goedkoop een vakantie boeken

Op zoek naar zon in de winter? Probeer deze bestemmingen!

Ben jij een echte zonneklopper? Dan zijn de wintermaanden waarschijnlijk niet de leukste tijd van het jaar voor jou. Na een zwoele zomer kan je gelukkig nog genieten in het najaar van de laatste zonnestralen. Maar wat gedaan als de winter zich aankondigt? Vermijd die grijze, koude dagen en zoek naar de zon in de winter. Bijvoorbeeld een trip naar één (of meerdere) van volgende bestemmingen!

zon in de winter op Curaçao

Curaçao is een stukje paradijs met het hele jaar door aangename temperaturen. © Pixabay

Ontdek Curaçao
Op zoek naar een reisbestemming waar het lijkt alsof het opnieuw een zomerse augustus is? Vlieg dan asap naar het bloedmooie Curaçao! Op dit eiland in de Nederlandse Antillen geniet je van de zon in de winter van temperaturen tot wel 30°C. Het land is omringd door een azuurblauwe zee, wat het écht de moeite waard maakt. Twijfel niet om in de zee te springen en je te laten meevoeren door de golven, want het zeewater is er nog 28°C warm.

Nieuw Bangkok

Samed Island: welkom in het paradijs!

Beleef Thailand
Naast Curaçao, beleef je ook in Thailand een echte zomervakantie in de winter. Ook daar stijgt het kwik in november tot maar liefst gemiddeld  30°C. Naar dit land reis je bij voorkeur in het winterseizoen omwille van de extreem hete temperaturen tijdens andere seizoenen. Geniet hier vooral van de prachtige cultuur, natuur en onwijs mooie stranden. Vergeet niet een bezoek aan de tropische eilanden Koh Tao en Koh Chang in te plannen tijdens je onvergetelijke trip.

Mallorca

Chill in Mallorca
Temperaturen tot 30°C te warm voor jou maar toch op zoek naar wat zon in de winter? Zet dan snel Mallorca, het grootste eiland van de Gymnesen en de Balearen, op je lijstje. Het klimaat van Mallorca is namelijk typisch Mediterraan met zacht weer in de winter. Zo geniet je hier in november van zo’n 18°C. Ideaal dus voor reizigers die niet van hitte houden, maar wel van een aangename temperatuur. Hoog in de bergen vind je er toch wat sneeuw, maar deze blijft niet lang liggen door de warme zon.

Santorini, Griekenland: nog zo’n fotogenieke haven ligt in het Griekse Santorini. Met zijn witgekalkte huisjes op de steile kliffen is het stadje zelfs mooier van ver dan het van bovenaf te zien is. Wist je dat de baai van Santorini eigenlijk een caldera is? De komvormige krater ontstond bij een vulkaanuitbarsting rond 1500 v.Chr. © Pixabay

Santorini, Griekenland: nog zo’n fotogenieke haven ligt in het Griekse Santorini. Met zijn witgekalkte huisjes op de steile kliffen is het stadje zelfs mooier van ver dan het van bovenaf te zien is. Wist je dat de baai van Santorini eigenlijk een caldera is? De komvormige krater ontstond bij een vulkaanuitbarsting rond 1500 v.Chr. © Pixabay

Geniet in Griekenland
De vierde bestemming die we je zouden aanraden is Griekenland. Met een gemiddelde temperatuur van 18°C op de populairste eilanden is het er nog steeds aangenaam warm. Griekenland bestaat uit heel wat eilanden, maar hét eiland waar je ongetwijfeld van veel zon geniet, is Rhodos. Met ongeveer 260 zonnige dagen per jaar wordt het eiland niet voor niets het ‘zonne-eiland’ genoemd. Naast Rhodos, is het klimaat van Kreta momenteel ideaal om in november een ultiem vakantiegevoel te ervaren.

Waar zoek jij het liefst de zon in de winter?
Laat het ons hieronder weten in een reactie.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *