Val Thorens

Val Thorens: het beste skigebied ter wereld onder de loep

‘Beste skigebied ter wereld’, dat is de titel die het Franse skigebied Val Thorens deze winter voor de vijfde keer op zijn palmares mag zetten. Een prijs die door een jury van mensen uit de skiwereld, maar ook door jullie, skifanaten zelf wordt uitgereikt. Maar liefst 1.800.000 mensen uit 85 landen brachten hun stem uit. Hoe onderscheidt Val Thorens zich van andere skigebieden? Wij testten het voor jullie uit.

Sneeuwzekerheid troef
Eén van de absolute troeven van Val Thorens is zijn gunstige ligging. Met zijn 2.300 meter aan hoogtemeters is Val Thorens het hoogst gelegen wintersportdorp van Europa. Niet voor niets kreeg het de bijnaam ‘het witte dak van Europa’. Je mag er absoluut zeker van zijn dat je vanaf de opening van het skiseizoen tot aan de sluiting naar hartenlust kan skiën (opening 17/11/2018 – sluiting 05/05/2019).

Val Thorens

Of Val Thorens het beste skigebied ter wereld is, valt nog uit te testen. Het mooiste uitzicht is er al!

Een ander perspectief
Aan activiteiten is er in Val Thorens zeker geen gebrek. Hun aanbod groeit elk jaar en dat is ook deze winter geen uitzondering. De nieuwigheden van dit jaar trokken alvast onze aandacht. Zo kan je een vlucht maken in een ULM (= een ultralicht motorluchtvaartuig), een vliegtuig dat op lage hoogte met een trage snelheid over het skigebied zweeft. Vertrekken doe je vanop de landingsbaan in La Moutière en voor je het weet beleef je Val Thorens in vogelvlucht. Hou je de voeten toch maar liever aan de grond? Je kan in de vliegschool leren vliegen met een drone of skydiven boven Val Thorens, maar dit dan veilig van onder een virtual reality helm.

Val Thorens

Aan activiteiten geen gebrek hier, zowel op als naast de piste.

75km/uur aan adrenaline
Na jarenlang trotse eigenaar te zijn van de hoogste zipline ter wereld stelt Val Thorens dit jaar zijn jongere zusje voor. Het voordeel van deze nieuwe attractie? Ze is voor iedereen toegankelijk. Zowel skiërs als voetgangers kunnen probleemloos tot aan het vertrekpunt geraken. Toch wel een leuk extraatje voor startende skiërs en voetgangers aangezien je voor de hoogste zipline ter wereld een behoorlijke afstand moest afleggen op de latten. Je vliegt aan een snelheid van 75km/uur en legt een afstand van 1.600 meter af om tot slot te landen in hartje Val Thorens. De ideale afsluiter van een dagje skiën dus.

Val Thorens

Links: skimateriaal test je gratis uit tijdens het openingsweekend. Rechts: verrassende street art in de parkeerterreinen.

Kleurexplosie tussen de witte landschappen
Heb jij ooit al street art in de bergen gezien? Wij niet… tot nu! Sinds 2013 transformeert Val Thorens zijn parkeerterreinen jaarlijks in een waar street art museum. Hoewel wij al verschillende keren in Val Thorens vertoefden, ontdekten we dit voor het eerst. Ongeveer vijftien schilderingen sieren de muren van het overdekt parkeerpark wachtend om opgemerkt te worden. De kunstwerken worden trouwens ook telkens vereeuwigd in een verzamelboek: Val Tho Jam. Twijfel dus zeker niet om na de après-ski eens door het parkeerpark te wandelen, wij keken met plezier onze ogen uit.

Val Thorens

Onze Reisreporter Fien geniet van de bergen in Val Thorens!

Welzijn, de sleutel tot succes
Naast nieuwe sensationele activiteiten zet Val Thorens dit jaar ook enorm in op welzijn en onthaasting. Het is belangrijk dat bezoekers kunnen ontsnappen aan het drukke werkleven van thuis en de kans krijgen op vakantie hun batterijen weer volledig op te laden. Er zijn reeds verschillende stress-bestrijdende activiteiten die je kan herkennen aan een paars ‘my serenity’-label. Enkele voorbeelden van deze activiteiten zijn een relaxerende sneeuwschoenwandeling, wegdromen op de Cime Caron (= panoramisch uitkijkpunt), een spa-dag inlassen of smullen van een antioxidantrijke maaltijd.

Val Thorens

Val Thorens focust zich erg op het welzijn van haar bezoekers.

TIP! Heb je graag nog extra weetjes over hoe je stress kan herkennen en deze kan tegengaan? Vergeet dan zeker niet de gratis ‘my serenity’-gids af te halen aan de dienst toerisme.

Welke verrassingen heeft Val Thorens nog in petto?
Wij hebben opgevangen dat er nog enkele fantastische projecten klaarstaan voor 2019 die het skigebied opnieuw tot een hoger niveau zullen tillen. In mei starten de werken voor een nieuwe gondellift die de skigebieden Orelle en Val Thorens zal verbinden. Er wordt een volledig nieuw sportcomplex gebouwd en ook de skiliften worden continu vernieuwd. Wij zijn nu al ontzettend benieuwd naar wat nog komen zal. Zouden zij volgende winter hun titel van beste skigebied ter wereld kunnen behouden? Wij twijfelen er niet aan.

Val Thorens

Overnachten deden we inHôtel Le Portillo.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Val Thorens | Internet: www.valthorens.com/nl (Nederlandstalige website)
Toerisme Savoie Mont Blanc | Internet: www.savoie-mont-blanc.com
Toerisme Frankrijk | Internet: be.france.fr/nl (Nederlandstalige website)
Overnachten
Hôtel Le Portillo | www.leportillo.com
Eten en drinken
La maison | www.la-maison-valthorens.fr
La Rôtisserie  | www.fahrenheitseven.com
La pause de Pierrette | www.leportillo.com
Activiteiten
ULM Vlucht | Prijs : €80 voor 20min | www.flyunited.today | +33 (0) 7 63 96 69 69
Nieuwe zipline | Prijs : €35 / pp | Dagelijks geopend | +33 (0) 4 79 00 07 08
Street art in Val Thorens | Prijs : Gratis | meer informatie : +33 (0) 4 79 00 02 49

? PIN nu en plan later

Val Thorens

Foto’s: © Fien Van Lint

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *