attractiepark Europa-Park

Uitgetest: dwars door Europa in attractiepark Europa-Park

Met de vakantie in het vooruitzicht trok Reisreporter Evy met haar gezin door Europa. Ze smulden churros in een Moors stationnetje, maakten een ritje met een Londense bus en namen een verfrissende duik in Griekse wateren. En dat allemaal op drie dagen tijd! Want in het Duitse attractiepark Europa-Park maak je binnen de kortste keren een spectaculaire reis door Europa.

attractiepark Europa-Park

Minder bekend, maar niet langer onbemind
Op een kleine 5 uur rijden van Brussel ligt een van de beste pretparken ter wereld: Europa-Park. U hoort het in Keulen donderen? Wel, wij tot voor kort ook. Als gezin bezochten we ondertussen al wel enkele bekende attractieparken, maar – en dat zeggen we nu met schaamrood op de wangen – van attractiepark Europa-Park in het Duitse Baden-Württemberg hadden wij nog nooit gehoord. Onterecht, want onlangs beleefden wij er drie fantastische dagen en dat schreeuwen we nu dan ook graag van de daken.

attractiepark Europa-Park

Verschillende attracties in verschillende werelden
Bij aankomst in ons hotel ontvangen we meteen de inkomkaarten voor het attractiepark. Ons hotel ziet er geweldig uit, maar onze kids zijn niet te houden en willen meteen het park in. Dat is onderverdeeld in 19 landen of themagebieden, elk met hun eigen attracties, gerechten en aankleding. We starten onze Europese trip in Spanje en slenteren door de typische Moorse straten met op de achtergrond gipsy muziek. De attracties in dit gebied laten we links liggen wegens en ik citeer hierbij onze jongste: “voor kleinere kindjes”.  Wij trekken dus richting the real stuff.

attractiepark Europa-Park

Spectaculair IJsland
Die attracties vinden we verderop in het park, want met meer dan 100 attracties biedt Europa-Park voor elk wat wils. Wij zijn fan van actie en zetten koers naar spectaculair IJsland voor de houten achtbaan WODAN. Die neemt ons met een rotvaart de IJslandse godenwereld in. Blue Fire, eveneens in IJsland, is wat mij betreft een van dé attracties van Europa-Park. In 2 seconden word je er van 0 naar 100 km/u gekatapulteerd en ga je vier keer overkop. Gelukkig heeft Europa-Park nog veel meer in zijn mars, want anders kwam ik deze attractie niet meer uit.

Magische Europa
Van IJsland trekken we verder naar het zuiderse Portugal voor een verfrissende duik met de Atlantica SuperSplash. We varen terug richting Scandinavië voor een tour in de magische wereld van octopus Snorri, de mascotte van de onderwaterwereld. Op de Matterhorn-Blitz sjezen we door de Zwitserse bergen en in het Koninkrijk van de Minimoys, een ingebeelde wereld, maken we ons op voor een snelle rit met de Arthur-achtbaan. Eindigen doen we uiteindelijk in Duitsland voor dé attractie van Europa-Park: Voletarium. We nemen er plaats in het grootste vliegend theater van Europa voor een droomvlucht boven Europa. MA-GISCH!

Culinair Europa
Van al die spanning en magie begint onze maag danig te knorren. En dat wordt alleen maar erger wanneer we ontdekken wat attractiepark Europa-Park ons aan lekkernijen te bieden heeft. Vergeet de typische ongezonde attractieparktroep, het park trakteert je op delicatessen uit IJsland, Spanje, Italië of Holland. Wij gaan voor een rondje Europa met Griekse gyros-wraps, heerlijke Duitse Flammkuchen, zalmbroodjes uit Scandinavië en heerlijk Franse crêpes. Wie in het looping-thema wil blijven kan lunchen in FoodLoop, het eerste loopingrestaurant ter wereld!

Wervelende shows
Attractiepark Europa-Park staat niet alleen voor uitdagende attracties en Europese culinaire veelzijdigheid, maar ook voor wervelende shows die meerdere malen bekroond werden. Wij trekken in Griekenland naar Surpr‘Ice presents GalaXia voor een internationaal optreden van de beste kunstschaatsers en kijken onze ogen uit. In Frankrijk gaan we dan weer naar de Magic Cinema voor een waanzinnig 4D-familieavontuur. ’s Avonds reizen we door naar Oostenrijk voor de spectaculaire fonteinenshow op de tonen van Mozart, Strauss en Falco.

attractiepark Europa-Park

Waar aanschuiven een plezier is
Ook de aankleding van het park is tot in de puntjes verzorgd, hierdoor is zelfs aanschuiven geen straf. Dat aanschuiven valt overigens reuze mee. Veruit alle attracties hebben een grote capaciteit en de handige Europa-Park-app monitort de actuele wachttijden. Langer wachten dan 40 minuten moeten we – pal in de paasvakantie – trouwens niet doen. Wie helemaal niet wil wachten, kan gebruikmaken van de VirtualLine. Verschillende attracties, waaronder WODAN, Blue Fire en Voletarium bieden deze functie aan, waardoor je een vrij tijdslot kan reserveren en ondertussen andere attracties kan testen.

Restaurant Castillo

Dineren
Wie na de wilde avonturen zijn reis door Europa culinair wil verder zetten, kan terecht in een van de vele restaurants die verbonden zijn aan de hotels. Wij genoten in Restaurant Castillo gesitueerd in een middeleeuws kasteel van aan tafel versneden vlees en buffetten met warme en koude gerechten. Wie een nog uniekere ervaring wil, kan dineren in het voortreffelijke Ammolite – The Lighthouse Restaurant dat sinds 2014 bekroond is met 2 Michelin-sterren. Deze belevenis laten wij met spijt in het hart aan ons voorbijgaan, maar we genieten desalniettemin van heerlijke gerechten.

Voordelen voor hotelgasten
Overnachten doen wij in Bell Rock Hotel, een van de zes 4-sterrenhotels en dat biedt heel wat voordelen. Zo hebben we gratis parking aan het hotel gedurende ons hele verblijf en profiteren we van gratis wifi. Vroege vogels kunnen zelfs een half uurtje vroeger het themapark binnen, maar de heerlijke bedden én het uitgebreide ontbijtbuffet zorgen ervoor dat wij daar uiteindelijk niet van profiteren. Geen zin om met de wagen naar Rulantica, het waterpretpark van attractiepark Europa-Park te gaan? Geen probleem, want een shuttlebus neemt je mee tot vlak aan de deur. Elke twintig minuten rijdt de bus tot aan het park.

Rulantica, de waterwereld van attractiepark Europa-Park
Rulantica mag je overigens niet missen tijdens een verblijf in het themapark. In tegenstelling tot de meeste waterpretparken is Rulantica niet gebouwd als tropisch regenwoud of exotische bestemming, maar wel in een Nordic-thema. Wij zien geen palmbomen of stranden, maar fjorden en coole vikingschepen. Koud zal je in Rulantica trouwens allerminst krijgen, want de meer dan 50 waterattracties in het gigantische park zorgen voor voldoende spanning. Wij ontdekken voornamelijk het binnenbad met z’n glijbanen, maar er is ook een volledig waterpark buiten en de grootste raceglijbaan van Europa, de Vikinglop.

attractiepark Europa-Park

Volledige dag of liever een laatavondsessie
Een ticketje voor Rulantica boek je apart. Je kan kiezen voor een dagticket, waarmee je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat (22u00) in het waterpretpark kan blijven. Wij nemen de avondtickets die ons toegang geven van 17u00 tot 22u00. De avondsessie vinden we geweldig, al had het voor ons gerust wat langer mogen duren. Ben je dus slechts twee of drie dagen in Europa-Park, dan opteer je best voor de avondtickets. Heb je meer tijd, dan trek je best een volledige dag voor Rulantica uit, want het is geweldig, beloofd!

Kan je nu al niet meer wachten om attractiepark Europa-Park een bezoekje te brengen? Het park is tussen eind maart en begin januari dagelijks geopend! Het is de ideale uitstap voor een verlengd weekend of maak er een tussenstop tijdens je doorreis naar je zomerse vakantiebestemming! Wij maken ondertussen al plannen voor een volgend bezoek!

Beleefde jij ook al geweldige momenten in attractiepark Europa-Park?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring.
Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag #iedereenreisreporter.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen:
Atractiepark Europa-park
| Internet: europapark.de/nl/park
Rulantica
| Internet: europapark.de/nl/rulantica
Accommodatie
Bell Rock Hotel
| Internet: europapark.de/nl/overnachten/hotel-4-sterren-superior-bell-rock
Eten en drinken

Ammolite – The Lighthouse Restaurant | Internet: europapark.de/nl/overnachten/eten-drinken/ammolite-lighthouse-restaurant
Restaurant Castillo | Internet: europapark.de/nl/overnachten/eten-drinken/restaurant-castillo

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *