Beleef Thailand zoals een local

Volgens de Belgische reisorganisatie Connections hebben we op reis een toenemende behoefte aan kleinschaligheid en verbondenheid met de lokale bevolking. Daarom wil de toeroperator beleving en authenticiteit centraal zetten tijdens hun programma. Thailand heeft alvast enkele mogelijkheden.

Unieke beleving belangrijk
Reizigers zijn op zoek naar ontmoetingen en verrassende bezoeken. Ze geven tegenwoordig de voorkeur aan de begeleiding door een local, dan door een klassieke gids. Die geeft hen immer het gevoel dat ze iets unieks beleven, in tegenstelling tot een gids die aan al z’n klanten hetzelfde, voorgekauwde verhaal serveert. Bovendien leren ze op die manier de bevolking echt kennen.

Thailand: eten bij een gastgezin

Thailand: eten bij een gastgezin

Duurzaam is hip
Volgens diezelfde trend, neemt ook de behoefte om duurzaam op reis te gaan toe. Reizigers weten graag waar hun gespendeerde centen terechtkomen, liefst direct bij de bevolking. De term ‘duurzaamheid’ duidt ook op de waarde van de beleving. Vakantie geldt meer en meer als een persoonlijke verrijking die ons moet helpen ontwikkelen en profileren. Door te reizen met locals beleven we de vakantiebestemming zoals die daadwerkelijk is. Connections implementeert daarom enkele authentieke activiteiten in hun reisprogramma voor Thailand.

Thailand: uitzicht op Bangkok

Thailand: uitzicht op Bangkok

Eten bij een gastgezin
In Bangkok kun je ’s avonds gewoon bij een Thais gezin aan tafel schuiven en een traditioneel avondmaal naar binnen spelen in een huiselijke sfeer. Een tuk-tuk haalt je op aan je hotel en brengt je naar je gastgezin. Een ervaring die door reizigers enorm wordt gesmaakt, letterlijk en figuurlijk. Op zulke avonden staan ze namelijk in direct contact met locals zonder toeristische achtergrond waardoor ze al hun vragen rond het echte, dagelijkse Thaise leven kunnen stellen. Verwacht je ongetwijfeld ook maar aan een paar vragen van hen.

Rondleiding van een local
Om de hoofdstad te bezoeken doet Connections bewust beroep op jonge lokale inwoners die toeristen doorheen de stad begeleiden met behulp van het openbaar vervoer: de skytrain, metro en publieke boten.

Thailand: slapen in lodges

Thailand: slapen in lodges

Slaap en steun:
1. Het dorp van de Lisu stam:
in het noorden van het land kun je in de Lisu Lodge verblijven. Die ligt naast het dorp van de Lisu bergstam en wordt ook door de lokale bevolking daar gerund. Een aanzienlijk deel van de opbrengst van het hotel wordt besteed en gebruikt voor verfraaiingswerken aan het dorp.

2. Een kindertehuis: in het noordelijke stadje Mae Hong Son, aan de grens met Myanmar, logeer je dan weer in een Hot Coffee B&B die deel uitmaakt van het Mae Nachorn kindertehuis. De winst van de B&B gaat integraal naar de werking van het tehuis.

Thailand: olifanten verzorgen in Khao Sok Nationaal Park

Thailand: olifanten verzorgen in Khao Sok Nationaal Park

3. De Aziatische olifant: in het zuiden werkt Connections al verschillende jaren samen met Elephant Hills, een luxe tentenkamp in het Khao Sok Nationaal Park. Het complex biedt tewerkstelling en opleiding aan de bewoners van de omliggende dorpen, en ligt eveneens aan de basis van een rehabilitatieproject voor de Aziatische olifant.

Meer info: www.connections.be

Foto’s: © Connections | Pongsak Kongcheep | Korawee Ratchapakdee | Patipong Kantavong

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *