Wandeltips in Duitlsand

7 wandeltips voor een actieve vakantie in Duitsland

Als wandelbestemming mag Duitsland tot de favorieten gerekend worden. Daarom selecteerden wij 7 wandeltips voor een actieve vakantie dichtbij.

Duitsland heeft het allemaal: meanderende rivieren, stadjes met historische centra en vakwerken huisjes, lekker bier, maar bovenal een scala aan verschillende wandelwegen. Die voeren je langs de mooiste plekjes midden in de natuur en laten je genieten van schitterende vergezichten en panorama’s. Staan je wandelschoenen al klaar? Dan hoef je alleen nog maar te kiezen tussen deze wandeltips in Duitsland.

1. Rothaarsteig
Een van de beroemdste Duitse wandelroutes die je van het Sauerland tot in het hoge Westerwald voert langs tal van bronnen van bekende rivieren. Onderweg word je bovendien getrakteerd op tal van schitterende panorama’s.

2. Harz-Hexen-Stieg
Een van de mooiste wandelwegen van Duitsland. Een 94 km lange tocht die je door de geschiedenis en de sagenwereld voert en onderweg ontdek je tal van lieflijke vakwerkstadjes.

3. Westweg Zwarte Woud
Een traditionele meer dan 100 jaar oude route van 280 km, tussen Pforzheim en Basel. Je overwint onderweg 12.000 km hoogteverschil en ontdekt het hele Zwarte Woud.

4. Eggeweg
De eerste route die bekroond werd als mooiste route door de Duitse Wandelvereniging. Onderweg wenken onvergetelijke natuurindrukken.

5. Fränkische Gebirgsweg
Deze route biedt een aantal weken wandelvermaak dankzij een traject van liefst 425 km dat door de leukste gebieden van Frankenland gaat met o.a. Natuurpark Frankenwald, Fichtelgebergte, Frankenalb en natuurlijk ook naar Bayreuth

6. Rheinsteig
Een 320 km lange en zalige wandeltocht langs de Rijn, van Bonn door de vallei van de Midden-Rijn naar Wiesbaden, langs de rechter Rijnoever.

7. Losheimer Felsenweg
Schitterende, unieke dagtocht van 14 km, bekroond als één van Duitslands mooiste wandelingen, in het Saarland.

Vind hier nog meer wandeltips in Duitsland en daarbuiten.

Foto: © Toerisme Duitsland / Rheinland-Pfalz

About De redactie

Met Reisreporter willen we jou inspireren om te reizen buiten gekende paden. Maak van je vakantie een unieke tijdsbesteding! We zetten je graag aan om uit je comfortzone te stappen en zo de strafste verhalen te ontdekken!

Check Also

Getest en goedgekeurd in Zwitserse Adelboden: overnachten in een iglo

‘Wintersporten in Zwitserland is anders’, zegt reisreporter Tom. Dat komt, denkt hij, door de rustige mentaliteit van de Zwitsers in de eeuwenoude bergdorpen. Geen uitgelaten après-skitoestanden hier, maar gezellig met elkaar vertoeven met zicht op de besneeuwde bergpieken. En op die witte bergen gingen wij overnachten in een iglo.

One comment

  1. Wat betreft de Eggeweg, dat is het verlengde van de Hermannsweg en zeker een aanrader. Ikzelf heb die weg al afgelegd, met als basis Bielefeld. Meer daarover vind je trouwens hier ook in een artikel daarover: https://reisreporter.be/2017/05/wandelen-welvarend-erfgoed-bielefeld/#.XNkNfS-iG7g

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *