Düsseldorf op de fiets in 11 routes

Düsseldorf biedt, tot velen hun verbazing, vele fietsmogelijkheden. De bekende winkel- en cultuurbestemming aan de Rijn telt bijna 700 kilometer aan fietspaden en 10 fietsvriendelijke hotels. In 11 routes ontdek je de stad en omgeving.

Perfecte mix
Met bijna 700 kilometer aan fietspaden en meer dan één derde van de totale oppervlakte als beschermd natuurgebied, is Düsseldorf naast een populaire winkel- en cultuurbestemming ook een ideale uitvalsbasis voor fietsers. Düsseldorf biedt door de ideale ligging aan de Rijn een aantrekkelijke mix van natuur en stedelijke impressies, die beide met de fiets ideaal te verkennen zijn.

RADschlag app met 11 routes
In de kosteloze RADschlag app en op de RADschlag website vinden fietsers een overzicht van 11 fietsroutes met verschillende afstanden tussen de 11 en 80 kilometer. De route ‘Tour D: France’ volgt de eerste etappe van de Tour de France 2017. De 17 kilometer lange route ‘Tour D: Natur Pur’ leidt fietsers naar het zuiden van Düsseldorf en brengt ze door enkele van de mooiste parken en bezienswaardigheden van de stad.

11 fietsroutes tonen je alle facetten van Düsseldorf.

11 fietsroutes tonen je alle facetten van Düsseldorf.

Fietsen langs de Rijn
Hoe sfeervol de hoofdstad van Nordrhein-Westfalen bij zonsondergang is, kunnen fietsers ontdekken op de 11-kilometer lange tour ‘Und abends mit Beleuchtung’, die ze langs de verlichte Rheinpromenade en diverse sfeervol verlichte pleinen en kunstwerken voert. De route ‘Darum ist es am Rhein so schön’ laat fietsers de vele mooie plekjes langs de Rijn ontdekken.

Nuttige navigatie
Een kaart van de routes is ook als PDF te downloaden of op te halen bij de Tourist Information in de Altstadt of op Düsseldorf Hauptbahnhof. De handige RADschlag App biedt naast fietsroutes ook een fietsrouteplanner met navigatie voor Düsseldorf en omgeving en diverse andere tips voor een ideale fietsvakantie.

De Bett+Bike hotels maken elke fietsvakantie zo comfortabel mogelijk.

De Bett+Bike hotels maken elke fietsvakantie zo comfortabel mogelijk.

Fietsvriendelijk hotel
Hotel MutterHaus Düsseldorf is een van de tien hotels die het ‘Bett+Bike’-certificaat van de Allgemeine Deutsche Fahrrad-Club (ADFC) dragen. Dit certificaat wordt toegekend aan bijzonder fietsvriendelijke hotels, die geen minimale verblijfsduur hanteren en beschikken over onder meer veilige, afgesloten stallingsplekken en aparte ruimtes om natte kleding te laten drogen. Hotel MutterHaus Düsseldorf ligt in een charmant pand dat omringd wordt door een groene omgeving, een ideale uitvalsbasis voor fietsers.

Stadstour met gids
Voor groepen vanaf 10 fietsers heeft Düsseldorf Tourismus een interessante stadsrondrit ontwikkeld met de naam ‘Düsseldorf per Rad’. Deze route van 11,5 kilometer start op de Apollo-Platz en voert langs alle bezienswaardigheden van de stad. De Plus-variant van 25 kilometer steekt met het pondje de Rijn over en voert langs schilderachtige plekjes langs de rivier de Rijn tot aan Kaiserswerth. Meer informatie over deze stadstour vind je hier.

Fietsvriendelijke hotels en logementen in en rond Düsseldorf
Bezoekers vinden op de site van Düsseldorf Tourismus diverse aanbiedingen waaronder verblijven in Bett+Bike hotels.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *