13 must-do’s op de luchthaven van Schiphol

Je vakantie begint op de luchthaven. Meer dan waarschijnlijk het minst leuke deel van de reis met al dat wachten en de talloze controles. Maar de luchthaven van Schiphol in Amsterdam vond een manier om je uitje naar Terminal 1, 2 of 3 wat leuker te maken: 13 tips om je tijd zo om te krijgen.

Vóór de paspoortcontrole
1. Iets heel apart en boeiend voor kinderen is de ‘Schiphol behind the scenes tour’. Met een busje neem je een blik achter de schermen op de luchthaven en krijg je onder andere te zien waar de vliegtuigen gewassen worden of waar de privéjets landen.
2. Wil je familie of vrienden bij aankomst op een originele manier verrassen? Dan kan je langs de Banner Express waar je jouw zelfbedachte welkomtekst kan laten printen op een spandoek!
3. Bij het kraampje ‘Vlaamse Frites’ kan je bij terugkomst smullen van lekkere frietjes. Na het lange gemis hoef je niet te wachten tot in België om ze te proeven.
4. Belgisch met Hollands combineren, dat kan! Loop dan even langs de viswinkel naast La Place, waar de allerbeste haring wordt geserveerd.
5. Voor je met de auto of trein huiswaarts rijdt kan je op Schiphol inkopen doen. Er zijn twee Albert Heijn supermarkten op de luchthaven waar je alles kunt kopen om je lege koelkast thuis te vullen.

Na de paspoortcontrole
1. Je maag vullen voor je het vliegtuig op stapt kan op verschillende plaatsen. Mag het iets decadenter zijn? Kies dan voor de Bubbles Seafood & Wine Bar waar je kan genieten van een heerlijke oester of kreeft, met aangepast wijntje of glas champagne.
2. Een lekkere, exclusieve aperitief kan je bestellen in de Dutch Bar. Hier kan je je eigen Bols jenever cocktail samenstellen.
3. Whisky liefhebbers kunnen naar het Johnnie Walker House: waar je je als James Bond in een whisky paradijs waant.
4. Een lange vliegtuigreis voor de boeg? Verwen jezelf dan nog voor het vertrek met een deugddoende massage of schoonheidsbehandeling in de Xpress Spa.
5. Families met kinderen kunnen naar het NEMO science center. Een doe-het-zelf wetenschappelijk museum waar je bijvoorbeeld je eigen vliegtuig kan laten opstijgen. Fun voor jong en oud gegarandeerd!
6. Verwen de kids nadien (inclusief jezelf) met kleurrijke chocoladesnoepjes uit de M&M shop in lounge 2.
7. Op de tweede verdieping van Lounge 1 vind je het Airport Park, een terras waar je nog even een frisse neus kan halen voor je het vliegtuig op stapt. Op het terras kun je vliegtuigen spotten in open lucht.
8. Een kop koffie bij Starbucks smaakt altijd. Sinds kort kan je in Lounge 2 naar Starbucks The Pavillion. Dat is de eerste vestiging in Europa die naast heerlijke koffies, ook wijnen, bieren en kleine gerechten serveert.

Meer info: www.schiphol.nl

Foto: © Diego Moreno Delgado

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *