West Basin Dryvent wandeljas

Wandeltest: The North Face West Basin Dryvent wandeljas

Elke fervente wandelaar weet dat een goede regenjas noodzakelijk is. Zeker in regio’s waar het weer onvoorspelbaar is. Voor mijn trip naar Zuid- en Centraal-Amerika waar ik veel zou hiken ging ik op zoek naar de ideale regenjas. Ik kreeg de kans om The West Basin Dryvent wandeljas van The North Face te testen. Hieronder mijn bevindingen na enkele maanden gebruik.

West Basin Dryvent wandeljas: speciaal ontworpen voor wandelaars
De jas is een lichtgewicht en weegt net geen 300 gram. Ideaal, want tijdens hikes wil je natuurlijk zo weinig mogelijk extra gewicht meedragen. Het luchtige materiaal zorgt er ook voor dat de jas ademend is en helpt je lichaamstemperatuur onder controle houden tijdens inspanningen. Tijdens een pittige hike in Patagonië regende het lichtjes en dankzij de West Basin Dryvent jacket bleef ik droog zonder overhit te raken op de steile beklimmingen.

West Basin Dryvent wandeljas

Ook tijdens regenbuien zo fel als die in tropisch gebied of een sneeuwstorm op een hoge piek doet de West Basin Dryvent wandeljas zijn werk. Het Dryvent materiaal waaruit de jas bestaat is 100% waterdicht. In combinatie met de gesealde naden en reverse coil zipper bleef de kledij die ik onder de jas droeg helemaal droog. De reverse coil zipper is echter wat stroever en bleef in het begin wanneer ik de jas droeg vaak haken. Met een beetje oefening vormde dit later echter geen probleem meer.

West Basin Dryvent wandeljas

Wat bij hevige rukwinden
Ook tegen de wind biedt de West Basin Dryvent wandeljas een beschermende laag. TNF (The North Face) zelf beschrijft dat deze jas bescherming biedt tegen lichte wind. Ik vond echter dat de jas ook een goede shell vormde tijdens hevige rukwinden in Patagonië en dus niet enkel voor lichte wind. De capuchon kan je aanspannen met een elastiek achteraan je hoofd. Voor mij was dit een nieuw systeem, maar ik kan wel bevestigen dat zelfs tijdens heel felle wind de kap perfect blijft zitten.

De aansluitende capuchon en elastische manchetten aan de pols zorgen voor dat tikkeltje extra warmte bij koudere wind. De jas is echter als een beschermlaag tegen regen en wind ontworpen. Bij koud weer is hij dus niet voldoende verwarmend. In combinatie met een isolerende onderlaag zoals de Thermoball Eco Jacket 2.0 van The North Face blijf je echter perfect warm én droog.

West Basin Dryvent wandeljas

West Basin Dryvent wandeljas: goedgekeurd of niet?
De fit van de jas is ontspannen en het materiaal is licht rekbaar. Dit geeft veel bewegingsvrijheid, zeker bij moeilijk terrein waarbij klauteren ook onderdeel van de hike uitmaakt. Ik draag de jas in mijn normale maat en vind de fit zeer goed. Los en dus voldoende ruimte voor verschillende onderlagen. Het enige nadeel is dat de mouwen, zoals wel vaker voor mij bij The North Face-producten, aan de korte kant zijn aangezien ik vrij groot ben. Dit kleine nadeel houdt echter niet tegen dat de jas wel degelijk een aanrader is voor wandelliefhebbers!

Over deze auteur

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *