expo i love japan

Expo I Love Japan: ontdek het land van de rijzende zon in België

Altijd al gedroomd van een reis naar Japan, een fascinerend, maar peperduur land meestal weggelegd voor de happy few? Die droom kan je nu waarmaken in het station van Luik. I Love Japan, de nieuwe tentoonstelling van Europa Expo, neemt je er mee voor een meeslepende reis naar het hart van de Japanse cultuur.

expo i love japan
Dezelfde verwondering als bij een bezoek aan Japan
Japan, het land van de rijzende zon, is legendarisch en zit vol contrasten. De Japanse cultuur blijft ons Europeanen verbazen en fascineren. I Love Japan is een van de grootste tentoonstellingen over de Japanse cultuur in België. Ze wil bij bezoekers dezelfde verwondering wekken die toeristen ervaren wanneer ze Japan voor de eerste keer bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan opgewacht worden op het vliegveld door taxi’s met kanten doekjes over de hoofdsteun en chauffeurs met witte handschoenen. Of het eerste bezoek aan een toilet met voorverwarmde toiletbril en een indrukwekkende keuze aan knoppen die de toiletgeluiden neutraliseren en waterstralen activeren.

Met de hulp van het Centrum voor Japanse studies
Net als bij eerdere tentoonstellingen in het station van Luik, zoals Toetanchamon, de ontdekking van de vergeten farao, heeft Europa Expo opnieuw een beroep gedaan op de Universiteit van Luik, meer bepaald het Centrum voor Japanse studies. In een ruimte van 1 500 m² creëerden zij met hun wetenschappelijke en culturele expertise op maat gemaakte en meeslepende decors. De omgevingsgeluiden en interactieve installaties geven je het gevoel echt in Japan te zijn.

Beleef een opwindende reis naar het hart van de Japanse cultuur
Tijdens de tentoonstelling beleef je een spannende, maar ook leerzame reis naar een land doordrongen van voorouderlijke tradities. Je maakt er kennis met de Japanse cultuur en de fascinerende Japanse gebruiken: de goden, de samoerai en hun krijgskunsten, de wereld van de geisha’s, de theeceremonies en het bunraku of poppentheater. Verder komt ook de evolutie van de literatuur aan bod, die vaak als uniek en onvergelijkbaar wordt beschouwd. Maar ook de Japanse popcultuur, de Cosplay (een kunstvorm waarbij deelnemers met kostuums en accessoires een personage of idee uitbeelden), manga (het Japanse equivalent van het stripverhaal), videospelletjes en legendarische Japanse figuren zoals Goldorak of Godzilla worden er belicht.

Zin in meer Japan?
Bezoek dan ook eens de Japanse Tuin in Hasselt.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Expo I Love Japan | Vanaf 2 april 2022 in het station van Luik-Guillemins
Elke dag open van 10u tot 19u.
Prijs: €15 | senioren €13 | studenten €9 | groepen (+15 pers) €10 | familie (2 volwassenen / 2 kinderen) €43 (€6/kind extra)
Tel: +32 495 22 07 92 of +32 2 560 21 22 | Internet: europaexpo.be | E-mail: [email protected]

Beeldmateriaal: © Expo I love Japan

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *