Peak Performance vertical gore-tex 3L

Sneeuwsporttest: de Peak Performance vertical gore-tex 3L jas en broek

Wintersporters herkennen dit wel: stormachtige, onstuimige uren waarin je alleen maar de rits van je jas zo hoog mogelijk wil optrekken en hoopt dat je niet ‘bevroren’ die berg afroetsjt. Om dat te voorkomen, is de Peak Performance Vertical gore-tex 3L ontworpen. Reisreporter Delphine testte de outfit in het Hoge Noorden.

Peak Performance vertical gore-tex 3L
Al van jongs af aan ben ik fan van Peak Performance. Tijdens mijn eerste skireis op 8-jarige leeftijd kreeg ik een setje thermisch ondergoed van het merk cadeau. Prachtig blauw met wit, ik kan het me nog zo voor de geest halen. Ik vond het dan ook fantastisch dat ik de Peak Performance vertical gore-tex 3L jas en broek van Peak Perfomance mocht uittesten tijdens een winters avontuur in Noors Lapland. Zowel de broek als de jas zijn bij de meest gegeerde modellen die Peak Performance op de markt heeft. En ze zijn dan wel vooral gemaakt om te skiën, eigenlijk zijn ze geschikt voor alle sneeuwsporten. Hieronder mijn mening:

Model, fit en kleur van de jas en broek
Ik ben meteen grote fan van de fit van de jas en broek. De jas is loszittend maar niet overdreven en valt lang, tot net voorbij de heupen. Ook de broek heeft een relaxte pasvorm. Persoonlijk vind ik dat de broek goed valt op de heupen, niet te hoog of te laag en makkelijk aanpasbaar met velcrostrips aan de heupband. De loose fit van jas en broek geven enorm veel bewegingsvrijheid.

Normaal is oranje niet mijn favoriete kleur, maar deze fel oranje jas kan me wel bekoren. De broek in veilig zwart balanceert het oranje goed uit. Liefhebbers kunnen de Peak Performance vertical gore-tex 3L broek ook in bijhorend oranje krijgen. En voor wie geen fan is van oranje is de jas ook beschikbaar in zwart met grijs.

Peak Performance vertical gore-tex 3L

Ademend en toch wind- en waterproof
De Peak Performance vertical gore-tex 3L jas en broek zijn hardshell waardoor ze je kleding beschermen tegen water en wind. Dat ze beide volledig water- en winddicht zijn, kan ik bevestigen. De jas beschermde me perfect tegen de sneeuwstormen die onverwachts toesloegen en tegen de snijdende wind aan de Fjorden. Zelfs toen ik de besneeuwde bergpas als natuurlijke glijbaan naar beneden nam, bleef mijn thermisch ondergoed volledig droog! Een ander voordeel van een hardshell jas en broek is het gewicht. De jas weegt slechts 0,63 kg en de broek 0,57 kg. Daarnaast zijn ze beide erg klein op te vouwen.

Belangrijk om te weten is dat hardshell jassen en broeken niet isolerend zijn. Je moet onder de jas en broek dus zelf de juiste lagen dragen om het warm te hebben. Kies voor een thermische basislaag en één of meerdere tussenlagen, afhankelijk van de temperatuur. De niet-isolerende jas bleek erg handig tijdens een hike, want zo kon ik snel een tussenlaag uitdoen om mijn temperatuur onder controle te houden. Een groot voordeel ten opzichte van mijn reisgenoten die hun dikke isolerende jassen moesten uittrekken en meedragen wanneer het te warm werd. De vertical gore tex 3L jas heeft bovendien ventilatieritsen onder de oksels, de broek heeft er langs de dijbenen. Perfect voor wat extra frisse lucht tijdens een inspanning!

Extra handige features
De ingebouwde sneeuwvanger aan de binnenzijde en de mouwen van de jas en aan de hielen van de broek houdt de sneeuw tijdens het skiën buiten. Voor mij deden ze goed dienst toen ik de besneeuwde bergpas als glijbaan gebruikte! Ook wanneer de wind hard snijdt, geven de sneeuwvangers extra bescherming.

De rits van de jas kan je tot hoog aan de neus dichtritsen als je dat wil. Er zit bovendien fleece aan de kin zodat de rits niet schuurt. Ik draag sowieso een buff, maar dankzij de hoge rits viel deze niet naar beneden. Normaal moet ik een ganse dag mijn buff tot aan mijn neus trekken, maar met deze jas vormde dat geen probleem!

Zowel de jas als de broek hebben veel en diepe zakken met ritsen. De zijzakken zijn stretchy waardoor je er nog meer in kwijt kan. Buff, brillendoos, handschoenen, portemonnee, geen probleem! De borstzak vond ik dan weer erg praktisch om mijn gsm in weg te stoppen. Ik vond er bovendien een verrassing in terug, een ingebouwd brillendoekje. Handig!

Peak Performance vertical gore-tex 3L

Peak Performance vertical gore-tex 3L Goedgekeurd? Zeker!
Na mijn reis naar Noors Lapland kan ik beamen dat de vertical gore tex 3L jas en broek van Peak Performance terecht gegeerd zijn. Het was de eerste keer dat ik een hardshell jas en broek gebruikte en ik ben fan! De relaxte fit van de jas en broek zien er niet alleen goed uit, ze geven ook veel bewegingsvrijheid. Ten slotte trokken het lichte gewicht, de handige features en ja hoor, ook de kleur me helemaal over de streep! Ik kan niet wachten om de outfit nog eens aan te trekken voor mijn skitripje naar Davos in april!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Ski-jas Peak Performance | Internet: peakperformance.com/be/en/product/vertical-goretex-3l-jacket-women
Skibroek Peak Performance | Internet: peakperformance.com/fi/product/vertical-goretex-3l-pants-women.html

📌Pin voor later

Peak Performance vertical gore-tex 3L

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *