Kleinwalsertal stelt gastronomie voor op ontdekkingstochten

Wie Oostenrijk nog niet associeert met verfijnde gezonde gerechten, zet best een trip richting Kleinwalsertal in de regio Vorarlberg op het programma. Dit culinaire dal laat je al wandelend, en vanaf nu ook al fietsend, alle lekkernijen van de streek proeven.

Tafelen in genotshutten
In totaal voldoen elf restaurants en vijf berghutten in Kleinwalsertal aan de strenge eisen van de Oostenrijkse regio wat betreft de herkomst en kwaliteit van de producten. Deze restaurants en hutten mogen zich daarom ‘Genuss Wirt’ en ‘Genusshütte’ noemen. Maar ook in de overige restaurants en hutten in Kleinwalsertal kan je voortreffelijk eten: negen Gaultmillau awards, één Michelinster, twee ‘Grüne Hauben’ (een Oostenrijks certificaat voor regionaal en organisch eten) en zes Önsche Walser Chucherestaurants. Dat is een gezelschap van topkoks die volgens de regels van de kunst authentieke gerechten uit het dal klaarmaken.

Wandelen met een kok
Een zwerftocht door de ‘Genuss’ regio laat zien hoe authentiek de landbouw hier nog is. De wandeling brengt je terug naar de oorsprong van regionale producten. Samen met Herbert Edlinger, voormalige chef kok en nu producent en ontwikkelaar van lokale producten, volg je de sporen van de topproducten uit de regio met wild en rund uit Kleinwalsertal op kop.

Kleinwalsertal: kaas proeven op de bioboerderij van Bernhard Fritz

Kleinwalsertal: kaas proeven op de bioboerderij van Bernhard Fritz

Fietsen naar de bioboer
Nieuw is de ontdekkingstour op de E-Bike die je naar de bioboerderij van Bernhard Fritz brengt. Het leven op de boerderij waarborgt zowel de moderne als de traditionele werkwijzen. Tijdens een rondleiding wordt duidelijk waarom bio niet alleen een kwaliteitsmerk is, maar ook een levensinstelling. Je overtuigt jezelf het beste tijdens een proeverij in de kaaskelder.

8 bergbanen in de zon
Omringd door 36 bergtoppen ligt het Oostenrijkse dal met zijn vier dorpjes Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad aan de noordrand van de Alpen. Kleinwalsertal is alleen met de auto te bereiken via het Duitse Oberstdorf. 185 km gemarkeerde wandelwegen begeleiden je van 1.000 tot over 2.500 meter, over zonovergoten bergweiden, door het bos, langs rotspartijen en ruisend water. Geen zin om de berg te beklimmen? Van mei tot begin november helpen 8 bergbanen en liften je bij de beklimming.

Kleinwalsertal: het dal beschikt over 185 km aan wandelpaden

Kleinwalsertal: het dal beschikt over 185 km aan wandelpaden

Voldoende accommodatie
Overnachten kan hier in luxe Spahotels, comfortabele appartementen, pensions en gezellige berghutten. Met de gastenkaart kun je bovendien gratis gebruik maken van de Walserbus waardoor het hele Kleinwalsertal makkelijke te bereiken valt.

Meer info: www.kleinwalsertal.com

Foto’s: © Kleinwalsertal Tourismus eGen

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *