Een weekend tussen de wijngaarden in Wenen

De unieke wijnheuvels en -gaarden van het Oostenrijkse Wenen kunnen elk jaar ontdekt worden in de herfst via speciaal daarvoor ontworpen wandelpaden. Ondertussen proef je van de lekkerste wijnen en geniet je van het uitzicht op de hoofdstad. Goeie combinatie, toch?

Wenen telt zo’n 190 wijnboeren en 700 hectare wijngaarden in gebieden rond Kahlenberg, Nussberg, Bisamberg en Mauer, waar de Donau en de Weense natuur voor de het beste klimaat zorgen. Elk jaar in de herfst worden de private wijngaarden één weekend opengesteld voor publiek. Dit jaar gaat het wijn- en wandelweekend door op 1 en 2 oktober 2016, telkens van 10u tot 18u. Er staan 3 wandelroutes op het programma.

Route 1: Neustift – Nussdorf
De eerste route loopt van Neustift am Walde naar Nussdorf. Daartussen liggen Sievering, de wijnmakerij Wien Cobenzl en Grinzing; stuk voor stuk iconische locaties in de Weense wijncultuur. Voor diegene die liever slechts een gedeelte van de wijnroute bewandelen, starten hier best hun tocht. Een wijnwandeling hoeft ook niet zo erg inspannend te zijn. Tijdens de 10 kilometer lange wandeling zijn er verschillende stops voorzien.

De wijngaarden in Wenen bieden een knap zicht op de stad

De wijngaarden in Wenen bieden een knap zicht op de stad

Route 2: Strebersdorf – Stammersdorf
Route 2 gaat van Strebersdorf naar het bekende wijnhuis, ook wel Heurigenort genoemd, Stammersdorf. De 11,7 kilometer lange wandeling toont je niet alleen de indrukwekkende natuur, de wijnhuizen trakteren je onderweg op een smakelijke tussenstop. Vooral het bekende Weingut Wieninger valt erg in de smaak.

Route 3: Ottakring – Neuwaldegg
De derde route is met z’n 2,4 kilometer de kortste en start aan het pittoreske Wilhelminenberg Palace. De wandeling maakt een lus via de Sprengersteig en de Paulinensteig terug naar het Palace. Ook hier krijg je talloze mogelijkheden om te genieten van heerlijke wijnproeverijen.

Foto’s: © Toerisme Wenen

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *