Rivierpark Scheldevallei

Zes fietsroutes door Rivierpark Scheldevallei

Met het aanbreken van de lente is het meteen tijd om je fiets van stal te halen. De recreatieve fietser vindt een aantrekkelijk aanbod in Rivierpark Scheldevallei. Toerisme Oost-Vlaanderen biedt daar een nieuwe fietsgids aan. Je kan kiezen tussen zes routes van elk ongeveer 40 km.

Rivierpark Scheldevallei

Fietsparels in Rivierpark Scheldevallei
Wist je dat het Rivierpark Scheldevallei kans maakt op een fel begeerde erkenning als nationaal park in Vlaanderen? De natuurgebieden en landschappelijk en nautisch erfgoed zijn daar als parels op een snoer met elkaar verbonden. Daar vindt je het ideale decor voor een of meer dagjes fietsgenot. De nieuwe fietsgids maakt je verkenningstochten zonder meer tot een succes. Tussen Gent en Antwerpen heb je er de keuze tussen zes fietsroutes met zijsprongetjes door steden, dorpen en de uitgestrekt Scheldenatuur.

Rivierpark Scheldevallei

Herwerkt en update
‘Fietsen door Rivierpark Scheldevallei’ is een herwerking van de fietsgids ‘Overstromen’ uit 2019. Wegens succes was de uitverkochte editie aan een herdruk toe. Bovendien kregen de fietsknooppuntennetwerken in 2021 een update. De zes routes uit de nieuwe fietsgids zijn globaal gezien dezelfde gebleven maar de trajecten, de knooppunten, de horecazaken en de bezienswaardigheden onderweg werden allemaal grondig gecontroleerd en aangepast waar nodig.

Schelde, Durme en Rupel
Met zes fietsroutes tussen Gent, Wetteren, Dendermonde, Baasrode, Hamme, Temse en Kruibeke ligt de focus in ‘Fietsen door Rivierpark Scheldevallei’ overwegend op de Schelde. Maar ook haar zijrivieren de Durme en de Rupel krijgen er een prominente rol. Daarom komen Lokeren, Waasmunster, Tielrode en het Antwerpse Schelle op de trajecten terecht. Je fietst langs uitgestrekte en rustgevende natuurgebieden, via de middeleeuwse kastelen van de Schelde en oude forten, langs nautisch erfgoed en werkende scheepswerven. Redenen genoeg om die fiets hier en daar te parkeren en iets te ontdekken. Reken er maar op dat je ook terrasjes tegenkomt.

Ideaal voor een weekendje uit
‘Fietsen in Rivierpark Scheldevallei’ telt 6 routes op 104 pagina’s. De zes fietsroutes van gemiddeld veertig kilometer lopen via knooppunten en sluiten op elkaar aan, wat combinaties tussen twee of meerdere lussen mogelijk maakt. Café-, restaurant- en logiestips bij elke route maken de gids compleet voor de nodige tussenstops, of zelfs een weekendje uit.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Rivierpark Scheldevallei | Internet: scheldesterkmerk.be
Toerisme Oost-Vlaanderen | Internet: routen.be
Je vindt deze en andere fietsgidsen via: routen.be/webshop

Tekst: Fons Jacobs | Beeldmateriaal: Toerisme Oost-Vlaanderen

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *