10 straffe kastelen en burchten in Duitsland

Europa heeft burchten en kastelen in overvloed. Deze bouwwerken roepen bij hun bezoekers beelden op van de romantische middeleeuwen, jonkvrouwen en ridders, hofnarren en slechteriken. Wij sommen 10 burchten en kastelen in Duitsland voor je op die de fantasie aanwakkeren en jong en oud doen wegdromen.

1. Kaiserburg: deze immense burcht staat in Neurenberg. De Kaiserburg werd gebouwd rond het jaar 1000. Het keizerlijk hof verbleef in de middeleeuwen voor lange tijd in deze burcht. © Norman Z via Flickr Creative Commons

1. Kaiserburg: deze immense burcht staat in Neurenberg. De Kaiserburg werd gebouwd rond het jaar 1000. Het keizerlijk hof verbleef in de middeleeuwen voor lange tijd in deze burcht. © Norman Z via Flickr Creative Commons

2. Slot Neuschwanstein: het kasteel Slot Neuschwanstein in Beieren werd gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw in opdracht van koning Lodewijk II van Beieren. Het is zijn beroemdste bouwwerk en met 1,3 miljoen bezoekers per jaar een van de populairste toeristische attracties van de stad. © Wikimedia Commons

2. Slot Neuschwanstein: het kasteel Slot Neuschwanstein in Beieren werd gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw in opdracht van koning Lodewijk II van Beieren. Het is zijn beroemdste bouwwerk en met 1,3 miljoen bezoekers per jaar een van de populairste toeristische attracties van de stad. © Wikimedia Commons

3. Kasteel de Wartburg: Martin Luther schreef in dit kasteel zijn vertaling van het Nieuwe Testament terwijl hij in ballingschap was. Het gebouw ligt in Thüringen en werd in de elfde eeuw gebouwd. Het behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. © Pixabay

3. Kasteel de Wartburg: Martin Luther schreef in dit kasteel zijn vertaling van het Nieuwe Testament terwijl hij in ballingschap was. Het gebouw ligt in Thüringen en werd in de elfde eeuw gebouwd. Het behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. © Pixabay

4. Kasteel de Marksburg: de Marksburg is de enige hoogteburcht aan de Rijn die nooit verwoest werd. Er is meer dan 700 jaar in geleefd. Vroeger deed het kasteel vooral dienst als staatsgevangenis. © Wikimedia Commons

4. Kasteel de Marksburg: de Marksburg is de enige hoogteburcht aan de Rijn die nooit verwoest werd. Er is meer dan 700 jaar in geleefd. Vroeger deed het kasteel vooral dienst als staatsgevangenis. © Wikimedia Commons

5. Burcht van Burghausen: deze burcht is de oudste vesting van Europa. Meer dan duizend jaar heeft de burcht met zijn talloze torens al achter de rug. Speciaal is de authentieke gotische verdedigingsarchitectuur die nog steeds intact is. © J. Heribert Pohl 2014

5. Burcht van Burghausen: deze burcht is de oudste vesting van Europa. Meer dan duizend jaar heeft de burcht met zijn talloze torens al achter de rug. Speciaal is de authentieke gotische verdedigingsarchitectuur die nog steeds intact is. © J. Heribert Pohl 2014

6. Kasteel Glücksburg: dit slot uit de renaissance was de woonplaats van zowel Duitse als Deense adel. Het Noord-Europese bouwwerk is helemaal omringd door water. © Pixabay

6. Kasteel Glücksburg: dit slot uit de renaissance was de woonplaats van zowel Duitse als Deense adel. Het Noord-Europese bouwwerk is helemaal omringd door water. © Pixabay

7. Kasteel Mespelbrunn: dit kasteel ligt tussen Frankfurt am Main en Würzburg. Omringd door water ademt dit kasteel een romantisch sfeer uit. Hier werden opnames gemaakt voor de film Das Wirtshaus im Spessart met de acteurs Liselotte Pulver en Carlos Thompson uit 1957. © Pixabay

7. Kasteel Mespelbrunn: dit kasteel ligt tussen Frankfurt am Main en Würzburg. Omringd door water ademt dit kasteel een romantisch sfeer uit. Hier werden opnames gemaakt voor de film Das Wirtshaus im Spessart met de acteurs Liselotte Pulver en Carlos Thompson uit 1957. © Pixabay

8. Kasteel Wolfsegg: dit is een van de weinige middeleeuwse kastelen in de Oberpfalz regio dat intact bleef door de eeuwen heen. In kasteel Wolfsegg zou een geest, de ‘witte dame’, rondzwerven. © Mapio

8. Kasteel Wolfsegg: dit is een van de weinige middeleeuwse kastelen in de Oberpfalz regio dat intact bleef door de eeuwen heen. In kasteel Wolfsegg zou een geest, de ‘witte dame’, rondzwerven. © Mapio

9. Kasteel Lauenstein: dit kasteel uit de twaalfde eeuw ligt in Ludwigsstadt. In de negentiende eeuw werd het kasteel, dat zwaar verwaarloosd was, helemaal gerestaureerd. © Wikimedia Commons

9. Kasteel Lauenstein: dit kasteel uit de twaalfde eeuw ligt in Ludwigsstadt. In de negentiende eeuw werd het kasteel, dat zwaar verwaarloosd was, helemaal gerestaureerd. © Wikimedia Commons

10. Paleis Seehof: Seehof werd gebouwd in de zeventiende eeuw als zomerverblijf voor de Bambergse prins-bisschop. Eind negentiende eeuw moest het paleis helemaal gerenoveerd worden. Het ziet er statig uit met ruime kamers en prachtige muurschilderingen. © Pixabay

10. Paleis Seehof: Seehof werd gebouwd in de zeventiende eeuw als zomerverblijf voor de Bambergse prins-bisschop. Eind negentiende eeuw moest het paleis helemaal gerenoveerd worden. Het ziet er statig uit met ruime kamers en prachtige muurschilderingen. © Pixabay

1. Kaiserburg: deze immense burcht staat in Neurenberg. De Kaiserburg werd gebouwd rond het jaar 1000. Het keizerlijk hof verbleef in de middeleeuwen voor lange tijd in deze burcht. © Norman Z via Flickr Creative Commons 2. Slot Neuschwanstein: het kasteel Slot Neuschwanstein in Beieren werd gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw in opdracht van koning Lodewijk II van Beieren. Het is zijn beroemdste bouwwerk en met 1,3 miljoen bezoekers per jaar een van de populairste toeristische attracties van de stad. © Wikimedia Commons 3. Kasteel de Wartburg: Martin Luther schreef in dit kasteel zijn vertaling van het Nieuwe Testament terwijl hij in ballingschap was. Het gebouw ligt in Thüringen en werd in de elfde eeuw gebouwd. Het behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. © Pixabay 4. Kasteel de Marksburg: de Marksburg is de enige hoogteburcht aan de Rijn die nooit verwoest werd. Er is meer dan 700 jaar in geleefd. Vroeger deed het kasteel vooral dienst als staatsgevangenis. © Wikimedia Commons 5. Burcht van Burghausen: deze burcht is de oudste vesting van Europa. Meer dan duizend jaar heeft de burcht met zijn talloze torens al achter de rug. Speciaal is de authentieke gotische verdedigingsarchitectuur die nog steeds intact is. © J. Heribert Pohl 2014 6. Kasteel Glücksburg: dit slot uit de renaissance was de woonplaats van zowel Duitse als Deense adel. Het Noord-Europese bouwwerk is helemaal omringd door water. © Pixabay 7. Kasteel Mespelbrunn: dit kasteel ligt tussen Frankfurt am Main en Würzburg. Omringd door water ademt dit kasteel een romantisch sfeer uit. Hier werden opnames gemaakt voor de film Das Wirtshaus im Spessart met de acteurs Liselotte Pulver en Carlos Thompson uit 1957. © Pixabay 8. Kasteel Wolfsegg: dit is een van de weinige middeleeuwse kastelen in de Oberpfalz regio dat intact bleef door de eeuwen heen. In kasteel Wolfsegg zou een geest, de ‘witte dame’, rondzwerven. © Mapio 9. Kasteel Lauenstein: dit kasteel uit de twaalfde eeuw ligt in Ludwigsstadt. In de negentiende eeuw werd het kasteel, dat zwaar verwaarloosd was, helemaal gerestaureerd. © Wikimedia Commons 10. Paleis Seehof: Seehof werd gebouwd in de zeventiende eeuw als zomerverblijf voor de Bambergse prins-bisschop. Eind negentiende eeuw moest het paleis helemaal gerenoveerd worden. Het ziet er statig uit met ruime kamers en prachtige muurschilderingen. © Pixabay

Coverfoto: © novofotoo via Flickr Creative Commons

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *