Düsseldorf kerstmarkt

Kerst vieren in Düsseldorf? Dan kan op 7 verschillende kerstmarkten

Voor Düsseldorf kom je superlatieven te kort. Deze grootstad is niet alleen de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, hier kan je zowel je culturele als je modehart ophalen. De Königsallee is het shoppingparadijs bij uitstek. De cultuurliefhebber kan dan weer in een aantal waardevolle musea binnenwandelen. Rond de eindejaarsperiode zet Düsseldorf zich ook ruimschoots in de kijker met maar liefst zeven verschillende kerstmarkten! Dit zijn ze allemaal op een rij.

1. Schadow-Markt op de Schadowstraße
De nieuwste kerstmarkt in Düsseldorf aan het moderne gebouw van het Schauspielhaus, in en om de Schadowstraße. Kinderen amuseren zich hier op de ijsbaan en in de draaimolen. Naast de vele kraampjes voor kunst- en handwerkjes, vind je er ook een ruim aanbod van lekkere hapjes en vrolijke kerstdrankjes.

2. Märchen-Markt op de Schadowplatz
Dé kerstmarkt van Düsseldorf met een 60-tal stalletjes van allerlei slag. Een winters wit kerstdorp, dat zo uit Scandinavië zou kunnen komen, heet er je welkom. Mooi meegenomen: aan de nieuw vormgegeven markt kan je ook makkelijk binnenwandelen in het winkelcentrum Kö-Bogen met zijn innovatieve architectuur ontworpen door Daniel Libeskind. Het geeft de kerstmarkt ineens een heel andere dimensie en nóg meer inspiratie voor het perfecte kerstcadeau.

Düsseldorf kerstmarkt

3. Sterrenmarkt bij het Stadtbrückchen
Op de binnenplaats van het Wilhelm-Marx-Haus schittert de Sternchenmarkt met een lichtdesign vol effecten. De hele kerstmarkt staat in het teken van kristallen en fonkelende sterren. Het lichtdesign met ‘zwevende’ decoratie in de lucht zorgt vooral ’s avonds voor een uitzonderlijke beleving. Voor onder de kerstboom shop je hier vooral Glühwein, lekkernijen en woonaccessoires. De jongste bezoekers kunnen zich dan weer uitleven op de carrousel in een brandweerauto, op de motorfiets of op een heus carrouselpaard!

4. Engeltjesmarkt op de Heinrich-Heine-Platz
Deze kerstmarkt in Düsseldorf is een aanrader wanneer de duisternis gevallen is. Je vindt hem aan het luxueuze en historische warenhuis Carsch, wat een mooi canvas vormt voor het licht- en kleurenspektakel van deze Engelchenmarkt. Rond het muziekpaviljoen op de Heinrich-Heine-Platz, een meesterwerk uit de jugendstil, staan zo’n 40-tal stalletjes gedecoreerd met smeedijzeren motieven en figuren van engelen. Het plein vormt een zee van lichtjes die worden weerspiegeld door de vele gouden engelen en de kerstmarkt zo een hemelse sfeer geven.

Düsseldorf kerstmarkt

5. Handwerker-Markt op de Marktplatz
Ongetwijfeld de kerstmarkt die op het mooiste plein van Düsseldorf doorgaat, in de schaduw van het stadhuis. De 30-tal standjes gaan dankzij hun kleur en stijl helemaal op in de bouwstijl van dat historische Rathaus, gelegen op de Marktplatz in de oude binnenstad. Onder meer houtsnijders, schilders, glasblazers, tingieters, kunstdraaiers en borstelmakers bieden er hun zelfgemaakte waren te koop aan. Meer nog: je mag zelf over hun schouder meekijken hoe hun werk tot stand komt. De bijna honderd jaar oude kindercarrousel, weliswaar grondig gerestaureerd, neemt de allerkleinsten mee op een nostalgische reis. En vergeet ook niet te passeren langs de met de hand gesneden levensgrote kribbe van Bethlehem.

6. Altstadt-Markt op de Flinger Straße
De Flinger Straße, die in het centrum van de oude binnenstad (Altstadt) ligt, vormt tijdens de kerstperiode een verbinding tussen de Marktplatz en de Heinrich-Heine-Platz. Doorgaans bieden hier trendy merken in historische gebouwen de nieuwste mode aan, maar met Kerst volgen de kraampjes er het voorbeeld van de oude burgerhuizen in Düsseldorf. Spreek er zeker af aan de traditionele glühweinpiramide tegenover het Carsch-Haus. Het vormt een geliefd ontmoetingspunt voor een glaasje Glühwein met vrienden.

Düsseldorf kerstmarkt

7. Kö-Bogen-Markt op de Jan-Wellem- Platz en Joachim-Erwin-Platz
De kerstmarkt aan winkelcentrum Kö-Bogen biedt een schilderachtig uitzicht op de Hofgarten, het centrale stadspark van Düsseldorf. Naast de spectaculaire ‘Magic Sky’-overdekking, een nieuwe locatie voor livemuziek, vind je hier ook de tent met kinderactiviteiten. De kleinste bezoekers genieten hier van een speciaal programma op maat en een ritje in de draaimolen. De sfeer op deze markt wordt vooral bepaald door de traditionele houten kramen met koopwaar en heerlijke lekkernijen. Denk maar aan de Feuerzangenbowle (geflambeerde bowl), pretzels of Duitse kazen.

En tot slot: shop till you drop in Düsseldorf
De Königsallee is de topper in winkelstad Düsseldorf. Het aantal boetieks tel je niet op één hand. En zelfs als je niet echt komt om uitgebreid te winkelen, blijft de straat een unieke beleving in de kerstperiode. Andere toffe adresjes vind je beslist in de Schadowstraße of in de binnenstad.

LEES OOK. Zes niet te missen kerstmarkten in Duitsland dit jaar

Meer zin in Kerstmis? Wij zetten Kerst in de kijker op onze website!

PRAKTISCHE INFO
Openingstijden
| van 21 november tot en met 30 december
Van zondag tot donderdag open van 11 uur tot 20 uur en op vrijdag en zaterdag tot 21 uur. 24 december open van 11 uur tot 15 uur, 25 december gesloten en 26 december 2019 open van 14 uur tot 20 uur.
Dienst Toerisme Düsseldorf | Benrather Straße 9
Tel.: +49 21117 202-0 | E-mail: [email protected]
Internet: www.duesseldorf-tourismus.de/nl/top-veranstaltungen/kerstmarkt
Dienst Toerisme Duitsland | Internet: vakantieland Duitsland

? PIN nu en plan later

Düsseldorf kerstmarkt

Foto’s: © Toerisme Duitsland

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *