kerstmarkten Duitsland 2019

Nu al voor jou uitgezocht: de beste kerstmarkten in Duitsland 2019

Nog ruim twee maanden voor de kerstgekte op zijn hoogtepunt komt, en toch konden wij het niet laten om jou nu al van fonkelend kerstnieuws te voorzien. Niet alleen bij ons, maar zeker in Duitsland vormen de kerstmarken ook in 2019 dé hoogmis van de feestperiode. Op deze zes locaties kan je jouw inner Santa Claus helemaal naar boven laten komen.

Met zes bijzondere locaties bieden de kerstmarkten in Duitsland voor elk wat wils in 2019. Van peperkoek smullen tot het beste kerst- of eindejaarsouvenir scoren: de Duitse Gastfreundschaft laat je je helemaal thuis voelen in een unieke sfeer. Waar moet je zijn? Een overzicht.

© Düsseldorf Tourismus GmbH

Düsseldorf
Handelstad Düsseldorf maakt zich van 21 november tot 30 december helemaal op voor een grootse kersmarkt. Behalve aangepaste muziek, oude ambachten en veel kinderplezier is de kerstmarkt opgedeeld in zeven verschillende thema-markten, allemaal op loopafstand van elkaar. Bovendien komen daar nog een aantal aanvullende attracties bij zoals de Lichtjesboog op de Königsallee, de ijsbaan op de Corneliusplatz en het reuzenrad op de Burgplatz. Lees hier alle info.

Openingstijden: van zondag tot donderdag open van 11 uur tot 20 uur en op vrijdag en zaterdag tot 21 uur. 24 december open van 11 uur tot 15 uur, 25 december gesloten en 26 december 2019 open van 14 uur tot 20 uur.

© Peter Prengel Stadt Essen

Essen
Een van de kerstmarkten in Duitsland die in 2019 ook terugkeert is die van Essen. Dankzij zeker 250 stalletjes uit zo’n 20 verschillende landen en andere Duitse regio’s krijgt de kerstmarkt een internationaal karakter en trekt ze veel binnen- en buitenlandse bezoekers. Essen werd trouwens vorig jaar uitgeroepen tot ‘Best Christmas City 2018’. Redenen genoeg dus om van 15 november tot 23 december naar daar af te zakken. Niet alleen originele souvenirs vind je hier, ook culinair genieten kan er over de landsgrenzen heen. Lees hier alle info.

Openingstijden: van zondag tot donderdag open van 11 uur tot 21 uur en op vrijdag en zaterdag tot 22 uur. 17 november open van 14 uur tot 21 uur. Gesloten op 24 december.

© Daniel James Clarke / Katja Fouad Vollmer / Dieter Knoblauch

Saksen
De staat Saksen staat niet voor niets bekend als ‘Kerstmis Wonderland’. Hier vind je honderd jaar tradities en gewoonten. Niet alleen in de vorm van kerstmarkten, maar ook tijdens workshops, expo’s en evenementen. Vooral in Dresden keer je terug in de tijd dankzij de Dresden Striezelmarkt of de lekkere Dresdner Christstollen. Kerstmis in het Ertsgebergte staat dan weer synoniem voor zijn unieke uit hout gemaakt speelgoed en de verschillende parades. Benieuwd naar wat er allemaal te ontdekken valt in Saksen rond de kerstperiode? Bekijk hier een overzicht.

© Wiesbaden Congress & Marketing GmbH – Heiko Kubenka

Wiesbaden
Een van de kerstmarkten in Duitsland die je in 2019 niet mag missen, is die van Wiesbaden. De stad dompelt je van 26 november tot 23 december onder in een feeërieke kerstsfeer op ‘The Twinkling Star Christmas Market’ compleet met de geur van geroosterde amandelen en Glühwein aan meer dan 130 standen. De markt vindt plaats op de Schlossplatz tussen het stadhuis en het Stadtschloss in het hart van de stad. Vooral de verlichte lelies op het marktplein zorgen voor een magische sfeer. Wiesbaden belooft alvast een vrede- én vreugdevolle adventsperiode! Lees meer info hier.

Openingsuren: Van maandag tot donderdag van 10u30 tot 21 uur en van vrijdag en zaterdag tot 21u30. Zondag open van 12 uur tot 21 uur.

kerstmarkten Duitsland 2019

© Darmstadt Marketing

Darmstadt
De geur van gingerbread en Glühwein, handwerk en een feestelijke sfeer op de kerstmarkt van Darmstadt brengen je helemaal in de mood voor Kerstmis. Meegenieten kan van 25 november tot 23 december. Op dinsdagen en woensdagen staan kinderen centraal dankzij muziek en een interactieve quiz. Proef ook van de heerlijke lekkernijen die Darmstadt en haar internationale connecties te bieden hebben zoals Zwitserse kaas of Hongaarse Langos. Kerstcadeaus kan je dan weer scoren op vrijdag 29 november wanneer de winkels in het centrum openblijven tot 22 uur tijdens de late-night shopping ‘Fire & Ice’. Lees hier meer info.

Openingsuren: Van maandag tot donderdag van 10u30 tot 21 uur en vrijdag en zaterdag tot 22 uur. Zondag open van 11u30 tot 21 uur.

© Kassel Marketing

Kassel
Het hele kerstgebeuren in Kassel gaat hand in hand met de wereldberoemde sprookjes van de gebroeders Grimm. Geen wonder dat de kerstmarkt hier bezoeken een bijzondere ervaring is. In de sfeervol ingerichte standjes tik je souvenirs op de kop of proef je van winterse lekkernijen van 25 november tot 30 december. Meer actie ervaar je op de 70 meter lange sprookjesijsbaan! Misschien kom je Roodkapje wel tegen, dit jaar het symbool van de kerstmarkt in Kassel. Lees hier alle info.

Openingsuren: alle dagen open van 11 uur tot 20 uur. De eetstandje blijven open tot 22 uur. Gesloten van 24 tot 26 december.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen

Toerisme Duitsland | www.germany.travel
Toeristische diensten
Düsseldorf Tourismus GmbH
| Benrather Straße 9
Tel.: +49 21117 202-0 | E-mail: [email protected]
Essen Marketing GmbH | Am Hauptbahnof 2
Tel.: +49 201 19433 of +49 201 88 72333 | E-mail: [email protected]
Tourismus Marketing Gesellschaft Sachsen mbH
| Bautzner Straße 45/47 | D-01099 Dresden
Tel.: +49 351 491700 | E-mail: [email protected]
Wiesbaden Tourismus
| Marktplatz 1 | Tel.: +49 611 / 1729-930
E-mail: [email protected] | Internet: www.wiesbaden.de
Darmstadt Marketing GmbH
| Luisenplatz 5
Tel.: +49 6151 – 1345-13 | E-mail: [email protected]
Kassel Marketing
| Wilhelmsstraße 23
E-mail: [email protected]

? PIN nu en plan later

kerstmarkten Duitsland 2019

Coverfoto: © Düsseldorf Tourismus GmbH

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *