Thermoball Eco Jacket 2.0 wandeljas

Wandeltest: The North Face Thermoball Eco Jacket 2.0 wandeljas

Voor een backpackreis waar hiken hoog op het programma staat is de perfecte jas een must. Reisreporter Delphine zocht voor haar reis een jas die enerzijds genoeg warmte geeft, maar ook een lichtgewicht is. Want elke gram weegt extra door tijdens een intense hike! De Thermoball Eco Jacket 2.0 wandeljas van The North Face blijkt een goede keuze.

Thermoball Eco Jacket 2.0 wandeljas van The North Face
Voor mijn reis naar Zuid-Amerika waar ik veel hikes zou doen op hoogte, wist ik dat een isolerende jas die ook lichtgewicht is op de top van mijn inpaklijst moest zetten. Na wat research kwam ik uit bij de Thermoball Eco Jacket 2.0 wandeljas van The North Face. Ik ben grote fan van TNF en was dan ook enthousiast om deze jas te testen. De Thermoball Eco Jacket 2.0 werd specifiek ontworpen om te wandelen. Dankzij de synthetische isolatie die via het gestikte dambordpatroon op zijn plaats wordt gehouden blijf je warm, ook in vochtige omstandigheden. De jas is gemaakt van 100% gerecycleerde materialen, vandaar eco in de titel, altijd een pluspunt.

Thermoball Eco Jacket 2.0 wandeljas

Model en fit
Op de website van TNF wordt de pasvorm omschreven als slank, een kledingstuk dat nauw aansluit voor een gestroomlijnde look. Persoonlijk houd ik niet van nauw aansluitende kledij, maar ik vind de jas in mijn normale maat niet te aansluitend. Ik kan onder de jas nog makkelijk een fleece of trui aandoen zonder dat deze te strak zit. Ideaal, want laagjes zijn key tijdens het hiken! Wat ik ook heel handig vind is dat de jas achteraan iets langer is. Geen koude blote rug dus als je bukt. Een klein minpuntje is dat de mouwen iets langer mochten voor mij. Ik ben vrij groot dus dit is een probleem dat ik wel vaker heb bij truien en jassen. Een optie voor een model met langere mouwen zou dus ideaal zijn! Tenslotte vind ik de jas er in het zwart ook mooi en elegant uitzien. Je kan deze makkelijk dragen in de bergen, maar ook in andere omstandigheden, bijvoorbeeld tijdens citytrips.

Bescherming tegen koude en regen
Ik ben zwaar onder de indruk hoeveel warmte deze jas biedt, zeker voor hoe licht en klein inpakbaar deze is. De jas weegt slechts 370 gram en is in te pakken in zijn binnenzak. Gecombineerd met een thermisch T-shirt en dunne fleece biedt de jas me genoeg warmte bij temperaturen rond het vriespunt. En ik ben een koukleum, dus dat zegt al veel! Ik merk ook dat de jas zeer goed beschermt tegen snijdende wind. Toen ik na een klim bovenkwam aan een lagune in Ecuador was het opeens ettelijke graden minder door de koude wind. Geen probleem meer zodra ik de Thermoball Eco Jacket 2.0 wandeljas aandeed. Je kan de jas ook aanspannen aan je middel met elastische koordjes voor extra warmte. Dankzij de synthetische vulling in plaats van dons blijft de jas ook voldoende warm in vochtige omstandigheden. De jas is bestand tegen (lichte) regen maar tijdens echte stortbuien is het beter deze te combineren met een waterdichte buitenlaag. Bijvoorbeeld de North Face West Basin Dryvent jas.

Extra features en pluspunten

De jas heeft twee diepe zakken met rits aan de zijkant. Enerzijds is dat perfect om je handen warm te houden. Anderzijds zijn deze verwerkt in het stikpatroon van de jas waardoor ze meer verborgen zijn. Ideaal dus om zaken veilig op te bergen. Voor spullen die je nog wat veiliger wil opbergen is er een grote binnenborstzak met rits. Handig voor je portefeuille, gsm, paspoort… De ritsen van zowel de zakken, als je jas zelf zijn lichtgewicht maar naar mijn gevoel van goede kwaliteit. Ze ritsen in elk geval erg vlot en de stof van de jas blijft er nooit in haken.

Thermoball Eco Jacket 2.0 wandeljas

Ideale travel buddy
De Thermoball Eco Jacket 2.0 wandeljas van The North Face heeft mijn verwachtingen ingelost en overtroffen. De jas is ideaal voor mijn reis in Zuid-Amerika, zowel tijdens hikes als in de steden. Warm, lichtgewicht en ziet er leuk uit! Daarnaast is het ook een goede travel buddy, want ik gebruik deze ook als dekentje of kussentje op nachtbussen. Multifunctioneel!

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *