Authentiek Kals-Matrei: skiën in de schaduw van de Groβglockner

Heb jij ze al ontdekt? Ze zijn er nog echt, van die bijzondere plekken waar je fantastisch kunt skiën en waar je buiten de pistes nog rust vindt. Het Großglockner Resort Kals-Matrei in Oost-Tirol is zo’n plekje. Daar word je omringd door de machtige pieken van het National Park Hohe Tauern.

Skiën met blik op de Großglockner
Sinds de samensmelting van Matrei met Kals in 2009 zijn deze kleine, authentieke dorpen uit de vergetelheid gekomen. De beide bergdorpjes aan het eind van een verlaten dal waren alleen bekend bij skiërs uit de omgeving van Lienz en toerskiërs die tochten maken rond de majestueuze berg de Großglockner. Inmiddels maken zowel Kals als Matrei deel uit van het grootste skigebied van Oost-Tirol, het Großglockner Resort, en krijgen ze steeds meer een familiaal karakter.

Bijzonder familievriendelijk
Door zijn ligging aan de voet van Oostenrijks hoogste berg valt er in Kals-Matrei net even wat meer sneeuw dan elders in Oost-Tirol. Het gebied onderscheidt zich ook door een uitgebreid aanbod voor zowel de beginnende als de gevorderde wintersporter. Ook bijzonder familievriendelijk want kinderen tot 6 jaar skiën gratis en tieners tot 18 jaar betalen een kindertarief. Mooi meegenomen, als je weet dat dit pareltje met een omvang van 110 km 15 snelle supermoderne liften heeft.

Geen drukte of massatoerisme hier, maar gezelligheid en authenticiteit. © Österreich Werbung / Fiegl M.

Geen drukte of massatoerisme hier, maar gezelligheid en authenticiteit. © Österreich Werbung / Fiegl M.

Buitengewoon veel te beleven
De drie afdalingen kunnen met kunstsneeuw in optimale conditie gehouden worden inclusief de elf kilometer lange snelheidspiste en de carvepiste. Voor boarders en freestylers biedt Großglockner Resort Kals-Matrei een funpark met allerlei obstakels en een halfpipe. Wie naar het resort gaat, zal beloond worden met relatief lege hellingen en weinig of geen wachttijden aan de skiliften. Het massatoerisme heeft hier nog geen kans gekregen. Bovendien blijven beide dorpen een ideaal uitgangspunt voor skitoeren.

Design op de top
Opvallend bovenop de Cimaross (2.621 m), de hoogste top van dit skigebied, bevindt zich het nieuwe bergrestaurant Adler Lounge met een prachtig terras. Hier kun je smullen van de lekkernijen van Oost-Tirol. Of gewoon genieten van het adembenemende uitzicht van bijna 300 graden op de meer dan 60 bergtoppen. Na zo’n culinaire middagpauze zijn de batterijen weer opgeladen en kun je langs een van de rode of blauwe pistes terug naar meer aardse niveaus afdalen.

110 km aan goed onderhouden skipistes trotseer je Kals-Matrei! © Tirol Werbung / Robert Pupeter

110 km aan goed onderhouden skipistes trotseer je Kals-Matrei! © Tirol Werbung / Robert Pupeter

Uitstapje naar het paradijs
Niet alleen in de winter maar ook in de zomer heeft dit gebied veel te bieden. Wandelaars en mountainbikers worden uitgenodigd om op ontdekkingstocht te trekken in het grootste nationale park van Centraal-Europa, het Nationaal Park Hohe Tauern. Er is ook een ruim aanbod van routes voor zowel families als voor de echte klimmers. Of je nu gaat met familie of vrienden, het Großglockner Resort Kals-Matrei stelt allerminst teleur.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen

Toerisme Großglockner Resort Kals-Matrei

Internet: www.gg-resort.com (Duitstalig) | E-mail: [email protected]
Oostenrijkse dienst voor toerisme

Internet: www.austria.info | E-mail: [email protected]
Skischool Osttirol3000 – Matrei

Internet: www.matreiosttirol.com/winterurlaub-osttirol/skischulen-matrei-in-osttirol/ | E-mail: [email protected]
Bereikbaarheid
Auto
| afstand vanuit Antwerpen is ongeveer 975 km
Trein
| naar Lienz en daarna met de lijnbus naar Matrei
Vliegtuig
| Austrian airlines naar Klagenfurt | afstand Klagenfurt – Matrei 175 km
Autoverhuur
| www.hertz.com
Eten en drinken

Adler Lounge
| Großglockner Resort | 9981 Kals am Großglocker Nr. 81
Tel. +43 (0) 4876 823 32 50 | +43 (0) 650 522 5180
Internet: www.adlerlounge.at | E-mail: [email protected] 
Overnachten
Hotel Gasthof Hinteregger
| Hintermarkt 4 | 9971 Matrei in Osttirol
Tel. +43 (0) 4875 6587 | Fax +43 (0) 4875 6587 7
Internet: www.hotelhinteregger.at | E-mail: [email protected]

Coverfoto: © Österreich Werbung / Joe Wörgötter

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *