winterwandeling-op-signal-de-Botrange-0

Zo mooi is een winterwandeling op Signal de Botrange

De hoogste bergtop van België, het Signaal van Botrange, was nog onbekend terrein voor fotografe Ann. Daarom spoort ze met de Hello Belgium Railpass naar de magische stilte van de Hoge Venen. De winterwandeling op Signal de Botrange voert via knuppelpaden door een buitengewoon winterlandschap dat haar doet denken aan IJsland.

Treinreizen naar de betoverende witte Hoge Venen
2021 is net gestart en haar eerste dagje verlof belooft meteen memorabel te worden. Op het nieuws vernam Ann dat een flink laagje sneeuw de Hoge Venen in een prachtig wit tapijt hulde. Meteen goed voor een eerste kennismaking met de magische stilte van de Hoge Venen. Met haar Hello Belgium Railpass bij de hand stapt onze fotografe stipt om 7u19 op de trein in Lier. Via Leuven, Luik, en Verviers spoort Ann naar Eupen. Vandaar brengt bus 394 je in minder dan een halfuurtje tot aan de toegangspoort van de Hoge Venen.

Winterwandeling op Signal de Botrange
Om 10u15 stapt onze fotografe van dienst vanaf het Natuurparkcentrum Signal de Botrange richting de parel van de Hoge Venen: Signaal van Botrange. De ‘heuveltop’ in de Hoge Venen is met 694 meter boven zeeniveau het hoogste punt van België. De wandeling door ’s lands oudste natuurreservaat laat je een buitengewoon prachtig landschap ontdekken! Plankenbrugjes en vlonderpaden leiden je door sprookjesland. De magie van de Waalse venen doen haar denken aan  IJsland. Minder koud weliswaar licht onze reporter knipogend toe!

Signal de Botrange winter

winterwandeling-op-signal-de-Botrange-01
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-02
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-03
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-04
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-05
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-06
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-07
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-08
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-09
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-10
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-11
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-12
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-13
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-14
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-15
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-16
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-17
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-18
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-19
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-20
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-21
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-22
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-24
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-23
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-0
winterwandeling-op-signal-de-Botrange-01 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-02 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-03 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-04 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-05 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-06 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-07 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-08 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-09 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-10 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-11 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-12 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-13 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-14 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-15 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-16 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-17 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-18 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-19 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-20 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-21 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-22 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-24 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-23 winterwandeling-op-signal-de-Botrange-0

Winterse Hoge Venen doen je denken aan Lapland
Anderen voelen zich waarschijnlijk eerder in Lapland door de zwaar met sneeuw beladen boomtakken. Met zowel camera als smartphone constant in aanslag schiet Ann het ene idyllische tafereel na het andere. Sommige foto’s lijken geknipt voor wenskaarten. Enkel de spreuk of wens ontbreekt nog. Deze winterwandeling op Signal de Botrange is zeker een aanrader in de voormiddag qua daglicht. Het is dan rustiger. Maar het gebied is zeer groot en zelfs met meer bezoekers in de namiddag bleef het er nog steeds heel rustig.

Geslaagde kennismaking met de onwerkelijk mooie Hoge Venen
Dat het rustig was, zie je meteen aan het onbetreden maagdelijk wit sneeuwtapijt. Met een ‘geheugenkaart’ vol foto’s stapt Ann met een brede glimlach weer de trein op. In de trein huiswaarts mijmert ze na over de mooie herinneringen aan een witte en rustige winterwandeling op Signal de Botrange. Hier en daar spotte onze reporter ‘wandelbubbels’ nippend aan wijntjes en gezinnen die vrolijk gezelschapsspelletjes spelen. Onderweg, aan bushaltes én in treinwagons, genoot ze, ondanks gemaskerde gezichten, van fijne gesprekken. Meer moet dat echt niet zijn!

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Natuurparkcentrum Botrange | Internet: botrange.be/index.php?id_surf=&surf_lang=nl
Toerisme Oost-België
| Internet: ostbelgien.eu/nl/beleven/uitstapjes/hoge-venen/wandelen-hoge-venen
Toerisme Wallonië: | Internet: walloniebelgietoerisme.be/nl/content/welkom-wallonie-en-de-ardennen
Bereikbaarheid
Met de auto | De beste toegangspunten zijn het Natuurparkcentrum Signaal van Botrange (parkeerplaats met 50 plaatsen voor auto’s), Mont-Rigi of de Baraque Michel.
Met de trein | Je spoort per trein tot Eupen. Daar stap je op de bus 394 die je in amper een halfuurtje tot de toegang van de Hoge Venen voert: het Natuurparkcentrum Botrange.

Wandelde jij ook reeds in de Hoge Venen?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je onderweg iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @dichtbijhuisbe of gebruik de hashtag #dichtbijhuistips.

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *