fietsroutes van Oost-Vlaanderen

De 5 populairste fietsroutes van Oost-Vlaanderen

StapAf, het Oost-Vlaamse fiets-en wandelmagazine plaatste de 5 meest gesmaakte fietsroutes op een rijtje. Ambitieuze fietsers kiezen het spoor van Kannibaal Eddy Merckx. Voor families zijn de vele afwisselingsrijke wegen langs de rivieren ideaal. Maar gegarandeerd vind iedereen afwisseling in het gevarieerde landschap van pittoreske steden, bossen en kastelen.

 1. LEIESTREEKROUTE

   

  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  1 / 5 van populairste fietsroutes van Oost-Vlaanderen


  Leiestreek: 51 km fietsen langs de mooiste plekjes aan de Leie tussen Gent en Deinze door een inspirerend kunstenaarslandschap met bekende musea. Je passeert de pittoreske dorpjes Deurle en Sint-Martens-Latem en komt langs het kasteel Ooidonk.

 2. KASTELENROUTE

   

  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  2 / 5 van populairste fietsroutes van Oost-Vlaanderen


  Scheldeland: 48 km fietsen langs vaak idyllische kastelen en landhuizen vlakbij de Schelde tussen Gent en Wetteren. Vanuit Destelbergen gaat het via Heusden naar het kasteel van Laarne. Je fietst door het natuurgebied Kalkense Meersen en langs het Damvalleimeer keer je terug naar de vertrekplaats in Destelbergen.

 3. CANTECLAERROUTE

   

  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  3 / 5 van populairste fietsroutes van Oost-Vlaanderen


  Waasland: Met haan Canteclaer uit het meeslepend verhaal van Reynaert de Vos fiets je 46 km door het vlakke Waasland. Onderweg passeer je Stekene, Lokeren, Moerbeke en het poëtisch dorpje Daknam. Via een oude spoorwegbedding fiets je terug naar de startplaats.

 4. NEVELLANDROUTE

   

  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  4 / 5 van populairste fietsroutes van Oost-Vlaanderen


  Meetjesland: een verrassend 48 km lange traject langs de mooiste plekjes van de 6 Nevelse dorpen. Je fietst over rustige en idyllische wegen door kastelendorp Merendree, aardbeiendorp Landegem en het beschermde dorpscentrum van Hansbeke. Dit is het land van de wielerfamilie Planckaert!

 5. EDDY MERCKXROUTE

   

  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  5 / 5 van populairste fietsroutes van Oost-Vlaanderen


  Vlaamse Ardennen: fiets de Kannibaal achterna op een tocht van 46 km door ‘Vlaanderens Mooiste landschap’. Op deze route van Wielerheld Eddy Merckx proef je ‘de Ronde van Vlaanderen’ op de hellingen Oude Kwaremont, Paterberg, Hotondberg en Kluisberg. Onderweg geniet je van de landelijke rust in het Kluisbos bovenop de Kluisberg.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
Toerisme Oost-Vlaanderen | Woodrow Wilsonplein 2, 9000 Gent | E-mail: [email protected] | Tel: +32 (0)9/ 267 70 70

Over deze auteur

Deze fervente fietser verkende de grenzen van België, ontdekte de Straffe cafés en proefde van de Straffe streekbieren. In de artikels van Bruno Loockx lees je mee over de schouders van deze straffe levensgenieter en gunt hij je een kijk op zijn avonturen in ons land en ver daarbuiten.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *