5 charmante Bretoense bestemmingen

Bretagne, het departement in West-Frankrijk, barst van de pittoreske plekjes. Laat de roze gekleurde rotsen even links liggen en ga op ontdekking op onbekende eilanden en in indrukwekkende moerasgebieden. Mis alvast deze 5 charmante Bretoense bestemmingen niet!

Het eiland Bréhat

Het eiland Bréhat

1. Het eiland Bréhat
Het eiland Bréhat, van het vasteland gescheiden door een zee-engte, ligt met de boot op slechts 10 minuten van de Pointe de l’Arcouest. De verscheidenheid aan flora op dit Bretoense eiland is verrassend! De plek wordt zelfs ‘île aux fleurs’ of ‘bloemeneiland’ genoemd om de schoonheid van het landschap te eren. De bloem die het eiland het sterkst symboliseert is de agapanthus. Van juni tot en met september bloeit deze blauwe-paarse bloem in Bréhat op elk kruispunt! De Golfstroom zorgt ervoor dat het eiland het hele jaar door geniet van een echt microklimaat. Gemotoriseerd verkeer is niet toegelaten en bovendien niet nodig: je kan alles te voet of met de fiets bereiken.

Schiereiland Crozon

Schiereiland Crozon

2. Schiereiland Crozon
Op dit door de zee gebeeldhouwde stukje land gaan activiteiten en vrijetijdsbesteding hand in hand met de schoonheid van het landschap en de variantie aan erfgoed. De hele waaier aan watersportactiviteiten strekt zich uit op volledige kust van het schiereiland. Vooral duiken is hier erg in trek, door de golven in de baai van Morgat of in Caradec. Tochten Stand up Paddle, staand op een plank, zijn ook populair en worden gecombineerd met wandelingen door de rotsige kliffen!

Saint-Malo

Saint-Malo

3. Saint-Malo
Als een stenen schip torenen de stadswallen van Saint-Malo aan de monding van de Rance trots uit boven de stranden en de haven. De gevels en torens die boven de vestingwerken uitsteken, zorgen voor het unieke silhouet van de stad. Saint-Malo ontstond in de 1ste eeuw v.Chr. in Alet. De Gallo-Romeinse haven stond haar plek op het podium af aan deze stad, die in de 12de eeuw op een eiland is gebouwd. Het centrum bereik je via de omloop van de vesting. Die geeft je trouwens een spectaculair uitzicht!

De Monts d’Arrée

De Monts d’Arrée

4. De Monts d’Arrée
Te midden van het Parc Naturelle Régionale Armorique, splitst een massief gebergte het departement Finistère in tweeën. Dit zijn de Monts d’Arrée, in het hart van Bretagne. De Roc’h Ruz vormt de hoogste top (385 meter). Op een steenworp afstand liggen parochiale dorpen, beeldhouwwerken en prachtige kapelletjes, ideaal om met stevige stapschoenen en goed gezelschap te verkennen.

De Grande Brière

De Grande Brière

5. De Grande Brière
Om het erfgoed van de streek te beschermen is de Grande Brière in 1970 opgenomen op de lijst van Natuurparken. Het is het op een na grootste moerasgebied na de Camargue, zo’n 40 000 hectare groot, waarin 7 eilanden zijn ontstaan in het hart van het moeras. In dit landschap dat ‘Pays Noir’ wordt genoemd vanwege het veen, is een bijzondere flora en fauna ontstaan die zelfs nuttig blijkt voor de huisjes op de eilanden. Zo wordt het riet als dakbedekking gebruikt en zijn de dikke muren gemaakt van steen en aarde. Het veen gebruikt men dan weer als brandstof. Op het menu staan de ganzen en eenden die gefokt zijn in de nabijgelegen velden. Zelfs bloedzuigers zijn te vinden in de huisapotheek!

Meer info: www.bretagne-vakantie.bzh

Foto’s: © Toerisme Bretagne

Over deze auteur

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *