Extra veel wandelplezier in Landschapspark Bulskampveld

Wie maar niet genoeg krijgt van al dat wandelen, kan sinds kort zijn hart ophalen in Landschapspark Bulskampveld. Westtoer en Toerisme Oost-Vlaanderen breidden het bestaande wandelnetwerk namelijk uit met 75 kilometer aan wandelpaden.

Met de uitbreiding van 150 naar 225 kilometer verbindt wandelnetwerk Bulskampveld de toeristische regio’s Brugse Ommeland (West-Vlaanderen) en Meetjesland (Oost-Vlaanderen). Het netwerk werd grondig herzien en brengt de wandelaar een nog aantrekkelijker traject. Zo maken nu ook het Domein Menas, het natuurgebied Hooggoed in Sint-Maria-Aalter, de bossen van Nieuwenhove en Kampveld, en de dorpskernen van Waardamme deel uit van het wandelnetwerk Bulskampveld.

Op Expeditie in Menas
Op domein Menas in Sint-Maria-Aalter werd eerder al een ‘Expeditie’ gerealiseerd. De ‘Expedities Bulskampveld’ zijn duurzame en avontuurlijke wandelroutes van twee à drie kilometer voor gezinnen met jonge kinderen. De Expedities, met elk een eigen thema (dieren, cultuurhistorie, archeologie, zintuigen en innerlijke balans), dagen klein en groot, jong en oud uit om het stoerste uit zichzelf te halen. Denk maar aan speelnatuur, een hindernissenparcours, klimmen en klauteren, beestige spelletjes en opdrachten, zintuiglijke raadsels, en zo veel meer!

Praktisch
De in totaal 164 knooppunten zijn bewegwijzerd in twee richtingen. Een kaart van het wandelnetwerk Bulskampveld kost € 8,00 en is verkrijgbaar via de webshop van Westtoer en Toerisme Oost-Vlaanderen. Meer informatie over de Expedities vind je op de vernieuwde Ontdekkingskaart van het Landschapspark Bulskampveld. Deze is gratis te verkrijgen bij Westtoer en Toerisme Oost-Vlaanderen. Op de website van Westtoer kan je de kaart downloaden en vind je aparte routekaartjes en praktische informatie over de Expedities.

Wandelde jij ook reeds in het wandelnetwerk Bulskampveld?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je onderweg iets leuks of ontdekte je een bijzonder plekje? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @dichtbijhuisbe of gebruik de hashtag #dichtbijhuistips.

Zin in meer wandelen? Klik en ontdek dan ons aanbod wandelingen.

Bron en beeldmateriaal: Toerisme Oost-Vlaanderen

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *