Wintertraum

Phantasialand viert de winter met Wintertraum

De feestdagen komen eraan en daarmee ook de kerstvakantie. Dat betekent tijd maken voor familiefeesten, cadeautjes, kerstmarkten of misschien wel een pretpark. In Brühl, bij Keulen, opent Phantasialand tot 20 januari 2019 de deuren voor Wintertraum. Reisreporter Steven snoof er de sfeer op van winterse attracties, wervelende magische shows en een spetterend vuurwerk!

Wintertraum in het land van de zes draken
Phantasialand in een winterjasje, verdeeld in zes zones vertegenwoordigd door evenveel draken, baadt in het licht! Het tot een winterwonderland omgetoverde themapark wentelt me alvast in een hartverwarmende sfeer wanneer ik mij in de hoofdstraat naar het centrale plein begeef. Hier staan rond een ijspiste gezellige eet- en drankstandjes opgesteld en weerklinken kerstdeuntjes door de speakers. Gekke figuren zorgen voor extra straatanimatie en dolle fratsen waar zelfs ouders instant blij van worden!

Tijd voor actie
Maar ik kom natuurlijk niet enkel voor de sfeer, ik wil ook actie! En daarvoor zijn er mogelijkheden zat. Wat denk je van een interactieve muizenjacht in de patisserie Maus au Chocolat? Of een spannende expeditietocht op de waterbaan Chiapas? Zelf ga ik meteen voor een wervelend ritje op de topcoaster ‘Black Mamba’. Die neemt je mee doorheen de jungles van Afrika, of toch de Duitse variant ervan! Of flaneer tussen de bijzondere tempels en sierlijke pagodes in themawereld China Town.

Wintertraum

Sneeuwmannen en lichtjes verwelkomen je in een winters Phantasialand.

Aangepaste wintershows
Tijdens het winterseizoen staan er een aantal aangepaste shows op het programma. Zo geniet je van een buitengewoon samenspel van licht en vlammen tijdens de showspektakel ‘Tiempo de Fuego’, kom je te weten hoe een zogenaamde stille nacht kan veranderen in een knotsgekke kerstnacht tijdens ‘Crazy Christmas’ en droom je weg bij ‘Talvia’, een gloednieuw wintersprookje. ’s Avonds sluit Phantasialand de dag af op de Kaiserplatz met een spetterend klank- en lichtspektakel tijdens ‘Die magische Rose’.

Wintertraum

Traditionele attracties steken in een winters jasje.

Lievelingsattracties
Naast de spectaculaire show valt er in het kerstdecor en tussen de sneeuwmannen nog meer te beleven. De relatief korte wachttijden maken dat ik mijn lievelingsattracties naar hartenlust kan herhalen en alles kan doen wat op mijn verlanglijstje staat. Zo duik ik de mijnen in tijdens een dolle rit in de ‘Colorado Adventure’, beleef ik stuntelige momenten in ‘Das verrückte Hotel Tartüff en laat ik me de lucht in slingeren in ‘Mystery Castle’.

Moe maar voldaan
De tijd vliegt als je met leuke dingen bezig bent. Omdat ik een goed plaatsje wil bemachtigen voor de afsluitende show op de Kaiserplatz begeef ik me tijdig naar de grote trappentribune. Maar ook het laatste wachten op het vuurwerkspektakel verloopt snel. Na de show laat ik me met de pendelbus en de aansluitende tram terugvoeren naar het centrum van Keulen. Moe dommel ik, eenmaal in bed, snel in. Warm van voldoening na mijn dolle, fantasierijke uitstapje!

Wintertraum

Beleef een doldwaze ervaring in ‘Das verrückte Hotel Tartüff’!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Phantasialand | Berggeiststrasse 31-41 | 50321 Brühl | Tel. +49 (0) 1806 366 200
Klik en ontdek meer over pretparken
Bereikbaarheid
Openbaar vervoer Keulen
Regionaal openbaar Rhein-Sieg
Bezienswaardigheden
Toerisme Brühl | Uhlstrasse 1 | 50321 Brühl | Tel. +49 (0) 2232 79 569
Schlösser Brühl | Parkplatz Max-Ernst-Allee | 50321 Brühl | Tel. +49 (0) 2232 44 000
Max Ernst Museum | Comesstrasse 42 | 50321 Brühl | Tel. +49 (0) 2234 99 21 555

? PIN nu en plan later

Wintertraum

Foto’s: © Steven Loockx

Over deze auteur

Auteur Steven Loockx reist graag per openbaar vervoer naar zijn vakantiebestemming. Wandelvakanties in combinatie met lokaal transport genieten zijn voorkeur. Op reportage neemt hij je mee naar stilteplekken rekening houdend met het budget en duurzaamheid. Ook themaparken weten hem te bekoren. Op dit reisplatform deelt Steven zijn belevingen en geeft je praktische tips.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *