Davos-Klosters

DOEN: skiseizoen afsluiten in het prachtige Davos-Klosters

Mijn maatje Vinnie woont ondertussen al een tijdje in Davos-Klosters, Zwitserland. Hoog tijd om hem een bezoek te brengen en zelf de plaats te ontdekken waar hij zo enthousiast over is. Met de trein reis ik zorgeloos naar het gebied voor een lang weekend. Helemaal klaar om samen met Vinnie het skiseizoen af te sluiten in Davos-Klosters!

Skimateriaal met advies
Eerste punt op de agenda in Davos-Klosters: skimateriaal huren. Bij Paarsenn Sports vlakbij een van de skiliften krijg ik excellent advies. Op basis van mijn skiniveau en de weersomstandigheden bieden ze me een geschikt paar latten aan. Ze adviseren me een breder paar om makkelijker te navigeren in de sneeuw die een stuk zachter is tegen het einde van het skiseizoen midden\einde april. Na het skiën kan ik al mijn materiaal en ski-jas van Peak Performance in een van de individuele lockers achterlaten, handig!

Davos-Klosters

Skiën tot eind april
Davos-Klosters bestaat uit enkele skioorden die via skiliften goed verbonden zijn. Het totale gebied is goed voor 325 kilometer aan pistes voor alle levels. Tijdens mijn bezoekje waren niet alle pistes geopend omdat tegen midden/eind april het skiseizoen afloopt in Davos-Klosters. De hoger gelegen gebieden zoals Jakobshorn en Parsenn bieden echter nog meer dan genoeg skigelegenheid. En het prachtige weer in die periode maakt het helemaal de moeite!

Heerlijke Zwitserse gerechten
Zowel op de berg als in het dorp zijn er lekkere restaurants om terug op krachten te komen na het sporten. Bij Totalp in het gebied Parsenn genieten we van een lekkere lunch. Natuurlijk starten we met een apéroke want de stralende zon zorgt ervoor dat we wat langer kunnen genieten op het terras met indrukwekkende uitzichten. Het eten is heerlijk, er zijn veel vegetarische opties, het personeel is vriendelijk en de gehele vibe zit gewoon juist, aanrader! In Davos dorp bezoeken we Dischma voor het diner. Een restaurant-hotel met typische Zwitserse gerechten. We wagen ons aan de traditionele kaasfondue en rode wijn, lekker maar ook erg rijk. Gelukkig morgen nog een laatste dag op de latten!

Allerlaatste afdeling van het seizoen
Aangezien onze laatste skidag ook het einde van het jaarlijkse skiseizoen is in Davos-Klosters, zijn er heel wat leuke evenementen om dit te vieren. Op de berg waren er de voorbije dagen leuke feestjes en zo ook op de allerlaatste dag. Met enkele drankjes, leuke muziek en een potje nageltjeklop genieten we van onze laatste momenten op de berg. Rond een uur of 16 bindt iedereen zijn latten en boards terug aan en vertrekken we voor de laatste afdaling van het seizoen. Voelt wel speciaal!

Davos-Klosters

Parapentevlucht als afsluiter
Om de trip helemaal af te maken zorgt een parapentevlucht voor een (letterlijk) hoogtepunt! Martin van Air Davos zorgt ervoor dat we een fantastische ervaring hebben. Nadat de geplande vlucht en 2 pogingen erna niet kunnen doorgaan wegens teveel wind doet hij er alles aan om ons toch nog te laten vliegen. Uiteindelijk kunnen we de ochtend voor we terug huiswaarts vertrekken op het allerlaatste moment de lucht in. Een enorme adrenalinerush en prachtige ervaring om een top lang weekend helemaal af te maken! Ik kan Davos-Klosters alleen maar aanraden!

Wisten jullie trouwens dat Davos-Klosters ook een heerlijke zomerbestemming is? Reisreporters Yannick en Fons kunnen dit beamen!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Davos Klosters | Internet: davos.ch/en
Toerisme Graubünden | Internet: graubuenden.ch
Toerisme Zwitserland | Internet: myswitzerland.com
Verhuur skimateriaal Davos Klosters
Paarsenn sports
| Internet: paarsennsport.ch
Activiteiten in Davos Klosters
Parapente Air Davos | Internet: air-davos.ch
Eten en drinken in Davos Klosters
Totalp bar | Internet: facebook.com/Totalpdavos
Dischma restaurant | Internet : dischma.ch/restaurants.html
Bereikbaarheid Davos Klosters
Met de trein | Ik spoorde per trein comfortabel naar Davos Klosters en kocht treintickets via NMBS international | Internet: b-europe.com/NL
Met de auto | Brussel – Davos Klosters 790 km | reken op een rijdtijd (zonder pauze) van ruim 8u30.

📌 Pin nu en plan later

Davos-Klosters

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *