Europa-park

Keizerin Josefina en haar Yomis verwachten je in Europa-Park

Europa-Park, gelegen in het Zwarte Woud, ontvangt hoog bezoek. Keizerin Josefina heeft namelijk in dit grootste pretpark van Duitsland haar intrek genomen. Reisreporter Steven was bij haar op audiëntie en raakte stevig onder de indruk. Hij legt dan ook graag uit waarom dit het beste themapark van de wereld genoemd wordt.

Keizerin Josefina en haar Yomis

Op reis met Hare Keizerlijke Hoogheid Josefina en de ondeugende Yomis
Josefinas kaiserliche Zauberreise is de nieuwste attractie van Europa-Park. Je wordt er meegenomen op een wonderlijk en grappig reisavontuur, met scènes uit het leven van de keizerin. In haar gezelschap verblijven ook de Yomis, kleine blauwe wezens, die voorheen al hun intrek in het park genomen hadden. Mensen die al eerder het attractiepark bezochten, zullen hen, net als Steven, herkennen uit het grottencomplex rond de familieachtbaan Alpenexpress “Enzian”. Maar nu tonen de Yomis zich dus open en bloot aan het grote publiek.

Gieren en schreeuwen van plezier
Na zijn bezoek bij Hare Keizerlijke Hoogheid maakt Steven enkele ritjes op de talrijke achtbanen van Europa-Park. Net als velen, vindt hij niets opwindender dan in een achtbaan te stappen en met een rotvaart door de lucht te razen. Misschien had hij het wel wat rustiger aan moeten doen, want hij meent later zijn longen ergens verloren te zijn in een tocht op de 73 m hoge Silverstar of tijdens een van de loopings in de megasnelle Blue Fire.

Muziek en theater … the show must go on!
Rust vindt hij tijdens een van de vele shows die Europa-Park aan zijn bezoekers aanbiedt. Nu, rust is misschien niet het juiste woord, want eigenlijk zit hij vaak op het puntje van zijn stoel als hij de kunst aanschouwt die de artiesten ten tonele voeren. Vele emoties beklijven hem bij de waaghalzerij en stuntacts tijdens de wervelende paardenshow in de Spaanse arena en gedurende het spektakelstuk van getalenteerde kunstijsschaatsers die het verhaal van de Adventure Club of Europe tot leven brengen. Gewoonweg klasse!

Eu kindvriendelijk

Ook voor kinderen valt er in Europa-Park heel wat te beleven!

24 uur aan optredens, shows en beklijvende topacts
Europa-Park biedt trouwens voor elke bezoeker een aangepast programma. In totaal kan je theoretisch bijna 24 uur aan shows en animatie bewonderen, gaande van familievriendelijke kinderoptredens tot beklijvende shows en muzikale topacts. En voor wie dat alles nog niet genoeg is; elke zomer worden in en rond het park opnames gemaakt voor het programma “Immer wieder Sonntags”. Ook die opnames kan je bijwonen, als je hiervoor een apart ticket bijboekt.

Nog zo’n ‘sensatie-attractie: de Matterhorn-Blitz!

Altijd vernieuwend, altijd wat anders
De vaste showtribune van het tv-programma is ondertussen wel naar een nieuwe plek op het resort verhuisd, om plaats te maken voor een heel ander project. Wie goed oplet, merkt grootse bedrijvigheid door de opbouw van nieuwe attracties voor volgend jaar. Niet alleen zal dan fase 2 van de huidige uitbreiding van Oostenrijk klaar zijn, Europa-Park opent dan zelfs een heus nieuw themagebied: Kroatië. Daarin komt een nieuwe achtbaan, gethematiseerd rond de boeiende persoonlijkheid van Nikola Tesla. Iets om naar uit te kijken!

Foto: © Europa-Park

Dromen vol avonturen
Steven kijkt ondertussen echter vooral uit naar een slaapplek. Europa-Park bezoeken op 1 dag is immers onmogelijk. Gelukkig biedt het park daarom een verscheidenheid aan overnachtingsmogelijkheden. Je kan logeren in een van de zes luxueuze hotels, of in het nabijgelegen charmante Camp Resort. Daar kan je onder meer je intrek nemen in een tipi, een woonwagen of een blokhut. Ook personen met een camper vinden hier een plekje om de eigen wagen te stallen en voor diegenen die hun eigen tent meebrengen is er eveneens een mooi plaatsje voorzien.

Hotel Europa-park

Foto: © Europa-Park

Ontdekkingsreiziger in themahotel Krønasår
Onze reisreporter neemt voor deze gelegenheid zijn intrek in het nieuwe museumhotel Krønasår. Zo kan hij zich ideaal voorbereiden op zijn bezoek aan het pas geopende waterpark Rulantica, waar hij uitkijkt naar de vele waterglijbanen en andere wervelende attracties. Maar eerst dus even bekomen en dromen van al het moois dat zijn verblijf hier tot nu toe al gebracht heeft: 1 reis, vele bestemmingen.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Europa-Park | Europa-Park-Strasse 2, 77977 Rust |Tel. +49 (0) 7822 77 66 88 | Internet: europapark.de
Rulantica | Roland-Mack-Ring 1, 77977 Rust | Tel. +49 (0) 7822 77 66 88 | Internet: rulantica.de
Aanvraag voor een Nederlandstalige brochure: europapark.de/aanvraag
Bereikbaarheid
Routebeschrijving | Internet: europapark.de/nl/attractiepark/informatie/plan-je-bezoek/bereikbaarheid#auto
Treininformatie (België) | Internet: b-europe.com
Treininformatie (Duitsland) | Internet: bahn.de
Treinstation (met buspendel) | Ringsheim
Overnachtingsmogelijkheden
Europa-Park Themahotels
Tel. +49 (0) 7822 86 56 79 | Internet: europapark.de/nl/overnachten
Camp Resort en Europa-Park Camping
Tel. +49 (0) 7822 77 55 66 | Internet: europapark.de/nl/overnachten

Beeldmateriaal: © Steven Loockx tenzij anders vermeld | Omslagfoto: Europa-Park

📌 PIN nu en plan laterEuropa-park

Over deze auteur

Auteur Steven Loockx reist graag per openbaar vervoer naar zijn vakantiebestemming. Wandelvakanties in combinatie met lokaal transport genieten zijn voorkeur. Op reportage neemt hij je mee naar stilteplekken rekening houdend met het budget en duurzaamheid. Ook themaparken weten hem te bekoren. Op dit reisplatform deelt Steven zijn belevingen en geeft je praktische tips.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *