Maschseefest in Hannover stilt culinaire en muzikale honger

Een culinaire en muzikale wereldreis met meer dan 70 eetstandjes en 140 artiesten. Dat is in een notendop het Maschseefest in Hannover. 19 dagen duurt het misschien wel grootste volksfeest van Noord-Duitsland dat wellicht het dichtst aanleunt bij onze eigen Gentse Feesten. Het festival start op 27 juli en duurt tot 14 augustus.

Hoogste uitzicht op Hannover
Onder het thema ‘Ahoi Maschseefest’ worden de bezoekers ondergedompeld in een reis rond de wereld vol culinaire hoogtepunten, gratis openluchtconcerten, spannende activiteiten op het water en een meeslepend kinder- en kleinkunstprogramma. De hoogste mobiele uitkijktoren van Europa, de Maschsee Skyliner, zorgt met zijn 81 meter bovendien voor een prachtig uitzicht over de Maschsee en de bezienswaardigheden van Hannover.

Maschseefest in Hannover: een heleboel culinaire hoogtepunten

Maschseefest in Hannover: een heleboel culinaire hoogtepunten

Smaken van de wereld
Onder het motto ‘Ahoi Maschseefest 2016: stap in voor een reis rond de wereld!’ worden zeker 70 eetstandjes bemand door chef-koks uit onder meer het Verre Oosten, Italië, Mexico, Spanje, Duitsland en de Caraïbe. Wat schaft de pot? Typisch nationale gerechten, exotische drankjes en lekkere cocktails. Mooi meegenomen: bezoekers kunnen online hun persoonlijke tafel in hun favoriete etablissement reserveren.

Van folk naar country
Je muzikale honger wordt gestild met een grote variëteit aan internationale artiesten: op de Maschsee Bühne zorgen onder andere Radio Tropical, Son del Nene en Juliano Rossi voor de vakantiestemming. Bij de Temple Bar is de Ierse folklore thuis, met bands als The Keltics en The Irish Bastards. Het Löwenbastion presenteert vooral lokale grootheden. Countryster Gunter Gabriel en de betere coverbands brengen daarnaast sfeer bij de Maschseequelle.

Mashseefest Hannover: ook muzikaal worden de zintuigen verwend

Mashseefest Hannover: ook muzikaal worden de zintuigen verwend

Reispakket
Voor iedereen die het Maschseefest wil combineren met een reisje naar Hannover, heeft Hannover Marketing und Tourismus GmbH (HMTG) een passend avonturenpakket en een voordelige groepsspecial samengesteld. Meer informatie vindt je hier.

Meer informatie over het programma: www.maschseefest.de

Foto’s: © Hannover Marketing und Tourismus GmbH

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *