Skiën en flaneren in Merano

In de Italiaanse regio Zuid-Tirol kan je een sportieve ochtend combineren met een elegante namiddag in de stad. Gekend om haar gastronomische rijkdom sluit je hier de dag af met een heerlijk diner. Merano bijvoorbeeld is de ideale uitvalsbasis om de Italiaanse flair en Alpijnse Gemütlichkeit te verkennen!

Sneeuwschoenwandelen is populaire activiteit in het skigebied Meran 2000. © Alto Adige Marketing/Laurin Moser

Sneeuwschoenwandelen is populaire activiteit in het skigebied Meran 2000. © Alto Adige Marketing/Laurin Moser

Sportieve ochtend in de sneeuw
Zuid-Tirol blijft het wintersportgebied bij uitstek waar prijs en kwaliteit elkaar ontmoeten in de prachtige, ruime en goed onderhouden skistations. Meran 2000 biedt adembenemende panoramische uitzichten over de Alpen en de Dolomieten en maakt het deel uit van de Ortler Ski zone, die 16 skigebieden in Zuid-Tirol verbindt waaronder Val Senales / Schnalstal en Solda all’Ortles / Sulden am Ortler. Naast een paradijs voor skiërs en snowboarders van alle niveaus, kan je in Meran 2000 ook sneeuwschoenwandelen en bobsleeën. Meer info: www.meran2000.net

Na de inspanning volgt de ontspanning. © Alto Adige Marketing/Christian Brecheis

Na de inspanning volgt de ontspanning. © Alto Adige Marketing/Christian Brecheis

Spa in de namiddag
Merano is na de hoofdstad Bolzano de grootste stad van de autonome regio Zuid-Tirol. Gelegen in een beschut dalbekken met een buitengewoon aangenaam microklimaat staat de stad sinds de 19de eeuw bekend als kuuroord. In 2005 openden de nieuwe Terme Merano, een architecturaal hoogstandje naar het ontwerp van Matteo Thun. Deze oase van 50.000 m² rust en kalmte bevindt zich in het hartje van de stad. Sauna’s, medicinale baden, spabehandelingen en een moderne bistro met zicht op de rivier maken het plaatje compleet. Meer info: www.termemerano.it

Culturele ontspanning
Het charmante stadje Merano heeft echter nog meer in petto. In de onmiddellijke omgeving vind je musea zoals het Archeoparc Schnalstal dat de bezoeker terugbrengt in het stenen tijdperk of het Messner Mountain Museum, een must voor bergliefhebbers, die hun honger naar cultuur willen stillen. Ook wie houdt van winkelen, vindt in Merano zijn gading. De laatste nieuwe Italiaanse mode lonkt er! Meer info: www.meranerland.com | www.messner-mountain-museum.it | www.archeoparc.it

Gastronomische verwennerij op topniveau © Alto Adige Marketing/Frieder Blickle eten

Gastronomische verwennerij op topniveau © Alto Adige Marketing/Frieder Blickle eten

Gastronomische fijnproeverij en cocktails
De dag in Merano eindigt niet met het ondergaan van de zon. Net als heel de regio, staat de stad bekend om haar rijke keuken. Meer dan op elk ander domein ontmoeten het Alpijnse en het mediterrane elkaar op je bord. Restaurant Kallmünz maakt deel uit van het oude slot Kallmünz en serveert een authentieke Italiaanse keuken, die zowel de natuurlijkheid van haar gerechten eert als de invloeden van buitenaf verwelkomt. In een charmant interieur leidt sommelier Masashi Yamashita de zaal. De 450 wijnen en distillaten uit zijn kelder paren magnifiek met de culinaire hoogstandjes van chef Luigi Ottaiano. Zijn filosofie ‘eenvoudige producten, buitengewone belevenissen’ maakt van elke maaltijd een zintuiglijke ervaring. Meer info: www.kallmuenz.it

Ook 's avonds valt er in Merano heel wat te beleven. © IDM Südtirol/Alex Filz avond

Ook ’s avonds valt er in Merano heel wat te beleven. © IDM Südtirol/Alex Filz avond

De nacht in met sterren
Het sterrenrestaurant Sissi werd al verschillende keren bekroond door het gezaghebbende ‘Gault Millau Südtirol’ met een onderscheiding voor haar authentieke Jugendstilinrichting. Sinds 2010 mag het restaurant Sissi van chef Andrea Fenoglio een felbegeerde ster achter zijn naam zetten. In totaal zijn 18 Michelinsterren verdeeld over 16 toprestaurants in Zuid-Tirol. De nacht sluit je af in de gezellige Sketch Lounge van Merano, met een Hugo of andere typische cocktail in de hand en een goed muziekje op de achtergrond.

Meer info: www.suedtirol.info

Coverfoto: © Alto Adige Marketing/Frieder Blickle

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *