Essen kerstmarkt

De kerstmarkt in Essen: internationale allure en lichtjespret

Al voor de 46ste keer warmt de stad Essen, vlakbij Düsseldorf gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, op voor Kerstmis met hun eigen kerstmarkt. Ongeveer 250 kraampjes en talrijke attracties toveren de binnenstad om tot een heuse kerstbeleving. Jaarlijks verwacht de stad zo’n vier miljoen bezoekers, en dat is niet alleen om de meer dan 18 meter hoge kerstboom te zien.

Internationaal
De grote troef van de kerstmarkt in Essen is haar internationale karakter. Markthandelaren uit maar liefst 20 verschillende landen en verschillende Duitse regio’s nemen deel. Zij presenteren hun uitgebreide aanbod vanaf de Willy-Brandt-Platz, langs de Rathenaustraße, op de Kennedyplatz tot aan de Flachsmarkt. Denk aan: sculpturen uit Afrika, kunsthandwerk uit Rusland, vrolijke figuurtjes uit Cuba, houtsnijwerken uit Zuid-Tirol, zilveren sieraden uit Thailand of grappige gadgets uit Amerika. Ook op culinair vlak maak je op de Essense kerstmarkt een wereldreis. Kokkinnen uit Peru bieden je een heerlijke specialiteit aan op basis van de Peruaanse aardappel.

Middeleeuwse punch
Bovendien kunnen bezoekers van de Flachsmarkt een kijkje nemen in de wereld van de middeleeuwen. Naast handgemaakte zeepjes, reukwerk, edelstenen en aardewerk proef je er ook van allerlei geneugten uit de kasteelkeuken zoals glühwein en punch gemaakt naar een middeleeuws recept.

Essen kerstmarkt

Lichtjes vormen de leidraad
Wat de internationale kerstmarkt van Essen ook bijzonder maakt, zijn haar lichtjes. Langs de Willy-Brandt-Platz staan verlichte kegelbomen en op de Kennedyplatz fonkelt een lichtbron. Maar kers op de taart is het verlichte net van maar liefst 450.000 lichtjes dat een groot gedeelte van de kerstmarkt overdekt. Vijfhonderd lichtkettingen van twintig meter lang hangen boven het plein op een hoogte van dertien meter. Je krijgt zowaar het gevoel onder een tent met glinsterende dauwdruppels te wandelen.

Reuzenrad Bellevue
Nog een leuk weetje: op de kerstmarkt van Essen staat de ‘Bellevue’, een reuzenrad van 56 meter hoog en daarmee ook het grootste reuzenrad ter wereld. Test het zeker uit voor een romantische ritje met panoramisch uitzicht op de hele kerstmarkt.

LEES OOK. Zes niet te missen kerstmarkten in Duitsland dit jaar

Meer zin in Kerstmis? Wij zetten Kerst in de kijker op onze website!

PRAKTISCHE INFO
Openingstijden
| Open van 15 november tot en met 23 december 2019
Van zondag tot donderdag open van 11 uur tot 21 uur en op vrijdag en zaterdag tot 22 uur. 17 november open van 14 uur tot 21 uur. Gesloten op 24 december.
Dienst Toerisme Essen | Am Hauptbahnof 2 | Tel.: +49 201 19433 of +49 201 88 72333 | E-mail: [email protected] | Internet: www.essen-weihnachtsmarkt.de
Dienst Toerisme Duitsland | Internet: vakantieland Duitsland

? PIN nu en plan later

Essen kerstmarkt

Foto’s: © Toerisme Duitsland

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *