen in Innsbruck
Vanaf december 2020 tot en met april 2021 kan je (gratis) deelnemen aan begeleide sneeuwschoenwandelingen of winterwandelingen in Innsbruck. Kinderen vanaf zes jaar kunnen mee op deze winterse belevenissen. Uit een omvangrijk programma kies je een wandeling naar voorkeur. Vervolgens meld je je vooraf aan. Op de dag zelf reis je zelfstandig naar het vertrekpunt van de wandeling met het openbaar vervoer of de auto. Deze wandelingen zijn gratis voor houders van de Welcome Card.

Met de Welcome Card geniet je van vele voordelen
Deze gratis gastenkaart ontvang je bij minstens twee overnachtingen. Check vooraf of je gastenverblijf behoort tot de partnerondernemingen van de regio Innsbruck. De Welcome gastenkaart is je ticket voor al het openbaar vervoer in de regio Innsbruck. Zo bereik je alle winterwandelroutes. Vanaf drie overnachtingen zijn ook de kabelbanen gratis! Bij de praktische info vind je een link naar de webpagina met alle voordelen van deze gastenkaart.

Goed voorbereiden is geen overbodige luxe
Start je winterwandelingen in Innsbruck alleen met de nodige voorbereidingen én juiste uitrusting! Je wandelt hier in één van de zonnigste regio’s van Tirol. Dat betekent: breng een beschermingscrème aan en draag een zonnebril. Voor de wandelingen:

 • stevig, enkelhoog schoeisel met een goed profiel onder de zool;
 • functionele en weerbestendige kleding (laagjesprincipe);
 • handschoenen en hoofdbedekking.

Tenslotte: neem proviand mee voor onderweg en voldoende (alcoholvrije) dranken. Deze winterwandelingen eisen meer energie dan deze in je thuisomgeving.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Innsbruck | Internet: www.innsbruck.info/nl (Nederlandstalige website)
Winter Welcome Card | Internet: www.innsbruck.info/nl/bestemming/accommodaties/welcome-card/welcome-card-winter
Toerisme Tirol  | Internet: www.visittirol.nl   (Nederlandstalige website)
Toerisme Oostenrijk | Internet: www.austria.info/nl (Nederlandstalige website)
Activiteiten
Winterwandelroutes | Internet: www.innsbruck.info/nl/sport/winter/winterwandelen.html
Begeleide winterwandelingen | Internet: www.innsbruck.info/nl/sport/winter/winterwandelen/winterwanderprogramma.html

Klik en ontdek meer wat je moet zien en doen in Innsbruck

? PIN nu en plan laterWinterwandelen Innsbruck

Bron en beeldmateriaal: Innsbruck Tourismus

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *