Denk jij bij de Oostenrijkse gastronomie ook spontaan aan een boerenkeuken en schotels geserveerd door obers in lederhosen of dames in kleurrijke dirndl? Die gedachte borg reisreporter Bruno gauw op toen hij van locals in de regio Bodensee-Vorarlberg deze 3 lekkere adresjes ontving. Heerlijke gerechten overtroffen zijn verwachtingen.
Restaurant Mangold
Even buiten bruisend Bregenz ligt het, voor ons, haast ingeslapen dorpje Lochau. Die indruk deert de locals niet want zo vinden toeristen wat moeilijker de weg naar restaurant Mangold. Het interieur oogt klassiek maar oordeel niet te snel. Chef Michael ‘Mike’ Schwarzenbacher en zijn team tillen de klassieke stevige Oostenrijkse keuken naar een hoger modern niveau. Daarbij laten ze zich inspireren door lokale en mediterrane elementen waarbij kwaliteit en versheid van de producten prioritair zijn. Vrouw Andrea serveert je graag een passend wijntje.
Waar? Pfänderstraße 3, 6911 Lochau | Tel: +43 5574 42431 | Internet: www.restaurant-mangold.at
Tip: Laat de auto bij je logement of dichtstbijzijnd station en spoor per trein naar Lochau. Van het station wandel je in amper 10 minuten naar het restaurant.
Restaurant & Wijnboetiek Zum Verwalter
Wie graag wijn combineert met een lekkere keuken komt zeker aan zijn trekken op dit adres. Bourgondische zakenlui laten zich hier graag verrassen door het dagelijkse 3-gangen-versmarktmenu. Bovendien geserveerd binnen het uur! Een nauwe samenwerking met lokale producenten zorgt voor die versheid. Wie hier komt eten, proeft van een streekgebonden frisse keuken die garant staat voor zeer goede prijs-kwaliteitmenu’s, ver weg van voorverpakte eindproducten. Dat is de filosofie van het huis!
Waar? Schloßgasse 1, 6850 Dornbirn | Tel: +43 5572 23379 | Internet: www.zumverwalter.at
Fränzle’s Bistro
Bij het ochtendkrieken trekt visser Frans er al op uit voor zijn dagelijkse visvangst. Die heerlijke vis uit het Bodenmeer vind je ’s avonds terug in de gezellige visbistro. De zaak doet je haast vermoeden dat je in een filmdecor belandt. Boven de aanlegplek annex viswinkel, gelegen in de jachthaven van Fussach, kijk je vanop het ‘open’ restaurant over de bootjes. Hier kom je niet voor de luxe maar voor de dagverse vis bij een lekker wijntje terwijl de ondergaande zon speelt met de zeilmasten.
Waar? Schanz 40a, 6972 Hard | Fußach (Fussach) | Tel: +43 664 9110462 | Internet: www.fraenzles.at
PRAKTISCHE INFO
Voor meer culinaire adressen: www.bodensee-vorarlberg.com/pois/essen-und-trinken
Ontdek meer over de regio Bodensee Vorarlberg: reisreporter.be/tag/bodensee
Coverfoto: © Restaurant Zum Verwalter
Laat een bericht achter