5 bijzondere berghutten in Zuid-Tirol

Het Zuid-Tiroolse skigebied geniet faam met zijn 1.200 km aan skipistes. Maar de regio huist ook een reeks straffe berghutten. Wintersporters die op adem willen komen kunnen er verpozen in een van de gezellige Hütten of Baita. We nestelen ons graag in deze vijf bijzondere berghutten waar het genieten is van wellness, gastronomie en schitterende uitzichten.

Sofie Hut, Ortisei / St. Ulrich
Bij Sofie Hut ga je langs omwille van de wijn- en champagnekelder. De familie Prinoth verzamelde meer dan 300 labels vanuit de hele wereld waaronder een 20-tal prestigieuze champagnemerken en de lekkerste lokale wijnen. De koude nachten en de warme dagen zorgen voor een typische smaak van de bekroonde Zuid-Tiroolse witte wijnen uit de regio. Vraag zeker naar een wijnproeverij onder leiding van sommelier Alois Lageder. Gepassioneerd loodst hij je op boeiende wijze door het uitgebreide aanbod.

Hühnerspielhütte Brennero / Brenner
De Hühnerspielhütte is de oudste private skihut van Zuid-Tirol. Al sinds 1890 komen toeristen hier ontspannen aan na een dag op de latten. Het pand werd gerenoveerd in de jaren vijftig en sindsdien bleven interieur en exterieur quasi onaangetast. Een liefde voor traditie die zich doortrekt tot in de keuken waar kokkin Brigitte enkel verse, volledig huisgemaakte lokale specialiteiten bereidt.

Bella Vista – Val Senales / Schnalstal
Bella Vista tilt het concept ‘ontspannen’ naar een hoger niveau. En dat mag je zowel letterlijk als figuurlijk nemen. Naast deze hut vind je namelijk de hoogste outdoor sauna van heel Europa. Een outdoor jacuzzi vervolmaakt dit mini wellnesscentrum op 2.845 m hoogte.

Gostner Schwaige – Alpe de Siusi / Seiser Alm
Hier roert niemand minder dan Franz Mulser in de potten. Deze Zuid-Tiroler mocht leren koken bij Tantris in München, een van de drukste tweesterrenrestaurants van Europa. Na zijn opleiding keerde hij terug naar zijn roots en tovert hij culinaire pareltjes op de tafels van het piepkleine Gostner Schwaige. Let op, slechts 25 personen kunnen er op reservatie dineren!

Rossalm – Bressanone / Brixen
Vanuit de panoramische ronde lounge van Rossalm heb je een postkaartzicht op de berg Plose. Rossalm geeft je bovendien de kans om bij dit adembenemend panorama te genieten van een authentieke Zuid-Tiroolse wine & dine-ervaring. Op vrijdagavond blijft Rossalm langer open zodat nachtskiërs en de deelnemers van late skitours helemaal kunnen opgaan in hun Friday Night Fever-feestjes.

Foto: © Bella Vista

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *