unieke beleving in Europa-Park

Bijzondere beroepen zorgen voor unieke beleving in Europa-Park

Europa-Park is niet alleen het grootste pretpark van Duitsland, maar volgens velen bezoekers ook het beste themapark. En niet zonder redenen! Om bezoekers een unieke beleving in Europa-Park te bezorgen, wordt niets aan het toeval overgelaten. Dat start met bijzondere medewerkers. Ga mee voor een kijkje achter de schermen!

Van iconenschilders tot glasblazers
Zo kan je bijvoorbeeld in het Russische themagebied kleine vakwerkhuizen bezoeken waarin daadwerkelijk ambachtslieden uit Rusland aan het werk zijn. Je kan zelf als bezoeker in deze ateliers bekijken hoe iconenschilders, houtbewerkers en glazenblazers met precisie aan de slag gaan, om verhalen in kunstwerken tot leven te brengen.

Concierge voor gevleugelde bezoekers
Europa-Park ligt in het Zwarte Woud,aan de rand van de Elzas. Maar wist je dat deze Franse buurregio ook bekend staat om de vele ooievaars die zichzelf hier graag nestelen? En dat laatste mag je best letterlijk nemen. Kijk maar eens naar de daken van hotel “Bell Rock” en “Santa Isabel”, of bovenaan de gebouwen in het Ierse themagebied. Speciaal voor deze gevleugelde bezoekers is zelfs een medewerker verantwoordelijk voor het bijhouden van de nesten.

deze mensen zorgen voor een unieke beleving in Europa-Park

Over warme broodjes en verse lekkernijen
Gasten die tijdens hun bezoek in het pretpark honger krijgen, hoeven niet ver te zoeken naar heerlijke gerechten of een rijkelijk belegd broodje. In het Franse themagebied geniet je als bezoeker van vers gebakken brood van de lokale warme bakker! Van ’s ochtends vroeg is hij al aan de slag. Ook overdag ruikt het in het winkeltje heerlijk naar vers gebakken brood. Puur genieten met al je zintuigen!

Bij de slager
Voor het beleg van de broodjes en de bereidingen van de vleesgerechten in de talloze restaurants van Europa-Park, opende het pretpark zelfs een eigen slagerij. Dit om de hoogste kwaliteit te garanderen voor zelfs de meest kritische mensen. Zo kan je in de Duitse Allee ook proeven van typische streekproducten als Zwarte Woud hammen en andere fijne vleeswaren.

Gedekte tafels met prachtige boeketten
Een andere detail waar je niet meteen aan zou denken, zijn de vele boeketten en bloemstukken die dagelijks nodig zijn in de restaurants en hotels. Medewerkers van de eigen tuindienst en boomkwekerij zorgen elke dag voor verse en bijzondere bloemen die zij schikken tot de mooiste creaties.

Geestelijke begeleiders voor bijzondere momenten
Maar misschien wel het meest bijzondere beroep dat je een unieke beleving in Europa-Park kan bezorgen is: een predikant, pastor of diaken. Het zal je verbazen, maar vele koppeltjes of personen gebruiken het prachtige decor of de aanwezige kapelletjes als trouwlocatie of voor een jubileum. Niet alleen de rechtstreeks betrokken personen, maar ook hun gasten, worden met zorg onthaald en met professionele service bediend.

Genoot jij ook al van een unieke beleving in Europa-Park?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Wat is jouw favoriete attractie? Of beleefde je er iets leuks? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Europa Park | Europa-Park-Strasse 2 | 77977 Rust | Tel. +49 (0) 7822 77 66 88 | Internet: europapark.de
Bereikbaarheid
Routebeschrijving | europapark.de/nl/attractiepark/informatie/plan-je-bezoek/bereikbaarheid#auto
Treininformatie (België) | b-europe.com
Treininformatie (Duitsland) | bahn.de
Treinstation (met buspendel) | Ringsheim

Fotoverantwoording unieke beleving in Europa-Park: © Europa Park

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *