7 unieke spa-behandelingen op buitengewone plaatsen in Europa

De Belg laat zich meer dan ooit graag in de watten leggen. Een bezoekje aan de sauna, een Thaise massage of een tripje naar Spa, we doen het steeds vaker in de hoop op een gezonde geest in een gezond lichaam. Mag het wat specialer? Wat denk je van deze 7 spa-behandelingen in Europa?

Laat je inrollen met warme, vochtige hooi in Italië . © Pixabay

Laat je inrollen met warm, vochtig hooi in Italië.

1. Ontspan in een hooibad in Italië
In een oude schuur op het hooi slapen zoals in de film? Klinkt romantisch, maar het is ook goed voor je gezondheid. Althans, dat is wat boeren ondervonden na een nachtje op de hooizolder. Hotel Heubad in Noord-Italië heeft sinds 1903 dan ook een spa-behandeling uitgewerkt op basis van heet, vochtig hooi. Dit warme hooibad, waaruit etherische oliën verdampen, zou de huid verzorgen, doorbloeding stimuleren en uitputting tegen gaan. Een perfecte ontspanning dus na een wandeling in de bergen of als je te veel hooi op je vork hebt genomen!

Het Noorse cruiseschip biedt een extra, ietwat koude, spa behandeling. © Pixabay

Het Noorse cruiseschip biedt een extra, ietwat frisse, spa-behandeling.

2. Koel af in een sneeuwkamer op een Noors cruiseschip
Zon, zee en strand. Dat is meestal wat je zoekt op een cruiseschip. Het Noorse schip Norwegian Escape vaart dan ook naar warmere oorden, maar kon het niet laten een klein stukje Noorwegen aan boord te houden. In de sneeuwkamer van het vaartuig koel je na het zonnebaden af tussen de sneeuw. Het zou bovendien een gezond effect hebben op je lichaam. Met een temperatuur tussen -6 en 0 graden zou het je bloedsomloop stimuleren en immuunsysteem versterken.

In het bierland bij uitstek kan je genieten van een bitter bierbad! © Pixabay

In het bierland bij uitstek kan je genieten van een bitter bierbad!

3. Baad in bier in Tsjechië
Hou je van bier, maar niet van het opgeblazen gevoel na enkele pintjes? Dan kan je in Tsjechië, het bierland, de genezende kracht van deze alcoholische drank ondervinden, zonder ervan te drinken. Al wekend in een biervat in brouwerij Chodovar of brouwerij Bahenec zou de gist ervoor zorgen dat je poriën verjongen en de spanning in je spieren verzacht. De frisse gloed die je ervan krijgt is wel wat anders dan de gloed na te veel budweisers. Doen de bittere walmen je toch smachten naar een glas? Dan is een vers biertje nooit veraf!

Een romantische gondelmassage kan alleen in Venetië. © Pixabay

Een romantische gondelmassage kan alleen in Venetië.

4. Geniet van een gondelmassage in Venetië
In de meest romantische stad ter wereld, geniet je van de verleidelijkste massage ter wereld. In het Casanova Spa hotel in Cipriani, Venetië kan je kiezen voor een massage in een gondel. Al dobberend op het water geniet je zo van een relaxerende behandeling en de mooie uitzichten van de stad. Om de huid te beschermen tegen het verbranden wordt deze buitenmassage gegeven met een speciale olie met UV-bescherming. Kies het ruime sop en relax in de stad van maskers.

Zeewier heeft volgens de Ieren een helende werking. © Pixabay

Zeewier heeft volgens de Ieren een helende werking.

5. Kom tot rust in een zeewierbad in Ierland
Ierland heeft enorm veel kust en daarom ook evenveel zeewier. In plaats van dit slijmerig onkruid te ontwijken, hebben de Ieren een nut gevonden in deze helende plant. De inwoners van onder meer Inniscore en Carrowbunnaun zweren bij de ontspannende werking van zeewierbladen uit de Noord-Atlantische zee. Zowel klachten van reuma en artritis zouden hiermee behandeld kunnen worden. Het is dan ook een eeuwenoude traditie om een lekker vettig bad te nemen omringd door deze groene smurrie. De vervelende geur zou verdwijnen na een koude douche.

Kleine visjes eten maar al te graag de dode huid van je voeten. © Pixabay

Kleine visjes eten maar al te graag de dode huid van je voeten.

6. Onderga een vispedicure in Santorini
Last van eelt, kloven of droge voeten? Er zijn enkele visjes die dat maar al te graag voor je oplossen! Op het Griekse eiland Santorini kan je op verschillende plaatsen, zoals hier en hier, je voeten laten verzorgen door de kleine waterbewonertjes. Zij eten de dode huid van je voeten zodat deze zijdezacht aanvoelen. Het zou een beetje kriebelen, dus let op met gevoelige voetjes! Tip: plan een trip naar deze aparte spa op het einde van je reis of na een lange wandeling. Je voeten zullen je dankbaar zijn!

Warme, gesmolten chocolade is volgens verschillende masseurs de bron van geluk. ©

Warme, gesmolten chocolade is volgens verschillende masseurs de bron van geluk.

7. Ondervind puur geluk met pure chocolade
België, het land van chocolade en frietjes. Een frietjesmassage zou vreemd zijn, maar een chocolademassage daarentegen is wel vrij gekend. Op verschillende adressen kan je terecht voor een unieke behandeling met warme, gesmolten chocolade. De lekkernij zou goed zijn voor de huid en de heerlijke geur werkt ontspannend. Bovendien zorgt de cacao ervoor dat endorfine in ons lichaam vrijkomt. Deze stof maakt je goedgezind en heeft een psychische stimulans. Waar wacht je nog op?

Foto’s: © Pixabay

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *