24 uur in New York City: dit mag je niet missen

Soms is het gewoon zo: je komt aan in een geweldige stad maar je kan er maar 24 uur blijven. Het overkwam Eline Gijselings van EF Education First toen ze dé stad aan de Oostkust van Amerika bezocht: New York City. Dit zijn haar beste tips voor een volledige dag rondtoeren in deze wereldstad.

Impressionante startlocaties
Start je 24 uur in New York bij Grand Central, het grootste treinstation ter wereld. Ga op in de menigte en laat je leiden naar de Public Library van New York City, slechts enkele zogenaamde blocks verder, en recht naast Bryant Park waar je een fantastisch uitzicht hebt op de Empire State Building.

De perfecte foto
‘s Middags bezoek je het Rockefeller Center en loop je langs Saint Patricks Cathedral. Bovenop het Rockefeller Center heb je het beste uitzicht op deze adembenemende stad. Je bent zo enkele uren kwijt aan het maken van die ene selfie voor je Instagram, de mooiste herinnering van je verblijf in New York City.

Net als in de serie
Na je bezoek aan ‘The top of the Rock’ loop je van het Rockefeller Center opwaarts naar Central Park. In de uiterst rechtse hoek van het zuidelijke gedeelte van Central Park op de kruising met 5th avenue kun je het wereldberoemde Plaza Hotel zien. Als je vooruit loopt op je schema kan je even 5th Avenue oplopen waar je alle grote warenhuizen kan vinden uit je favoriete series zoals Gossip Girl en Sex and The City.

Wees een echte New Yorker
Eens je ten zuiden bent van Central Park loop je in westelijke richting om Columbus Circle te zien en het Time Warner Center. Geniet nadien van een wandeling door het park zelf en kijk hoe locals samenkomen hier om een rondje te rennen, lekker bij te kletsen of te lunchen. Koop een heerlijke hotdog of wat pretzels van een foodtruck en beleef New York alsof je er woont!

Eindigen op Times Square
Van de Columbus Circle ga je naar 8th Avenue. Wanneer deze kruist met 42nd Street, ga je links en plots sta je op Times Square. De ideale plek om je avond te spenderen. In de buurt van Times Square vind je enorm veel restaurants. Tony’s Di Napoli is een typisch Amerikaans-Italiaans restaurant waar je lekker grote porties kan eten en ook af en toe het accent uit Brooklyn kan opvangen.

Meer tips nodig?
Vertrek op taalreis met EF Education First en ga Engels studeren in New York op onze eigen EF school en ervaar New York als een local! Onze collega’s ter plaatse kennen trouwens alle hotspots en nemen je graag mee naar de top bezienswaardigheden in New York. Voor meer informatie: www.ef.be/nl/pg/taalcursus/amerika/new-york/

Coverfoto: © Pixabay

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *