Les Trois Vallées

Les Trois Vallées: op actieve wintervakantie in Méribel

Méribel doet bij trouwe skifanaten ongetwijfeld al een belletje rinkelen. Het wereldberoemde skigebied, gelegen in het hartje van de Franse Alpen, maakt deel uit van Les Trois Vallées. Met meer dan 600 km aan skipistes staat Les Trois Vallées gekend als het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. De vele skimogelijkheden, prachtige omgeving en levendige après-ski maken van Méribel een gegeerde bestemming onder skiliefhebbers.

Les Trois Vallées

Zorgeloos onderweg naar Les Trois Vallées
Wanneer het mogelijk is ga ik graag met het vliegtuig skiën. Na een korte vlucht van Zaventem naar Genève en een autorit van ongeveer twee uur, komen we op de middag al aan in Méribel. Net op tijd om onze benen onder tafel te schuiven voor het middageten en te genieten van het ongelooflijke panoramische uitzicht op de omliggende bergen. Vanaf de top van de Saulire-piek kan je het Mont Blanc-massief, het Vanoise National Park en de Tarentaise-vallei zien. Als dat niet ontspannend reizen is.

Les Trois Vallées

Apero op een sneeuwschop
In de late namiddag kleden we ons om voor een sneeuwschoenwandeling door de bosrijke omgeving van Méribel. Ik deed dit al eens in het nabijgelegen Les Ménuires en Val Thorens, maar moet toegeven dat Méribel toch een andere indruk op me na laat. Méribel dat zich nog net onder de boomgrens bevindt kan me meer charmeren dan de kalere hoger gelegen gebieden.

Gewapend met een koplamp zetten we onze wandeling in de ondergaande zon in. Na een uurtje wandelen is het volgens onze gids hoog tijd voor een aperitief. Hij opent een fles witte wijn en biedt ons brood, charcuterie en kaas aan op een sneeuwschop. Creatief, simpel en voor mij een eerste keer. Een leuke ervaring!

Na de wandeltocht kunnen we ons nog even opfrissen en vertrekken we richting restaurant “Le 80”. Een restaurant met een verfijnde Franse kaart en livemuziek op de achtergrond. Op aanraden van de verantwoordelijke van de office de toerisme van Méribel neem ik de Savoye-Burger. Deze stelt niet teleur.

Méribel als modern en gevarieerd skigebied
De volgende ochtend staan we vroeg op om de skipistes te ontdekken. Het resort heeft meer dan 150 skipistes met een geweldige mix van groene, blauwe, rode en zwarte pistes. De pistes zijn goed onderhouden en het liftsysteem is modern en efficiënt, zodat je meer tijd kunt besteden aan skiën en minder tijd in de rij hoeft te staan. Heb je een skipas voor Les Trois Vallées? Dan kan je de omringende skigebieden zoals Courchevel, Les Ménuires, Val Thorens en Saint Martin De Belleville ook nog gaan ontdekken.

Les Trois Vallées

Glitter en glamour bij La Folie Douce
In Méribel draait het echter niet alleen om skiën. Het skigebied staat ook bekend om zijn levendige après-ski. Er zijn tal van bars en restaurants om uit te kiezen, met iets voor alle smaken en budgetten. La Folie Douce is een aanrader, met livemuziek en dansshows. Het Rond Point is ook een populaire plek met zijn buitenterras en livemuziek.

Die middag nemen we een kijkje in La Folie Douce. Die ‘Folie’ dat mag je redelijk letterlijk nemen. We bestellen een tapasarrangement en kijken vol verwondering naar de liveact met dansers, zangers en muzikanten. Later op de middag bouwen ze La Folie Douce volledig om tot een heuse après-skibar waarbij het niet gek genoeg kan. Zo brengt een lift bijvoorbeeld dure flessen champagne over de dansende massa naar de VIP-tafels. Deze plaats draait rond zien en gezien worden. Persoonlijk zegt dit mij niet zo veel, maar het is zo één van die dingen die je eens moet gezien hebben.

Hotel Le Savoy, op bezoek bij Belgen
Die avond gaan we eten in Hotel Le Savoy waar we verwelkomd worden door de Belgische eigenaar. Aangezien ons tapasavontuur van deze middag een beetje is uitgelopen, kiezen we enkel voor een hoofgerecht. Op aanraden van de eigenaar kiezen we voor de huisgemaakte gnocci met blauwe kreeft van Bretagne. Heerlijk!

Méribel voor niet skiërs
De volgende ochtend vliegen we er meteen weer in voor wat kilometers in de benen. Van Méribel naar Courchevel en vervolgens richting Val Thorens. Mag het wel eens wat anders zijn? Dan zijn er nog tal van andere activiteiten om je te vermaken. Méribel beschikt over verschillende wandelpaden, sneeuwschoenroutes, langlaufpistes, een ijsbaan, bowlingbaan en bioscoop. Extremere avonturiers kunnen dan weer kiezen voor paragliding, ijsklimmen of heli-skiën.

Met uniek vervoer op restaurant
Onze dag sluiten we af in refuge du Plan. Deze refuge, gelegen aan het meer van Tueda, is niet bereikbaar met de wagen. Enkel te voet, al langlaufend, met sneeuwschoenen of via een fatbike kan je er geraken. Wij kiezen voor het laatste. Het is eventjes wennen… zo over sneeuw rijden met een elektrische fatbike, maar eens je het in de benen hebt, rijdt het eigenlijk verrassend vlot. In de refuge staat een heerlijke kaasfondue klaar en kunnen we meteen aanschuiven. De enige vorm van verwarming is een gezellige kachel, waaraan we ons kunnen opwarmen.

Kortom, skiën in Meribel is een geweldige ervaring. Of je nu een beginner of een gevorderde skiër bent, er is hier voor elk wat wils. Het Trois Vallées skigebied is een wereldberoemde bestemming, en Meribel is de perfecte uitvalsbasis om het te verkennen.

Ging jij ook al op wintervakantie in Meribel / Les Trois Valléés? 
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je er iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. prachtige foto’s geschoten op of naast de skipistes?
Deel ze op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag  #iedereenreisreporter.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen

Toerisme Meribel | Internet: meribel.net
Toerisme Savoie – Mont Blanc | Internet: savoie-mont-blanc.com
Toerisme Frankrijk | Internet: france.fr/nl
Eten en drinken
La Folie Douce | Internet: lafoliedouce.com/fr/meribel-courchevel
Le 80 | Internet: chaudanne.com
Overnachten in Les Les Trois Vallées
Hotel Le Savoy
| Internet: hotel-savoy-meribel.com
Refuge du Plan | Internet: refugeduplanmeribel.com
Activiteiten in Les Trois Vallées
Verhuur fatbikes | Internet: matra.com/e-xperience/meribel

? PIN nu en plan later

Les Trois Vallées

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *