De culinaire agenda van het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud staat bekend als de “Geniesserecke Deutschlands”: een 11.100 km² groot paradijs voor fijnproevers in zuidwestelijk Duitsland. Niet alleen van het veelzijdige landschap, maar ook van regionale specialiteiten, wijn, bier en mineraalwater wordt er genoten. Deze zomer staan er weer verschillende culinaire evenementen op het programma.

Specialiteiten uit Baiersbronn

Specialiteiten uit Baiersbronn

Culinaire wandelingen in Baiersbronn
Goed eten en natuur beleven; in Baiersbronn gaat dat goed samen want het dorp telt maar liefst 8 Michelin-sterren en een uitgestrekt wandelgebied. Tijdens de wandeling over het Wildkräuterpfad leggen experten alles uit over de veelzijdige plantenwereld en hoe je hiervan gebruik kunt maken. Veel koks gebruiken de kruiden om de smaak van hun gerechten te verfijnen. Er zijn intussen verschillende specialiteiten die alleen met ingrediënten uit de natuur van Baiersbronn gemaakt worden, bijvoorbeeld dennenhoningijs. Meer info: www.kulinarischer-wanderhimmel.de

Gourmetten bij live muziek
SWR1 Pfännle is het grootste gourmet-evenement van de deelstaat Baden-Württemberg. Voor de vierde keer vindt het in het Hochschwarzwald plaats en wel op 25 september 2016 in Hinterzarten. Om 11.00 uur gaat het evenement van start en laten koks uit de regio bezoekers hun lekkerste hapjes proeven, allemaal samengesteld uit regionale producten. Er is live muziek en er vinden ook kookshows en -workshops plaats. Bij het Kurhaus vindt dan weer een natuurmarkt plaats. Meer info: www.hochschwarzwald.de/Essen-Trinken

De markt van Freiburg

De Münsterplatz van Freiburg

Freiburg viert zijn wijnen
Tijdens het Freiburger Wijnfeest van 3 tot en met 8 juli staat alles in het teken van de wijnen uit Baden. Wijnboeren en wijngenootschappen uit deze regio presenteren op de Münsterplatz hun ‘druivennat’. Meer dan 400 soorten wijn en sekt staan klaar om geprobeerd te worden. Maar niet alleen wijnliefhebbers komen hier aan hun trekken, ook de Badische keuken maakt er zijn opwachting. Regionale koks schotelen de bezoekers graag lekkernijen uit Baden voor. Het Freiburger Wijnfeest is al jaren een van de grootste wijnevenementen in Baden. Meer info: www.weinfest.freiburg.de

Savoir vivre in Karlsruhe
Iedereen die gek is van cultuur en shoppen kent in Karlsruhe zijn adresjes wel. Karlsruhe is een belangrijke bierstad met twee grote brouwerijen: Hatz-Moninger en Hoepfner. Vergeet ook niet de vele huisbrouwerijtjes waar je over de schouder van de brouwer mee kijkt en zijn speciaalbieren aan een test onderwerpt. Een dagje Karlsruhe sluit je deze zomer af met een bezoek aan het lichtevenement bij het slot. Van 7 augustus tot en met 17 september is dit barokke hoogtepunt van de stad de locatie voor bijzondere lichtprojecties. Meer info: www.karlsruhe-erleben.de

Freudenstadt

Freudenstadt

Street Food Festival op de markt
In de hoofdstad van het Zwarte Woud, Freudenstadt, daar waar het grootste marktplein van Duitsland ligt, bouwen ze regelmatig een feestje. Ook deze zomer is de kalender weer afgeladen vol. Op 25 en 26 juni is er het 16e Afrika-feest met een reggae-party en bazar. In de eerste week van juli is er het Stadtfest, met een groot muziek-vuurwerk op zaterdagavond. Van 12 tot en met 14 augustus wordt het eerste Street  Food Festival georganiseerd. En op 1 en 2 oktober tot slot verzamelen liefhebbers van kunst en goed eten zich op het bovenste deel van het marktplein voor het evenement “Kunst & Genuss”. Meer info: www.freudenstadt.de

Foto’s: © Toerisme Schwarzwald | Fotolia | Ventura Carmona

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *