VIVA Cruise

Boottocht op de Rijn: de vijf voordelen van een VIVA cruise

Wie kent het niet? Het romantische plaatje van een statig schip dat langs prachtige landschappen vaart terwijl je luilekker in je ligstoel op het dek geniet van een glaasje champagne? Wij gingen aan boord van het nieuwste schip van VIVA Cruises en namen de proef op de som tijdens een cruise op de Rijn.

Comfort staat centraal tijdens een riviercruise
Het was nochtans even spannend of we wel zouden kunnen vertrekken begin september voor onze VIVA cruise. Na de lange historisch hete zomer 2022 stond het water van de Rijn nooit zo laag…. Op de website van VIVA Cruises werden we stipt op de hoogte gehouden van de toestand en indien nodig kon de route worden afgeleid naar de Moezel. Een eerste staaltje van Duitse degelijkheid van deze touroperator die met zijn moderne vloot van acht schepen zowat alle Europese rivieren bevaart. Het nieuwste schip, de VIVA ONE is een pareltje van hedendaags design: geen drukke tapijten, marmer en blingbling, maar frisse, heldere ruimtes die een gevoel van rust en ontspanning creëren. En dat is meteen het eerste en sterkste punt van deze cruise: alles staat hier in het teken van comfort in een zeer ongedwongen sfeer.

VIVA Cruise

All-inclusive met een extra dimensie
Het tweede sterke punt is de crew die dag en nacht alles in het werk stelt om je te omringen met de beste zorgen, en dat steeds met de glimlach. Ik heb grote bewondering voor de manier waarop hier 48 mensen uit alle uithoeken van de wereld samenwerken om je te verwennen. Mijn kajuit ziet er ondanks mijn vele passages tussendoor om van kleding te veranderen, steeds spic en span uit. ’s Avonds wordt de gordijn toegetrokken, mijn bed opengelegd en vind ik een chocolaatje op de nachttafel zoals in een luxehotel. All-inclusive krijgt hier een extra dimensie: je minibar en Nespresso wordt gratis bijgevuld, op ieder uur van de dag kan je alle dranken van de bar bestellen bij de obers die letterlijk overal zijn. Aan de balie kennen ze je na je tweede passage al, terwijl er toch 176 passagiers zijn…. Altijd en overal word je op je wenken bediend. Dat gaat tegenvallen thuis.

Reizen met je kamer op je rug
Het kan niet genoeg herhaald worden: je kamer in een tophotel reist gewoon met je mee. En welke kamer! Het schip telt 78 buitenkajuiten van 15 tot 23 m² met allemaal een kamerbreed panoramaraam. Het gevoel om ’s morgens wakker te worden met het zicht op het water dat zachtjes stroomt en een landschap dat langzaam voorbijglijdt is werkelijk verslavend. Het gevaar is reëel dat je niet uit je bed komt, ware het niet dat er een keizerlijk ontbijtbuffet voor je klaarstaat en een vriendelijke ober koffie voor je uitschenkt. Het volgende wonder is dat terwijl jij sliep als een baby, het schip in alle stilte verder vaarde naar de volgende bestemming. Hier ligt alweer een nieuwe wereld aan je voeten ligt, klaar om te ontdekken van zodra het schip aanmeert. Maar niets moet. Je kan er ook voor kiezen om aan dek een boek te lezen, je onder te dompelen in het zwembad, naar de gym of wellness te gaan of een massage te boeken. Mij geeft dit een groot gevoel van vrijheid en ik heb altijd alles bij, zonder het zelf te moeten dragen.

VIVA Cruise

Goed georganiseerd
Moet het nog gezegd? Dit is de meest georganiseerde manier van reizen die je je kan voorstellen. Niet alleen het schip van de gerenommeerde Zwitserse rederij Scylla AG is een goed geoliede machine met de laatste nieuwe technologische snufjes, ook het leven aan boord en daarrond wordt tot in de puntjes georganiseerd. VIVA Cruises biedt een waaier aan veelzijdige korte vakanties, citytrips, achtdaagse cruises en themareizen aan zodat je de mooiste plekjes langs de Europese rivieren kan ontdekken. Van zodra je aan boord gaat, krijg je eigenlijk alles op een gouden dienblad aangeboden. Iedere dag staat het programma op je televisie aangekondigd en kan je kiezen uit een ruim aanbod aan landexcursies en uitstapjes in de ruime omgeving van je aanlegplaats. Wij kozen voor een wijndegustatieroute in Rüdesheim, de thuishaven van de Riesling en namen de kabelbaan voor het mooiste uitzicht over de Rijnvallei. De fietsen aan boord kan je reserveren voor een tochtje door de wijngaarden of een stadsbezoek van Straatsburg.

Uitmuntend eten en drinken
Tot slot, maar allerminst ten laatste is het culinair genot aan boord tijdens deze riviercruise. In alle eerlijkheid vormen de maaltijden eigenlijk het hoofdbestanddeel van de all-inclusive VIVA Cruise. De uitgebreide kaart met iedere middag en avond een keuze aan verschillende 3 gangenmenu’s leek mij aanvankelijk overdreven. Maar dat gaat snel wennen. Het eten en drinken is zo lekker dat enkel kiezen moeilijk is en een siësta zich onvermijdelijk aandient…Er is gedacht aan vegetariërs en veganisten, ik zag aparte kosher schotels en je kan je dieetwensen doorgeven. Voor wie het liever wat kleinschaliger ziet, biedt de bistro soelaas met een uitstekende grill. Het mag dan ook niet verbazen dat hier een cliënteel dat duidelijk de geneugten van het leven kent, opvallend gelukkig rondloopt. Je mag er mij vanaf nu bijrekenen. Zelfs een bingospelletje vond ik leuk!

Ging jij al eens aan boord voor een VIVA cruise?
Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring. Beleefde je er iets leuks of ontdekte je een bijzonder voordeel? Laat het ons weten met een reactie hieronder.

P.S. Onderweg prachtige foto’s geschoten?
Deel ze op Instagram en tag ons via @reisreporter of gebruik de hashtag #iedereenreisreporter.

PRAKTISCHE INFO
Algemeen
VIVA Cruise op de Rijn | Internet: viva-cruises.com/nl-be/

📌 PIN nu en plan later

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *