Volg een Nederlandstalige foodtour in Belgrado

Wie een citytrip naar de Servische hoofdstad Belgrado plant, kan nu ook een Nederlandstalige ‘food & culture tour’ boeken. Gids Jovana Travica, gedurende enkele jaren studente aan de KU Leuven, laat je Belgrado ontdekken aan de hand van typische lokale gerechten, authentieke eetadresjes en traditionele gebruiken.

De drie gidsen, van links naar rechts: Drode Sumanovic, Ana Novakovic en Jovana Travica

De drie gidsen, van links naar rechts: Drode Sumanovic, Ana Novakovic en Jovana Travica

3 gidsen, 3 tours
Drie enthousiaste begeleiders, Ana Novakovic, Jovana Travica en Drode Sumanovic, organiseren evenveel tours om je in de stad rond te leiden en te laten proeven van al wat hun land rijk is. ‘Servië op de Tandenstoker’ is een tour van 1 km met 8 soorten gerechten, ‘Servië op je bord’ telt 14 gerechten evenwaardig aan ontbijt en lunch en duurt 3 km. De derde en laatste tour, ‘Servië op een groter bord’, zorgt ervoor dat je met 16 gerechten de buik vol eet terwijl er 4 km op de teller staat.

Culturele verwennerij
De tours zijn telkens doorspekt met leuke weetjes en anekdotes uit de rijke Servische eetcultuur. Je komt er te weten hoe je rakija drinkt, hoe men een lied bestelt in een traditionele kafana of hoe men danst op een Servische bruiloft. Na elke tour krijg je ook een leuke attentie en wie niet genoeg cultuur heeft opgesnoven kan nog een rondleiding volgen door de Belgrado Vesting. Kinderen zijn ook altijd welkom, zij mogen zelfs mee aan de helft van de prijs tot 15 jaar.

Meer info: www.foodtourbelgrade.com

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *