bb_casabelle_boekhoute

Casabelle verwelkomt in verzand vissersdorp

Na een dagje fietsen tussen de kreken van het Meetjesland strand reisreporter Bruno in het waterloos vissersdorp Boekhoute. Daar overnacht hij in de schaduw van de kerktoren en oog in oog met een vissersschuit. Bij het ontbijt verrast gastvrouw Marijke onze fietser met warm brood, verse fruitsla en boeiende verhalen.

Waterloos vissersdorp
Wie rust en gezelligheid zoekt vindt zeker zijn ding in het vredige Oost-Vlaamse voormalige vissersdorp Boekhoute. Menig bezoeker of gestrande fronst de wenkbrauwen bij het horen dat tot de tweede wereldoorlog de bewoners leefden van de visvangst. Hoe kan dit? Een zijarm van de Westerschelde, de Braakman genaamd, reikte tot in Boekhoute. Doch de poort naar de haven verzande eenmaal baggeren niet langer leidde tot rendabele visactiviteiten. Vandaag vinden vooral fietsers en wandelaars hun weg naar dit grensdorpje. Ook ondergetekende stalde hier zijn fiets.

B&B Casabelle in Boekhoute

Dagelijks verse bloemen zorgen voor een gezellige sfeer

In de schaduw van de kerk
Onder de kerktoren van het waterloze vissersoord Boekhoute verbouwde gastvrouw Marijke een bouwvallig buurhuisje om tot een nieuwe knusse B&B. Omdat de dochter van Marijke de naam Isabelle draagt, was de naam voor het gastenverblijf vlug gekozen: Casabelle! Of vond ze inspiratie aan de overkant? Daar ligt namelijk de oude vissersboot BOU-8 die toevallig ook de ‘bijnaam’ Isabelle kreeg. De schuit houdt het vissersverleden levendig. Een bezoek aan de boot en het Bezoekerscentrum loont de moeite.

Overnachten in alle rust
B&B Casabelle omvat 3 gastenkamers op de verdiepingen en een studio op het gelijkvloers. Het éénkamer appartement is voorzien van een kitchenette en een terras. Deze kamer, uitbreidbaar tot 4 personen, is ideaal voor kleine families die het polderdorp en zijn omgeving enkele dagen verkennen. Ook zakenlui appreciëren deze kamer ver van enige stads- en of industriële drukte. De bovenkamers zijn eveneens bereikbaar met een lift. Elke kamer beschikt over een comfortabel boxspringbed en is voorzien van TV, WIFI , safe, minibar, koffie en theefaciliteiten.

Heerlijk overnachten in een comfortabel boxspringbed

Heerlijk overnachten in een comfortabel boxspringbed

Warm brood en verse fruitsla
Bovendien heeft elke gastenkamer een apart toilet en badkamer met haardroger en badjassen. Die laatste kunnen ook nuttig zijn wanneer je gebruik wenst te maken van het buitenzwembad. Fris uitgeslapen ontwaak ik door de geur van zelfgebakken brood en cake. Een copieus ontbijt wacht mij en mijn fietsgenoot. Broodjes, koffiekoeken, kazen en charcuterie sieren het buffet. Heerlijk verrast Marijke gasten met zelfgemaakte confituren. De dagverse fruitsla is de kers op de taart. Extra fietskilometers zullen nodig zijn om al die lekkere calorieën te verbranden!

Tips van het huis
Hoewel we onze fietstochten voorbereidden, bekoort onze gastvrouw ons met enkele leuke verrassende fietstips. Zo blijkt Boekhoute in het voorjaar te kleuren door bloesems. Een mooi beeld van het Meetjesland krijg je door de ‘Maagd van Gent route’ te fietsen. Die leidt langs het Nederlandse natuurgebied Braakman, Ijzendijke, Watervliet en Biervliet. Bier? Proef zeker de streekbieren zoals het Gîrnaertbierken. Garnaalkroketten behoren ook tot de streekproducten. Wij sloten ons fietsweekend af met een andere smaakvolle aanrader: mosselen eten in Philipinne, het mosseldorp bij uitstek.

B&B Casabelle in Boekhoute

Start je dag met een lekker ontbijt én een verse fruitsla!

PRAKTISCHE INFO
B&B Casabelle | Boekhoutedorp 17, 9961 Boekhoute | Tel: +32(0)9 324 30 67 | GSM: +32(0)474 33 80 66 | Internet: www.casabelle.be | E-mail: [email protected]
Algemeen
Dienst toerisme | Internet: www.assenede.be/
Toerisme Meetjesland | Internet: www.toerismemeetjesland.be
Toerisme Oost-Vlaanderen | Internet: www.tov.be
Zien en doen
Bezoekerscentrum Boekhoute | Internet: www.assenede.be/bezoekerscentrum-boekhoute_2.html
Wandelen en fietsen | Het Meetjesland leent zich tot talloze prachtige wandelingen en fietsroutes. Je gastvrouw informeert je graag. Bijkomende info is verkrijgbaar in het bezoekerscentrum.

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *