De beste culinaire adressen in Frankfurt

Frankfurts keuken bruist van de traditionele gerechten zoals de salsa verde, Fankfurter Würstchen of hartelijke handkäs. Regionaal, modern, internationaal of exclusief? De Duitse stad aan de Main belooft het allemaal. Alle culinaire evenementen en de beste adressen zetten we graag voor je op een rijtje.

De traditionele Grüne Soβe in een gerecht

De traditionele Grüne Soβe in een gerecht © Megy Karydes

De wet van salsa verde
Wie Frankfurt zegt, zegt onherroepelijk salsa verde of in het plaatselijk dialect Grie soss. Wil je je figuurlijk helemaal laten onderdompelen door de groene saus? Ga dan van 7 tot 14 mei naar het Grüne Soβe Festival op de Roβmarkt. Alles staat dan in het teken van J.W. Goethe’s favoriete gerecht. De hele week komen er chefs van overal ter wereld samen om met de zeven aromatische kruiden de groene saus geheel naar eigen recept te maken. Op het einde van de week beoordeelt een jury dan het resultaat. Het kan zelfs nog fanatieker. Sinds maart bestaat er een EU-wet die zegt dat de ingrediënten voor een salsa verde enkel uit Frankfurt of de omliggende regio’s moeten komen en dat de saus met de hand gemaakt moet zijn.

Zo wordt apfelwein het smakelijkst geserveerd

Zo wordt apfelwein het smakelijkst geserveerd © Holger Ullmann/Toerisme Frankfurt

Cocktail met appelwijn
De Frankfurtse appelwijn is een ciderachtig drankje en onlosmakelijk verbonden met de stad. Traditioneel wordt dit geserveerd uit een blauwgrijze aardewerken kruik of ‘bembel’ en drink je het uit een glas met een geribbeld oppervlak, bekend als de ‘gerippte’. Het lekkerste smaakt dit koud op een zomerse dag met een van de vele appelwijngaarden op de achtergrond. De variant in de winter proeft pittiger en wordt warm geserveerd. Zin gekregen? Het Apfelweinfestival vindt plaats in Hauptwache van 12 tot 21 augustus. Bezoekers kunnen talloze variaties van het traditionele drankje proeven in de befaamde wijnpubs in het district Sachsenhausen, waar ze het hele jaar door te koop zijn, en het zelfs combineren in een zomerse cocktail.

De indoorsupermarkt KleinmarkthalleDe indoorsupermarkt Kleinmarkthalle

De indoorsupermarkt Kleinmarkthalle © Patrick Meier

Wereldmarkten
Hoewel Frankfurt trouw blijft aan zijn lokale producten, durft het ook andere lekkernijen uit de wereld in de kijker te zetten. In de stad gaan wekelijks markten door die menig fijnproever en lekkerbek verwent met een eindeloos assortiment van verse producten, aromatische kruiden en specerijen, internationale specialiteiten en trendy street food creaties. Een voorbeeld is de Erzeugermarkt in Konstablerwache die je een culinaire trip rond de wereld presenteert. De Kleinmarkthalle is dan weer een indoorsupermarkt waar je aan de eetkraampjes wereldse lekkernijen kan proeven. Hier scoor je ook de zeven kruiden die je nodig hebt voor je eigen salsa verde.

De hippe zaak Maxie Eisen

De hippe zaak Maxie Eisen © Eduardo Perez

Achter elke straathoek een andere keuken
In Freβgass, de bekendste gastronomische straat in Frankfurt, vind je talloze bars, cafés en delicatessenzaken die wandelaars uitnodigen om hun producten te proeven. Wie meer de multiculturele tour op wil, is welkom in het stationsdistrict. Deze levendige en internationale plek is een culinaire smeltkroes. Hier vind je onder meer Turkse vishandelaars, Indische kruideniers, Japanse sushibars en Pakistaanse snoepwinkels. Op zoek naar hippe zaken? Probeer eens bij Maxie Eisen, Club Michel of Walon & Rosetti. Ze liggen relatief dicht bij elkaar en creëren gesofisticeerde gerechten die een streling voor het oog zijn.

Links: Weinsinn en rechts: Gustav, allebei beschikken ze over één Michelinster

Links: Weinsinn en rechts: Gustav, allebei beschikken ze over één Michelinster © Weinsinn | © Gustav

Sterreneten
Echte exclusieve en met Michelinsterren bekroonde keukens heeft Frankfurt ook. Weinsinn, met één ster, focust op fijne gerechten met een jonge uitstraling gecombineerd met een uitstekende wijncollectie. Gustav, gelegen in Westend, serveert regionale specialiteiten met een internationale flair. Ze mochten begin dit jaar hun eerste Michelinster op de gevel kleven. Tot slot levert het Tiger Gourmet Restaurant, bekroond met twee sterren, uitmuntende haute cuisine gerechten af die behoren tot de wereldtop.

Coverfoto: © Gustav

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *