Hier eten hippe vogels in Berlijn

Alles wat hip en alternatief is, vindt zijn weg naar Berlijn. Zo ook de street food trend. De stad evolueert constant mee met nieuwe eetfestivalletjes en permanente markten waar van de beste ingrediënten ter wereld geproefd kan worden. De Berlijnse bol heeft afgedaan, hier eten de locals tegenwoordig.

Brunnenmarkt. © Berlin Food Stories

Brunnenmarkt. © Berlin Food Stories

Nieuw in Berlijn
1. De kleine street food marketThe Trucks’ installeerde zich sinds 8 juli op de Potsdamer Platz, knal in het centrum van de stad. Je vindt er trucks met vlees, vegetarische gerechten, koffie en een dagelijkse specialiteit. Variatie gegarandeerd.
2. De Brunnenmarkt in het Berlijnse district Wedding serveert sinds 3 april 2016 elke eerste zondag van de maand internationale gerechten bereid met regionale en seizoensgebonden ingrediënten.

Breakfast-Market. © Berlin Food Stories

Breakfast-Market. © Berlin Food Stories

Bijzondere eethallen en eetfestivals
1. Een markt speciaal voor bijzondere ontbijten is te vinden in Markthalle Neun. Van handgemaakte zoetigheden tot Vietnamese pap, alles kan je er proeven. Elke derde zondag van de maand, vanaf 10u.
2. Elke tweede zondag van de maand gaat het de zonnige kant op tijdens Carribbean Sunday, een minifestivalletje met een regionale keuken, muziek en drankjes op de ‘Young and African Arts Market’, kortweg YAAM.
3. Duurzaam, groen en smaakvol, dat zijn de sleutelwoorden voor The Green Market Berlin: de eerste veganistische eetmarkt, te vinden bij de oude Kindl brouwerij.
4. Bite Club is een innovatie op gebied van street food. Niet alleen dompelen ze je onder in een wereld van smaken, je kan ze ook boeken voor je eigen evenement of feest!

Klunkerkranich. © Tom Forbes

Klunkerkranich. © Tom Forbes

Klassiekers
1. Ooit al eens willen eten op het dak van een winkelcentrum? Trek naar Klunkerkranich. Niet alleen het uitzicht op de Duitse hoofdstad is er prachtig, ook het eten is verrukkelijk.
2. Elke zondag van 12u tot 18u kan je lunchen of dineren bij Street Food of Achse in de KulturBrauerei. Bij warm weer wordt het terras volledig aangekleed en ’s winters zorgen vuurkorven voor de gezelligheid.
3. Elke donderdagavond van 17u tot 22u kunnen jij en je hongergevoel terecht bij Street Food Thursday in Markthalle Neun. Dan serveren ze je met plezier Britse pie’s, Thaise dumplings of Mexicaanse taco’s.
4. Een van de klassiekers in de Berlijnse street food scene is het eetgedeelte van de vlooienmarkt in Mauerpark. Hier kan je ’s werelds lekkerste smaken proeven op 2.100 m² oppervlakte.

Street Food of Achse. © Berlin Food Stories

Street Food of Achse. © Berlin Food Stories

Traditionele binnen- en buitenmarkten
1. Van vis tot hamburgers of Aziatische gerechten, Arminiusmarkthalle biedt een ruim assortiment.
2. De Winterfeldmarkt in het mooie Schöneberg district is een goede plek om je zaterdagse uitje te combineren met een heerlijke brunch van verse producten.
3. Een ruim assortiment aan street food vind je op Breslauer Platz in het hart van de buurt Friedenau.
4. Een biomarkt op donderdag en een traditionele op zondag, en tijdens beide kan je kiezen uit wereldkeuken. Op Kollwitzplatz word je verwacht.
5. De wekelijkse markt op Arkonaplatz werd zo populair onder de inwoners en toeristen dat er een aantal streed food standjes aan zijn toegevoegd.
6. De Schillermarkt op de brede Schillerpromenade in Neukölln is al een bezoek waard omwille van de toffe buurt en omdat het dicht bij het bekende Tempelhof Field ligt.

Bron: Visit Berlin

Coverfoto: © Arminiusmarkthalle

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *