New York breidt fietsnetwerk fors uit

New York City is dit jaar bezig met een enorme uitbreiding van het fietsnetwerk in de stad door 120 kilometer aan extra fietspaden toe te voegen aan de huidige infrastructuur. Op 1 januari 2017 zal NYC’s fietsnetwerk bestaan uit bijna 1.770 kilometer aan fietspaden, waarvan 640 kilometer aan beschermde paden.

New York ‘fietsstad’
Tussen 2010 en 2014 is het dagelijkse fietsgebruik gestegen met 68 procent. Met deze enorme toename is het belangrijk om te blijven investeren in de fietsinfrastructuur in alle vijf wijken van New York. Op een doorsnee dag in de stad maken meer dan 400.000 mensen gebruik van de fietspaden. Gemiddeld gezien ligt dit aantal nog hoger met 750.000 personen die regelmatig de fiets pakken als vervoersmiddel.

Veilig en verantwoordelijk
Door de aanlegging van nieuwe fietspaden is het mogelijk om op een veilige en verantwoordelijke manier te fietsen door de bekende wijken als Brooklyn, Queens, de Bronx, Staten Island of over de bekende avenues in Manhattan. De ontwikkeling van meer beschermde fietspaden door DOT (Department of Transportation) sluit aan bij de toenemende interesse in fietsen in de stad en bij de vraag naar een betere kwaliteit en veiligheid van de infrastructuur in de stad.

De fietsen van Citi Bike © Pixabay

De fietsen van Citi Bike © Pixabay

Duurzaam plan
In 2015 brak DOT een record toen het in één jaar 20 kilometer aan beschermde fietspaden construeerde. Dit jaar liggen ze op schema om hier nog eens 30 kilometer aan toe te voegen. Eind dit jaar zal het fietsnetwerk in totaal uitgebreid en verbeterd zijn met minstens 120 kilometer. Hiervan is 100 kilometer beschermd en exclusief voor fietsers. Deze fietspaden behoren tot het grootste aantal dat ooit zal aangelegd zijn in een jaar tijd. De stad wil met de uitbreiding de uitstoot van CO2 met 80 procent verminderen tegen 2050.

Citi Bike breekt records
Sinds de start in 2013 heeft Citi Bike, het openbare fietssysteem van New York, een belangrijk aandeel gehad in de toenemende interesse in fietsen in New York. Op meerdere centrale plekken in de stad staan de bekende Citi Bikes die men tegen een bepaald tarief kan huren. In drie jaar tijd zijn er meer dan 32 miljoen ritjes gemaakt. Vorige maand bereikte het bedrijf een nieuw record van meer dan 60.000 fietsers op één dag. In 2016 zijn er al negen miljoen fietsritjes gemaakt met het systeem en de verwachting is dat volgende maand het jaarlijkse record van 10 miljoen ritten van 2015 verbroken gaat worden.

Coverfoto: © Roland Vas

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *