10 nieuwe eetadressen over het Kanaal

Wie binnenkort een citytrip maakt naar een van de vele Britse of Schotse steden, hoeft zeker geen honger te lijden. Ook dit jaar weer openen nieuwe gastronomische ontdekkingen de deuren. Laat je smaakpapillen verwennen in onder meer Londen, Glasgow, Manchester of Liverpool. Deze 10 adressen helpen je op weg!

© Poppy's Fish & Chips

© Poppie’s Fish & Chips

LONDEN
1. Een van de nieuwste aanwinsten over het Kanaal ligt in het Londense Soho: Poppie’s Fish & Chips. Op het menu staan verse vis, met de hand gesneden dikke frieten en lekker zachte doperwtjes. Poppie’s is eigenlijk een begrip, en de nieuwe zaak in Soho is net zo leuk als de eerdere vestigingen in de wijken Camden en Spitalfields, met regelmatig livemuziek. Gevestigd op de locatie van de voormalige 2i’s Coffee Bar, die alom bekendstaat als de bakermat van de Britse rock-‘n-roll. Meer info: www.poppiesfishandchips.co.uk

2. Wie van de New Yorkse keuken houdt, zal blij zijn met het nieuws dat er in Shoreditch deze zomer een derde Dirty Bones wordt geopend. De nieuwe zaak is gevestigd in een iconisch historisch gebouw. De eerste Dirty Bones met een all-day dining menu met comfortfood en cocktails. Er zijn diverse culinaire lekkernijen, vanaf het speciaal voor Shoreditch gemaakte ontbijtmenu tot aan cocktails in de avonduren met bands en dj’s. Meer info: www.dirty-bones.com/food

© Shilling Brewing Co.

© Shilling Brewing Co.

GLASGOW
1. Als eerste brengt de Shilling Brewing Co. het brouwerijcafé naar Glasgow, een stad waar al eeuwenlang bier wordt gebrouwen en waar de brouwers pioniers zijn in hun vakgebied. Het bedrijf heeft in juni The Shilling geopend, waar iedereen het bier rechtstreeks van de brouwers kan proeven. De gistingstanks bevinden zich in het souterrain, waar je het brouwproces door een glaswand kunt volgen. Meer info: www.shillingbrewingcompany.co.uk

2. Na het succes van hun vestigingen in de Glasgowse wijk Finnieston en in Edinburgh hebben de drie eigenaren van Lebowskis besloten in juni van dit jaar een nieuwe, meer complete zaak met een meer hedendaagse uitstraling te openen in de wijk Southside van Glasgow. De keten staat vooral bekend om zijn legendarische burgers, maar Lebowskis Southside biedt ook diverse Schotse specialiteiten aan de bar, kleinere hapjes en in de weekenden een brunch. Meer info: www.lebowskis.co.uk/glasgow-southside

© Cannonball Restaurant & Bar

© Cannonball Restaurant & Bar

EDINBURGH
1. Het Chop House, dat in september 2015 in Leith werd geopend, bleek zo’n succes dat er in juli een tweede vestiging is geopend bij The Arches aan East Market Street in de Old Town van Edinburgh. Dit nieuwe Chop House heeft behalve het levendige restaurant, waarbij de nadruk op Brits rundvlees ligt, ook een sublieme bar met ambachtelijke bieren en speciaal geselecteerde seizoenscocktails. Meer info: www.chophousesteak.co.uk

2. In samenwerking met Glengoyne is in juni het bijzondere en stijlvolle Cannonball Restaurant & Bar in het Cannonball House geopend. Hiervandaan heb je een ongelooflijk uitzicht langs de Royal Mile. Het is een perfecte locatie om te genieten van een drankje voor of na het eten en tegelijkertijd de sfeer op te snuiven van een van de meest iconische plekken van Edinburgh. Meer info: www.contini.com/cannonball

The Alchemist. © The Alchemist

© The Alchemist

LIVERPOOL
1. Revolucion de Cuba is een restaurant dat twee verdiepingen beslaat, compleet met bar en buitenterras. Het is pas geopend aan het Albert Dock van Liverpool. Er is een interessante cocktailkaart en een bijzonder menu met de beste Cubaanse gerechten, zodat je op deze nieuwe plek direct in Cubaanse sferen komt. En dan zijn er ook nog de live muziek en de fantastische soorten rum in de Havana Bar om de Cubaanse ervaring compleet te maken. Meer info: www.revoluciondecuba.com/bar/liverpool

2. The Alchemist opent deze maand zijn nieuwste cocktailbar en restaurant in het Noble House aan Brunswick Street in Liverpool. Dit is hun derde vestiging in het noorden van Engeland, na Manchester en Leeds. Bij The Alchemist verstaat men de kunst van het mixen en alchemie als geen ander, en dat zal je geweten hebben. Meer info: www.thealchemist.uk.com

Grafene. © Grafene

© Grafene

MANCHESTER
1. Dit zal wel in de smaak vallen bij voetbalfans! Het pas geopende Spaanse restaurant Tapeo and Wine aan Deansgate wordt namelijk gesponsord door Manchester United-speler Juan Mata. Op de kaart staan de heerlijkste gerechten, zoals schouderkarbonades van zuiglam, rijst met kreeft of een dikke bouillon van zeebanket. Verleidelijke desserts ontbreken niet. De menu’s wisselen per seizoen. Meer info: www.facebook.com/TapeoandWine

2. Onlangs heeft het team achter het bekroonde Orangery Restaurant van Losehill House een nieuw restaurant geopend waar exclusieve Britse gerechten worden geserveerd. Grafene ligt aan King Street, dé buurt in Manchester voor liefhebbers van lekker eten. Het menu, dat vooral op de Britse keuken en producten is gericht, is een eerbetoon aan het Engelse platteland en bevat vooral veel vis en wild. Denk aan gerechten zoals grietfilet met bloemkoolrisotto, bisque van krab, zeevenkel en gesmoorde druiven. Er is een heel groot terras zodat je ook buiten kan eten. Meer info: www.grafene.co.uk

Coverfoto: © Poppie’s Fish & Chips

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *