grotten van han glamping

Doen met de kids: luxueus kamperen bij de Grotten van Han

Reisreporter Evy trok er met haar gezin een weekendje op uit en ging luxueus kamperen in Cocoon Village, de prachtige glamping in het hartje van de Grotten van Han. Het werd een ijskoud, maar onvergetelijk weekend boordevol actie, magie en wonderlijke ontmoetingen met de Europese Big Five.

Na een rit van anderhalf uur komen we aan in het idyllische dorpje Han-sur-Lesse. We parkeren op de gratis parking en wandelen nieuwsgierig het domein van Cocoon Village op. Dit wordt onze slaapplek voor de komende twee nachten: ons allereerste glampingavontuur. We worden hartelijk ontvangen en begeleid naar onze gele (yes, net wat de kinderen hoopten) tent. Nu al is het koud en we bibberen dus zowat uit ons vel als we denken aan wat de nacht brengen zal. Maar de organisatie verzekert ons dat we een heerlijk verblijf zullen hebben.


glamming aan grotten van han

Dat lijkt niet gelogen, want de luxueus ingerichte tent herbergt een dubbelbed en twee eenpersoonsbedjes met heerlijk warme donsdekens. En ook de ochtend ziet er veelbelovend uit: een koffieapparaat met koffiecups, thee en chocomelk en een leuk welkomstpakket met streekproducten staan op ons te wachten. Om het verblijf nog aangenamer te maken, is er een leuke speeltuin voor de kinderen en gezellige barbecueplekjes voor de ouders. Wees maar zeker dat dit een geweldig weekend wordt!

Na een zalige nacht ontwaken we met een opkomend zonnetje en vrolijk fluitende vogels. Gezelliger kan een ochtend bijna niet beginnen. Tot we onze rijkelijk gevulde ontbijtmand ontdekken die op ons staat te wachten. We besluiten ons ontbijt te nuttigen aan de gemeenschappelijke buitentafels. Het is nog steeds berekoud, maar de gezelligheid zorgt ervoor dat mensen al eens gek doen. Je kan er trouwens ook gewoon voor kiezen om te ontbijten aan de tafel voor, of – bij slechter weer – in je tent.

We willen het domein van de Grotten van Han meteen op een bijzondere manier verkennen en sluiten daarvoor aan bij een van de exclusieve activiteiten die het park aanbiedt. Ver van de gebaande paden maken we ons op voor een fabuleuze ontmoeting met de bomen. Veilig verzekerd klimmen we tot het hoogste puntje, waar we worden getrakteerd op een onvergetelijk uitzicht. Wie liever met beide voeten op de grond blijft, kan ook inschrijven voor heel andere exclusieve bezoeken. Zo kan je aansluiten bij de mysterieuze wolvenverhalen of genieten van een wijnproeverij in het hartje van de Grotten. Vroege vogels kunnen er dan weer voor kiezen om het park bij het ochtendgloren te bezoeken met een ranger.

Zodra we bekomen zijn van deze eerste fantastische ervaring maken we ons op voor een volgend avontuur. We trekken de eeuwenoude Grotten van Han in. De temperatuur is er het hele jaar door ongeveer 9 graden, dus beginnen we goed ingepakt aan onze tocht. De enthousiaste gids leidt ons door de sprookjesachtig verlichte grotten, langs de meest indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. We houden halt aan het vernieuwde licht- en klankspektakel dat de grot zowaar tot leven brengt. Na anderhalf uur overweldigende pracht in de grotten komen we opnieuw in de bewoonde wereld terecht.

grotten van han

De avond valt en moe en met grommende magen vertrekken we naar Cocoon Village. We hadden uitgekeken naar een gezellige barbecue aan onze tent, maar het weer valt tegen en dus beslissen we om te dineren in een van de restaurants in de buurt. We stappen binnen bij Chez Herman. Het volkse restaurant zit afgeladen vol waardoor we even moeten wachten op onze gerechten. Gelukkig zijn ze het wachten waard en kunnen we na een heerlijke maaltijd terugkeren naar onze tent voor een deugddoende nachtrust.

Na een nog koudere nacht dan de vorige, maken we ons op voor onze laatste dag in de Grotten van Han. We ruimen onze tent op en nemen afscheid van het fantastische Cocoon Village. Na een wandeling van een 5-tal minuten komen we aan bij het iconische trammetje dat ons naar het Wildpark van de Grotten van Han zal brengen. Aangekomen bij de ingang trekken we te voet verder en al gauw spotten we de bizons; een van de Europese Big Five. De indrukwekkende dieren staan, net als alle andere dieren trouwens, op een enorm terrein. En dat maakt indruk: geen kooien, alleen maar uitgestrekte vlaktes en natuurlijke verblijven. Je waant je zo op een of andere wildsafari in een nationaal park.

Wat verder nemen we de Bladerdakbrug, een hangbrugparcours dat ons meeneemt naar de toppen van de bomen. Wie bang is voor hoogtes blijft beter met de voetjes op de grond, maar mist dan wel de indrukwekkende vergezichten. We bekomen even van al deze natuurpracht bij een van de vele picknickplaatsen, alvorens onze wandeling verder te zetten en tal van andere fantastische dieren te spotten: wolven, beren, lynxen, … ze passeren allemaal de revue.De wandeling door het Wildpark bedraagt ongeveer 6 km, perfect haalbaar met twee jonge kinderen. Je kan echter ook kiezen voor een korte versie van het parcours: je stapt dan in het midden van de wandeling de pendelbus op. Die neemt je verder mee langs de dieren, zodat je er niet een hoeft te missen. De sportievelingen onder ons kunnen opteren voor de lange versie van 9 km, waarbij je ook terugwandelt naar het Domein van de Grotten van Han. Wij kozen voor de gulden middenweg en wandelden het hele parcours, maar namen het trammetje terug.

Voor we het goed en wel beseffen staan we daar waar ons glampingavontuur twee dagen eerder begon: op de parking aan de auto. Onze batterijen zijn opgeladen en onze rugzakjes gevuld met onvergetelijke ervaringen. Cocoon Village en Grotten van Han wij komen graag nog eens terug!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Domein van de Grotten van Han | Rue Joseph Lamotte 2, 5580 Rochefort | Tel. 084 37 72 13 | Internet: grotte-de-han.be/nl | Bestel je tickets op voorhand. Verblijf je in Cocoon Village, dan krijg je codes om je reservatie meteen te regelen.
Het Wildpark
| Rue Joseph Lamotte 2, 5580 Rochefort | Tel. 084 37 72 13 | Internet: grotte-de-han.be/nl/wildpark | Bestel je tickets op voorhand. Verblijf je in Cocoon Village, dan krijg je codes om je reservatie meteen te regelen.
PrehistoHan | | Rue Joseph Lamotte 2, 5580 Rochefort | Tel. 084 37 72 13 | Internet:  grotte-de-han.be/nl/grot/prehistohan | Gratis toegang op vertoon van je Grot, Wildpark of PassHan-ticket.
Logeren
Cocoon Village | Rue des Sarrasins 5/17, 5580 Han-sur-Lesse | Tel. 084 37 72 13 | Internet: grotte-de-han.be/nl/glamping/cocoon-village | Reserveer je een weekendje in Cocoon Village, dan zijn de inkom voor de Grotten, het Wildpark en het museum inbegrepen.
Zien en doen
Boomklimmen | Internet: grotte-de-han.be/nl/exclusieve-bezoeken/boomklimmen
Andere exclusieve bezoeken | Internet: grotte-de-han.be/nl/exclusieve-bezoeken | Met de Cocoon Village Pass ontvang je 50% korting op de prijs. Tickets zijn op voorhand te reserveren.
Eten
Barbecueën in Cocoon Village | Vlees of vegetarisch: € 20,50, vlees of vegetarisch kind: € 15, vis: + € 2 | Reserveren bij reservatie Cocoon Village of ter plaatse bestellen.
Chez Herman (L’Histoire sans Faim) | Rue des Grottes 2A, 5580 Rochefort | Tel. 084 44 47 57 | Internet: lhistoiresansfaim-pizzeria.be

📌 PIN nu en plan latergrotten van han

Beeldmateriaal: Evy Vandeborne

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *