Volg een Nederlandstalige foodtour in Belgrado

Volg een Nederlandstalige foodtour in Belgrado

Wie een citytrip naar de Servische hoofdstad Belgrado plant, kan nu ook een Nederlandstalige ‘food & culture tour’ boeken. Gids Jovana Travica, gedurende enkele jaren studente aan de KU Leuven, laat je Belgrado ontdekken aan de hand van typische lokale gerechten, authentieke eetadresjes en traditionele gebruiken.

De drie gidsen, van links naar rechts: Drode Sumanovic, Ana Novakovic en Jovana Travica
De drie gidsen, van links naar rechts: Drode Sumanovic, Ana Novakovic en Jovana Travica

3 gidsen, 3 tours
Drie enthousiaste begeleiders, Ana Novakovic, Jovana Travica en Drode Sumanovic, organiseren evenveel tours om je in de stad rond te leiden en te laten proeven van al wat hun land rijk is. ‘Servië op de Tandenstoker’ is een tour van 1 km met 8 soorten gerechten, ‘Servië op je bord’ telt 14 gerechten evenwaardig aan ontbijt en lunch en duurt 3 km. De derde en laatste tour, ‘Servië op een groter bord’, zorgt ervoor dat je met 16 gerechten de buik vol eet terwijl er 4 km op de teller staat.

Culturele verwennerij
De tours zijn telkens doorspekt met leuke weetjes en anekdotes uit de rijke Servische eetcultuur. Je komt er te weten hoe je rakija drinkt, hoe men een lied bestelt in een traditionele kafana of hoe men danst op een Servische bruiloft. Na elke tour krijg je ook een leuke attentie en wie niet genoeg cultuur heeft opgesnoven kan nog een rondleiding volgen door de Belgrado Vesting. Kinderen zijn ook altijd welkom, zij mogen zelfs mee aan de helft van de prijs tot 15 jaar.

Meer info: www.foodtourbelgrade.com

Leave a Comment