Noord-Frankrijk Cap gris Nez

6x wat je moet zien als natuurliefhebber in Noord-Frankrijk

Noord-Frankrijk, vaak over het hoofd gezien als het gaat om prachtig groen, herbergt enkele van de meest betoverende landschappen. Voor de natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een ongerepte en diverse omgeving, biedt deze regio dan ook enkele pareltjes. Benieuwd naar welke dit zijn? Je leest het hier.

1.   Krijtrotsen van Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez

Noord-Frankrijk Cap blanc Nezjpg

Aan de Opaalkust liggen de adembenemende krijtrotsen van Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. Deze imposante kliffen rijzen majestueus op uit de zee en bieden spectaculaire uitzichten. Wandelaars genieten van wandelpaden met prachtige uitzichten, terwijl vogelliefhebbers hier een paradijs vinden aan zeldzame soorten.

2.   Regionaal natuurpark Scarpe-Escaut

Noord-Frankrijk regionaal natuurpark Scarpe Escaut

Voor een uitgestrekt en divers natuurgebied moet je het regionaal natuurpark Scarpe-Escaut bezoeken. Met uitgestrekte bossen, weelderige valleien en kabbelende rivieren is deze plek een oase van rust. Fietsers genieten van kilometerslange fietspaden, terwijl natuurliefhebbers de gevarieerde flora en fauna bewonderen.

3.   Marais Audomarois

Noord Frankrijk Marais Audomarois

Stap aan boord van een boot en verken de betoverende moerassen van de Marais Audomarois. Dit uitgestrekte moerasgebied staat bekend om zijn doolhof van kanalen en waterwegen, omgeven door weelderige vegetatie. Het is de perfecte plek voor een ontspannen boottocht, omringd door het rustgevende geluid van kwakende kikkers en ritselende rietpluimen.

4.   Bos van Compiègne

Noord Frankrijk bos Compiègne

Het bos van Compiègne, een van de grootste in Noord-Frankrijk, biedt een ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Met dichte bossen, glinsterende meren en goed gemarkeerde wandelpaden is dit bos een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Vergeet niet om de indrukwekkende eiken en beuken te bewonderen die de plek karakteriseren.

5.   Natuurreservaat van de Baai van de Somme

Noord Frankrijk Baai Somme

De Baai van de Somme staat bekend om zijn uitgestrekte moerasland, duinen en zoutpannen. Dit natuurreservaat is de thuis van een overvloed aan vogelsoorten, waaronder trekvogels die hier stoppen tijdens hun reis. Maak een wandeling langs de goed gemarkeerde paden en laat je betoveren door het serene landschap.

6.   De Tuinen van Valloires

6.Noord Frankrijk Jardins de Valloires

Liefhebbers van zowel cultuur als natuur, verblijven best in een vakantiepark in Frankrijk nabij de Tuinen van Valloires. Deze prachtige tuinen, omringd door een oud klooster, zijn een meesterwerk van landschapsarchitectuur. Wandel door kleurrijke bloembedden, geurige rozentuinen en groene doolhoven en laat je betoveren.

Een vakantie in Noord-Frankrijk, met zijn verborgen groene parels, is dus een goede keuze voor natuurliefhebbers. Of je nu houdt van klifwandelingen, boottochten door moerassen of serene wandelingen door uitgestrekte bossen, je vindt het allemaal terug in deze regio.

Beeldverantwoording natuurgebieden Noord-Frankrijk: Foto Cap Blanc-Nez Franziska Hannemann via Pixabay | Alle andere foto’s via de regionale toerismediensten.

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *